Forum USD JPY
Logo

Přihlášení

No announcement yet.

Forum USD JPY

Theme: Usd/jpy
X

• Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Clear All
new posts
20
Popular posts in 24 hours
Dnes, 07:21 AM
Tlak na americký dolar zůstává, což umožňuje prodejcům v USDJPY pokračovat v poklesu. Samozřejmě, klesají pomalu a bez větší aktivity, ale přesto klesají. Pro otočení na sever budou potřeba zprávy, které by mohly posílit dolar, ale zatím nejsou k dispozici, pravděpodobně tedy pokles bude pokračovat. Upevněním prodejců pod 144,00 se již znovu potvrdí jižní nálada a poté můžeme vidět pokles k 143,35 a 142,35 - zde je šance na odraz a vzestup, ale bude třeba sledovat situaci.

Pokud by se zázrakem kupující v USDJPY dokázali začít růst z aktuální úrovně, pro potvrzení bude třeba počkat na překonání nejprve 145,00, ale to bude pouze prvním signálem. Po upevnění nad 145,00 můžeme vidět pokračování růstu k 145,50 a poté k 146,00. Upevnění nad 146,00 je již poměrně vážný signál o otočení, který by mohl vést k růstu ceny USDJPY na 148,50-148,70 a možná ještě výše, ale bude zapotřebí pozitivních zpráv pro americký dolar.
Dnes, 07:58 AM
Situation na trhu s USDJPY. Minulý den je za námi, ale informace, které poskytl, zůstávají stále důležité pro můj dnešní obchod. Na základě těchto informací se určuje vstupní bod. Pomocí Fibonacciho reticule nastaveného na HIGH-145.512, což se transformuje na úroveň 100 (145.512). Dolní část Fibonacciho 0 (144.094) se dotýká LOW-144.094. Vše je připraveno k provedení technické analýzy pro rozhodování obchodních rozhodnutí. Aktuální cena 143.806 spadá do Fibonacciho zóny od -50 (143.385) do 0 (144.094), což napomáhá medvědímu setupu, protože proražení předchozího denního minima zdůrazňuje sílu prodejce. Při návratu k horní části rozsahu 0 (144.094), což je silný odpor, prodávám. Prodeji pomáhají také pevné úrovně -23.6 (143.759) a -38.2 (143.552), od kterých lze vstupovat na odrazy nebo proražení, jak bude potřeba. Fixace denního zisku na úrovni -76.4 (143.011) mi bude stačit.
Dnes, 10:25 AM
Pár USD/JPY na časovém rámci H1 obchoduje poblíž denního úrovně otevření na 144,95 a poblíž denního Pivotu na 144,98. Hlavní ukazatele ukazují na jih a cena obchoduje pod trendovou linií MA72, kde obvykle dochází k objemovému vyrovnání.

Nad úrovní 144,95 cena míří k úrovni 145,25 a může dosáhnout až úrovně 145,60.
Pod úrovní 144,95 pokračuje pád páru směrem k úrovni 144,46 a může dosáhnout až úrovně 143,95.
USD/JPY obchoduje nad měsíční Pivot úrovní 144,46 (předchozí 149,26), pod úrovní týdenního Pivotu 146,39 a poblíž denního Pivotu, což naznačuje korekční náladu na páru.
Rozdvojka v tomto obchodním dni je na úrovni otevření dne 144,95.
Dnes, 03:45 PM
Všem ahoj. Japonský jen pokračuje ve svém vnitrodenním růstu proti výrazně oslabujícímu americkému dolaru a tlačí pár USD/JPY k novému dvoutýdennímu minimu kolem 143,00 uprostřed asijské seance ve středu. Investoři se nyní zdají být přesvědčeni, že Bank of Japan opět zvýší úrokové sazby v roce 2025 v souvislosti s obavami o širší a trvale rostoucí ceny v Japonsku.

Z technického hlediska vnitrodenní pokles tlačí pár USD/JPY pod úroveň slučování 144,30-144,20, kde se nachází 200denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA). Navíc oscilátory na grafu teprve začínají nabírat negativní dynamiku a podporují další krátkodobý pokles kurzu. Pokles pod hranici 144,00 potvrzuje medvědí výhled a následné propadnutí pod vodorovnou podporu 143,65-143,60 může vést k oblasti 143,25.

