Pokud jste zde poprvé, nezapomeňte si přečíst Často kladené otázky (FAQ) kliknutím na odkaz výše. Možná se budete muset zaregistrovat, než budete moci přidávat příspěvky: klikněte na registrační odkaz výše pro pokračování. Chcete-li začít zobrazovat zprávy, vyberte fórum, které si přejete navštívit, ze seznamu níže.
Pro pár USDCAD cyklus vzestupného pohybu v páru USDCAD ještě neskončil a je třeba čekat na pokračování růstu z aktuální úrovně 1,3912 směrem k úrovni odporu, která se nachází na úrovni 1,3969. Toto je limit růstu v rámci obchodního rozsahu v hodinovém měřítku a současně se dotknutím úrovně 1,3969 cena páru USDCAD zkusí dolní hranici obchodního rozsahu na denním měřítku, ze kterého dříve vypadla, a tímto způsobem provede potřebný návrat a test prolomené úrovně podpory. Očekávám, že se cena nepohne nad úroveň 1,3969 a bude možné otočit cenu směrem dolů od tohoto odporu.
USDCAD H4
Pár zde obchodoval kolem úrovně podpory 1,41535, byl zde prodejní objem. Předpokládala jsem, že pár půjde výše k odporu 1,43655. Zde byl prodejní objem. Předpokládala jsem, že pár půjde dolů. Nakonec zde byl růst. Byla prolomena úroveň odporu 1,44905. Zde byl prodejní objem. Předpokládala jsem, že pár půjde dolů, byla prolomena úroveň podpory 1,43655. Zde byl nákupní objem. Předpokládala jsem, že pár půjde trochu výše, dosáhla odporu 1,44905, zde byly prodejní limity a pár šel dolů, když prolomil úroveň podpory 1,43650, pár začal klesat. Zde byl prodejní objem kolem úrovní 1,43655. Předpokládala jsem, že pár půjde dolů k podpoře 1,41535, má mé stanovisko zůstává stejné.
Zde je klesající trend, pár obchoduje nad klouzavými průměry. Na indikátoru nejsou žádné divergenční signály, což naznačuje pokračování klesajícího trendu. Proražení odporu na úrovni 1,43374 a obchodování nad klouzavými průměry naznačuje růst k odporu na úrovni 1,44275. Pokud cena klesne pod klouzavé průměry a prorazí podporu na úrovni 1,43774, pak cílem pro prodej bude podpora na úrovni 1,42482. A pokud tato podpora bude proražena, pak dalším cílem pro prodej bude podpora na úrovni 1,41555.
Všem dobrý den!
Měnový pár USD/CAD na základě minulé týdenní seance projevil mírný růst. Kanadský dolar částečně ztratil získané pozice a opět je pod tlakem různých faktorů. Konkrétně pár se pohybuje nahoru reagujíc na dynamiku amerického dolaru. Američan v závěru sebejistě vzrostl v porovnání s košem hlavních měn. Také tlak na Kanadu pochází z nejednoznačných ekonomických statistik týkajících se Kanady. Pro tento nástroj je na začátku příštího týdne docela možná určitá korekce dolů, ale obecně vzestupný směr zůstane prioritou. Očekávaný bod zvratu se nachází na úrovni 1,4285, budu nakupovat nad touto hranicí s cílem na úrovních 1,4425 a 1,4475. Samozřejmě existuje alternativní scénář, pár začne klesat, provede průlom hranice 1,4285 a upevní se, poté se otevře cesta k úrovním 1,4265 a 1,4235. A právě od těchto hranic budu znovu zkoušet vstupovat do nákupů tohoto měnového páru.
USDCAD
Zde se nachází rozsah, pár obchoduje nad klouzavými průměry. Pokud dojde k proražení odporu 1,43629 a cena se uzavře nad těmito hodnotami, pak cílem pro nákupy bude zde odpor 1,44590. Pokud cena klesne pod klouzavé průměry a prorazí podporu 1,42691, pak cílem pro prodeje zde bude podpora 1,41727. Vzhledem k tomu, že zde nejsou pozorovány žádné divergenční signály, je zde prioritou pokles. Sekundárním cílem pro pokles je podpora 1,40735 v případě proražení podpory 1,41727.
Velmi složitá situace pro mě na USDCAD. Je třeba poznamenat, že se naše situace vůči této měnové páru zásadně nezměnila, stále obchodujeme v tom samém rozmezí. Přesněji řečeno, uvízli jsme v trojúhelníku a proto může následovat výstup v libovolném směru. Je však třeba také poznamenat, že se dosud neuskutečnila krátká iniciativa, která byla v únoru. Kanadský dolar obchoduje velmi nestabilně a stále může propadnout. Nicméně hodně bude záviset na poptávce po dolaru a důležité je, jak se bude dolar dále obchodovat. Obecně z těchto cen nepovažuji nákupy. Nicméně nevylučuji, že se můžeme opět dostat nad 1,4370, kde budu zkoušet prodejovat.
