Dobré ráno! Měnový pár USD/CAD. Po včerejší seanci cena nakonec dokázala vytvořit vzestupný trend na kratší časové období, poté co předevčírem dosáhla dolní hranice úrovně podpory, odkud byla odebrána likvidita a cena se vydala zpět směrem na sever. Podle mě byla manipulace docela dobrá a zaměřoval jsem se na úrovně odporu 1,40081 - tam se nachází blok objednávek, ale jak vidíme, kupujícím se nepodařilo cenu dostat až tam - nakonec dostali nedostatečný průlom. Co se týče úrovně podpory, cíle zůstávají stejné: klíčová úroveň podpory 1,39088 - očekávám proražení a pokračování na jih. Další dost důležitá úroveň podpory se nachází v oblasti nerovnováhy - 1,39365, odtud očekávám odraz po současné korekci. Cena se obchoduje v rozmezí 1,3960, nachází se v bodě nejistoty trhu, je těžké v tuto chvíli udělat předpověď a rozhodnout se správně. Nicméně podle mě sever nebyl zcela dohrán a možná se nám podaří dosáhnout doteku s horní hranicí klíčové úrovně odporu - 1,40100. Trochu výše je umístěn high. Podle technických indikátorů pozoruji klesající pohyb: RSI se obchoduje blízko překoupené zóny a technický indikátor AO ukazuje větší býčí zájem v oblasti poptávky a nabídky. Na jednohodinovém časovém rámci zvažuji nákup.
Časový rámec H4
Na vyšším časovém rámci, 4 hodiny, trh ukazuje korekci, ale zatím nedošlo k průlomu celkového trendu, protože se podařilo obnovit týdenní lokální minimum. Zaměřuji se na pozice směrem na jih - tam pravděpodobně medvědi projeví potenciál. Plánuji testování právě klíčové úrovně odporu, která se nachází v rozmezí 1,4000 - v podstatě je výsledek stejný jako na mladším časovém rámci. Pokud by se stalo, že klíčový odpor převezmou býci, pak se otevře cesta k dalšímu odporu, který je trochu výše - 1,4060. Odtud bude možné zvažovat prodeje z dlouhodobého hlediska. Přibližně stejný scénář, pokud půjdeme pracovat na dny - pak se klíčovými úrovněmi podpory stanou 1,3910 (tato úroveň podpory je otevřená zóna poptávky) a ještě jedna úroveň, kterou by bylo dobré vidět - 1,3760, zde se nachází blok objednávek. Celkově je dnes prioritou high tohoto měnového páru - od toho se budeme odrazovat.
Komentář
Advanced mode Normal mode