Na druhé straně vrchol asijské seance, nacházející se v oblasti 144,55, se nyní zdá být přímou překážkou, kterou překonáním může pár USD/JPY pokusit se vrátit k psychologické hranici 145,00. Nicméně jakékoliv následné pohyby nahoru stále mohou být považovány za příležitost k prodeji a zůstávat omezené v blízkosti oblasti 145,35-145,40. Posledně jmenovaná by měla být klíčovým bodem a stabilní pohyb za její hranice může změnit krátkodobý výhled ve prospěch traderů s růstovým postojem. Úspěšné obchodování.
Včera, 08:00 PM
Americký dolar proti japonské měně stále pokračuje v poklesu, zdá se, že jsme klesli pod základnu poslední býčí vlny na grafu H4, takže je zde veškerý důvod věřit, že priorita je ve prodejích v současné době. Z aktuálních úrovní si myslím, že není vhodné prodávat, je třeba počkat na korekci a až poté zvažovat otevírání obchodů. Pro obnovení trendu si myslím, že je stále vhodné čekat na proražení odporové úrovně na úrovni 146,08 a poté již směřovat k cíli na vrchol 148,62.
Dnes, 08:47 AM
Ahoj od Motora. Chci se podívat na možnost prodeje na USDJPY na časovém rámci jedna hodina, bude to stačit pro jeden obchod denně. Vstupní bod bude na - 144.38. Umístíme naše stop lossy následovně: pro StopLoss - 144.77, pro první polovinu TakeProfit - 144.00, pro druhou polovinu zbylé pozice TakeProfit - 143.62, pro třetí zbylou část TakeProfit - 143.24. Pokud se signál změní, je lepší obchod uzavřít s profitem, místo čekání na dosažení stop lossu.
    #556 Sbalit

Na měnovém páru USDJPY dnes na časovém rámci jedna hodina byly identifikovány rezistenční úrovně 146,105 a 146,110. Ty jsou ideální pro otevření krátké pozice. Současná cena 144,953 pro prodej nevypadá příliš perspektivně. Pro skvělé poměr zisku a ztráty používám hodnotu stop lossu 146,135 a pro zisk 144,367. Právě v tomto nastavení lze dnes z obchodování získat maximální prospěch. To je vlastně celý scénář na dnešek. Limitní objednávky jsou nastaveny, správným určením číselných úrovní lze dosáhnout dobrých výsledků.

Komentář

Advanced mode
    • <a href="https://www.instaforex.eu/ru/?x=ruforum">InstaForex</a>
      #557 Sbalit

USD/JPY
      Dobrý den!
      Kurzy měnového páru americký dolar / japonský jen v rámci 4hodinového grafu pokračují v poklesu a v současné době lze již hovořit o proražení psychologicky důležité úrovně - 145,00 směrem na jih s upevněním ceny pod klouzavým průměrem 14 období a dolní hranicí trendového indikátoru "2 EMA Color Alerts".
      Přitom poradce, nainstalovaný na mém čtyřhodinovém grafu, také spíše podporuje medvědy, takže očekáváme pokračování poklesu ceny USD/JPY nyní ke středu 144. úrovně a možná to ještě není konec. Samozřejmě, obecně v každý okamžik, a zejména od uvedeného cíle, můžeme očekávat korekční vlnu růstu, ale cíle na severu také klesají spolu s cenou, takže pokud k růstu dojde, můžeme očekávat pohyb kurzů směrem k odporu 145,60 a zatím ne výše.

Komentář

Advanced mode
        #558 Sbalit

Stojí za zmínku, že v případě páru USDJPY se zatím nic nezměnilo, protože jsme otevřeli s mezerou a pokračovali jsme dolů. Dokonce jsme dnes dosáhli nových lokálních minim. Nicméně stále se nám nedaří udržet se pod hranicí 145. Neřekl bych však, že je narušen lokální vzestupný trend. Navíc lze najít starší cíle výše. Na druhé straně zůstává hlavním směrem sestupný pohyb. Navíc máme dostatek oblastí pod námi. A samozřejmě nesmíme zapomenout na falešný průlom 148,30. Dnes byl dolar pod tlakem. Nicméně se stále budu orientovat na falešný průlom 148,30. Pokud se však opět dostaneme výše, pak uvažuji pouze o prodejích.

Komentář

Advanced mode
          #559 Sbalit

Pár USD/JPY na časovém rámci H1 obchoduje pod úrovní denního otvíracího kurzu 144,95 a pod denním Pivotem 144,98. Hlavní ukazatele ukazují na medvědí náladu a cena obchoduje pod trendovou linií MA72, kde obvykle dochází k objemové korekci.
          Nad úrovní 144,60 cena míří k hladině 145,00 a může dosáhnout až 145,50.
          Pod úrovní 144,60 by pokles páru mohl pokračovat směrem k hladině 144,46 a případně až k 143,95.
          USD/JPY obchoduje nad měsíční Pivot úrovní 144,46 (předchozí 149,26), pod týdenním Pivotem 146,39 a pod denním Pivotem, což naznačuje silnou korekci v páru.
          Na této relaci je klíčovou úrovní 144,60.