USD/CAD
Krásný nedělní den!
Analýza pohybu měnového páru USD/CAD na čtyřhodinovém grafu s podporou indikátoru Murray naznačuje vývoj krátkodobého vzestupného korekce v důsledku oslabení investiční nálady a poptávky po bezpečných aktivách v souvislosti s rostoucími globálními obchodními napětími.
Minulý týden se ceny tohoto měnového páru po neúspěšném testu medvědy podpory Murray 0/8 na úrovni 1,4282 začaly zvyšovat a již se blížily k návratu k prostředku Murrayova regresního kanálu s proražením jeho dna 3/8 - 1,4374.
Při prvním pokusu býků se to nepodařilo, ale vidíme, že obchodování skončilo opět s pokusem o růst k úrovni dna regresního kanálu 3/8 - 1,4374.
Myslím si, že nyní, s podporou rostoucího stochastiku, se býkům podaří postoupit k úrovni odporu 1,4404.
To vyváží šance býků a medvědů na další pohyb, takže budeme čekat na nové impulzy z fundamentů, což určí směr pohybu.
Nedělní technická analýza páru na denním grafu.
Zde cena vystoupala z rostoucího kanálu, který tvoří dvě skloněné trendové úrovně podpory a odporu. Cena se vyhoupla dolů. Cena začala pracovat v červené zóně. Při poklesu může cena využít modrou zónu, která teprve začíná vznikat, jako úroveň odporu. Dole u ceny jsou reference - podpůrné úrovně MA - modrá čára na 14070, červená čára na 1,3755 a černá čára na 1,3340.
Oscilátor ukazuje, že cena je překoupená. Dosáhla svého maxima. Skončí svou práci v pozitivní zóně překoupenosti a půjde dolů.
USD/CAD
Ahoj kolegové. Na týdenním grafu se pár pohybuje v boku. Minulý týden se pohyb pohyboval v rámci boku. Podívejme se, jak se bude pár chovat v příštím týdnu, zda se pohyb bude pokračovat v boku nebo zda bude možná jiná možnost. Pro tento účel se podíváme na technickou analýzu páru pro příští týden, jaké budou doporučení. Klouzavé průměry - kupovat, technické indikátory - kupovat, závěr - kupovat. Technická analýza směřuje k severu pro pár. Podívejme se na významné novinky ohledně páru, které by mohly ovlivnit pohyb páru. Očekává se vydání důležitých zpráv ze Spojených států, prognóza je negativní. Počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA se očekává ve čtvrtek v 15:30, prognóza je negativní. Z Kanady budou vydány důležité zprávy, prognóza je zatím neutrální. HDP Kanady vyjde v pátek v 15:30, prognóza je neutrální. Předpokládám, že v nadcházejícím týdnu je třeba očekávat pohyb směrem k severu pro pár. Nákupy jsou možné až do úrovně odporu 1,4440. Prodeje očekávám až do úrovně podpory 1,4300. Takže očekávám pohyb směrem k severu, ale v rámci boku. Takový je asi plán obchodování pro příští týden s párem. Všem přeji hodně štěstí.
Na časovém rámci H1 je dobře vidět, jak po impulsu dolů v pondělí začala v úterý korekce. Dobrý prodejní signál byl v pondělí, když cena byla pod EMA23 a všechny indikátory ukázaly prodej, ale během týdne se nevytvořily žádné nové signály. Cena strávila téměř celý týden pod EMA23, což potvrzuje slabost kupujících. Nicméně současná korekce může naznačovat dočasné zpomalení sestupného trendu. Klíčové úrovně: support - 1,4313, resistance - 1,4371. Pokud se býkům podaří upevnit pod úrovní 1,4313, může to otevřít cestu k dalšímu poklesu. Avšak pokud býkům podaří překonat úroveň 1,4371, může to být signál k obratu nahoru.
Aktuální situace před otevřením týdne vypadá příznivě pro prodejce, ale je důležité sledovat reakci ceny na klíčových úrovních. Pokud cena nebude schopna upevnit se nad 1,4371, je možný pullback k supportu 1,4313. Celkově se udržuje sestupný trend, ale je důležité brát v úvahu možná rizika spojená s korekcí.
Pár se obchodoval kolem odporu 1,44651, zde byl objem prodeje. Byly zde prodejní limity. Předpokládala jsem, že pár půjde dolů, když prolomí podporu 1,43053. Zde byl objem nákupu, prolomilo odpor 1,43053, zde byl objem prodeje. Předpokládala jsem, že pár půjde dolů, klesl na úroveň 1,43965, zde byl objem prodeje, prodejní limity se aktivovaly. Předpokládala jsem, že pár půjde dolů k podpoře 1,43053. Zde byl rozsah, pár se posunul trochu výše, vrátil se k předchozím maximům, objemy prodeje se aktivovaly. Předpokládala jsem, že pár půjde dolů. Předpokládám, že se dostane k podpoře 1,41727.
