Na bieżącym 4-godzinnym wykresie na rynku nadal dominuje spadek. Para walutowa NZDCHF kontynuuje trend zniżkowy. Ceny poruszają się poniżej chmury Ichimoku, co wskazuje na niedźwiedzi impuls. Stochastyczny jest również w obszarze przekupienia. W...
Wszystkim dealerom euro dzień dobry! Biorąc pod uwagę ogólną tendencję, moje zrozumienie i obraz techniczny, wypracowałem następującą prognozę dotyczącą kursu euro (EUR/USD) na najbliższy poniedziałek i cały następny tydzień. Para w zeszłym tygodniu...
Д1. Na wykresie D1 widoczne są 2 wzrostowe kanały, a obecnie cena znajduje się w obu kanałach, powyżej wsparcia kanału 2 (różowego) i poniżej oporu kanału 1. Obie te linie tworzą wzrostowy klina, w którym cena się porusza. Nie jestem pewien, którą...
Witam wszystkich! Dla pary AUDUSD mamy następującą sytuację. Na wykresie H1 pary widzimy, że w poprzednim tygodniu para rozpoczęła spadkowy trend. Jednak już w środę seria dźwigni fraktalnych w obszarze przekupienia spowodowała stopniowe wyjście...
Witam wszystkich! W minionym tygodniu para GBPAUD rozpoczęła trend wzrostowy, pomimo że dolar australijski nie jest tak słabą walutą. Niedźwiedzie szybko skorygowały parę w dół już we wtorek. Następnie przez resztę tygodnia utrzymywały notowania...