Na USD/CAD časovém rámci H1. Měnový pár obchoduje nad úrovní denního otevření 1,4335 a poblíž denního pivotu 1,4345. Hlavní ukazatele ukazují směr nahoru a cena se nachází nad trendovou linií MA72, kde obvykle dochází k vyklízení objemů.
Nad úrovní 1,4345 cena půjde k úrovni 1,4365 a může dosáhnout až úrovně 1,4395.
Pod úrovní 1,4345 pokračuje pád páru k úrovni 1,4325 a může dosáhnout až úrovně 1,4305.
Měnový pár obchoduje pod měsíční pivotní úrovní 1,4468, nad týdenní pivotní úrovní 1,4334 a poblíž denní pivotní úrovně, což naznačuje jižní sentiment u páru.
Rozcestí v této relaci je úroveň denního pivotu 1,4345.
USDCAD H4
Pár zde obchodoval, když byl poblíž úrovně podpory 1,41535. Byl zde prodejní objem a předpokládala jsem, že pár půjde dolů, ale odrazil se od této úrovně a posunul směrem k odporu 1,44905. Zde byl prodejní objem a já předpokládala, že půjde dolů. Když dosáhl úrovně podpory 1,42542, zde byly nákupní limity. Předpokládala jsem, že pár půjde dolů k odporu 1,44905. Od tohoto odporu se odrazil a zde byly prodejní limity. Pár se posunul dolů k předchozím objemům nákupních pozic. Došlo k korekci směrem k odporu 1,43655. Zde byl prodejní objem a já předpokládala, že pár půjde dolů. Očekávám, že se posune k úrovni podpory 1,41535.
Ahoj kolegové! Všem přeji úspěšný obchodní týden! Podívejme se na pár #USDCAD, který na 4hodinovém časovém rámci (H4) obchoduje na úrovni 1,4346. Cena stále vytváří velký klín a zdá se, že brzy by měl následovat výstup z něj. Pár se momentálně nachází nad 200denním klouzavým průměrem, což naznačuje rovnováhu, a indikátory AO a RSI to potvrzují tím, že ukazují nejistotu. Nejbližší klíčové úrovně jsou podpora na 1,4266 a odpor na 1,4400. Pokud cena prolomí odpor, dalším cílem bude oblast kolem 1,4500. Nicméně, pokud medvědi zesílí tlak, může dojít k odrazu na úroveň 1,4200.
Rizika samozřejmě existují, jako vždy. Například pokud makroekonomická data ze Spojených států nebo Kanady budou slabší než očekávání, může to zvýšit tlak na cenu. Ale zatím pár spíše vypadá zamyšleně než rozhodně. Takže, přátelé, sledujme průlomy a odrazy. #USDCAD se zdá být připraven na zajímavý týden. Hodně štěstí při obchodování!
Pokud jde o pár USDCAD, zde se situace zásadně nezměnila, protože na začátku obchodování nebylo žádné překvapení. V současné době obchodujeme ve stejném rozmezí, přičemž volatilita je nízká, ale i zde se pohybujeme oběma směry. Pro mě stále nejsou žádné zjevné blízké cíle na žádné straně. Nicméně velká krátká iniciativa, která byla ještě v únoru, stále nebyla zpracována. Trojúhelník, ve kterém jsme se zachytili, zatím zůstává. A samozřejmě je důležité, jak se dolar bude dále obchodovat, protože dnes již dostaneme indexy. Celkově situace není jednoduchá, ale nákupy nezvažuji. Pokud bychom se však znovu dostali trochu nad 1,4370, pak bych tam prodal.
Upřímně řečeno, zavřel jsem svůj prodejní obchod, abych se vyhnul hříchu, a dokonce jsem to udělal bez ztráty, s 15dolarovým ziskem. Jen jsem se podíval a zjistil, že se zde nachází příliš dobrá zóna podpory na číselných hodnotách 1,4285-1,4256. Myslím si, že bychom mohli směřovat na sever s minimální perspektivou růstového pohybu směrem k rezistenční zóně 1,4495-1,4525. Ale v tuto chvíli už se samozřejmě nebudu zapojovat do nákupu, to bylo třeba udělat buď z oblasti podpory 1,4285-1,4256, nebo počkat na signál poté, co se ustálíme nad rezistenční zónou 1,4345-1,4375. Možnost nákupu poté, co cena ustálí nad rezistenční zónou 1,4345-1,4375, jsem ukázal níže na svém snímku obrazovky, takže pokud se vše půjde tak, pak se s radostí později po korekci zapojím do nákupu.
Komentář
Advanced mode Normal mode