Komentář

Advanced mode
            #560 Sbalit

Technická analýza měnového páru USD/JPY (H4)

[DÁTUM]

Dobrý den, kolegové!

Dnes se podíváme na následující situaci. Cena zatím nemá jasný směr, včera jsme viděli impuls směrem nahoru, ale ke konci dne se nálada na trhu změnila a trh uzavřel s medvědím náladou. Dnes cena obchoduje v rozmezí 144,47 a zdá se, že dolar začal ztrácet pozice. Pravděpodobně to souvisí s posledními zprávami, které vyšly včera: japonský jen posiluje, zatímco dolar se zdá být nevrlý.

Dnes uvažuji o následujícím scénáři. Trend zůstává stále klesající, zejména po proražení úrovně 145,00. Byci se zdají odešli na přestávku a zapomněli se vrátit. První zastávka je v rozmezí 144,30, kde by cena mohla krátce konsolidovat. Dále už uvidíme, jakou situaci přijmou medvědi. Další úrovně podpory se nacházejí v rozmezí 143,75. Pokud se medvědům podaří tlačit cenu až sem, můžeme očekávat solidní propad.

Co se týče rezistence, existuje několik otázek: abychom se vrátili zpět do býčí zóny, musíme se pokusit dostat zpět do rozmezí 145,00. Pokud se nálada na trhu změní, můžeme uvažovat o úrovni 146,00, ale zatím to vypadá spíše jako očekávání zázraku.

Co se týče technických indikátorů, situace je následující: MACD naznačuje pokračující pokles a stochastik potvrzuje spíše prodejní tlak než nákupní zájem. Medvědí scénář pro dnešek: prodejci budou pravděpodobně usilovat o snížení ceny, takže dnes uvažuji o rozmezí 144,30. Pokud dojde k proražení, můžeme se podívat na 143,70. Rychlý scénář by mohl být následující: kupujícím bude třeba tvrdě pracovat na získání úrovně 145,00 a ještě lépe se udržet nad ní, pak bychom mohli uvažovat o cíli 146,00.

Navrhuji krátké pozice s pullbackem k úrovni 145,00 a dlouhým obchodníkům bych doporučil počkat na návrat nad úroveň 145,00 a pak možná až 146,00. Během dne se ukáže, kdo zůstane v přední linii.

Dnes je měnový pár USD/JPY pod tlakem: japonský jen je aktivní, zatímco dolar je slabý. Proto uvažuji o těchto dvou scénářích. Takže čekám. To je vše. Všem přeji profitabilní den!

Komentář

Advanced mode
              #561 Sbalit

Kurz USD/JPY na denním grafu pomalu, ale přesně podle učebnice kreslí začátek vzestupného kanálu a nového trendu, i když nevylučuji pokus vrátit se na devadesetidenní úroveň, kde je také roční kurz 139,500 nedaleko, ale to není příliš příznivý scénář pro mé nákupní příkazy, a pravděpodobně současné úrovně se stanou úrovní podpory a půjdeme zpět v nadcházejícím měsíci na úroveň 151,500, ale pro začátek tohoto scénáře je nutné upevnit se nad Ichimoku oblakem, což samozřejmě posílí důvěru kupujících. No a já čekám na cílovou úroveň nad 170,000 během tohoto roku.

Komentář

Advanced mode
                #562 Sbalit

USD/JPY
                Dobrý den!
                Měnový pár americký dolar / japonský jen pokračuje v poměrně rychlém poklesu a v současné době cena již překročila hranice mých čtyřhodinových technických indikátorů a vstoupila do oblasti aktivního obchodování na úrovni 144,24.
                Zatím nemáme žádné signály k nové vlně růstu, s výjimkou naznačení indikátorem "ZigZag" možného ukončení poklesu.
                Avšak tento indikátor se snadno přebarvuje podle ceny, takže sám o sobě není dostatečný, a je používán ve spojení s ostatními, přičemž stochastický oscilátor zatím nevstoupil do překoupené oblasti páru a podporuje medvědy jako indikátor relativní síly měn.
                Proto je minimálně před otočením stochastiku nahoru brzy kupovat pár.
                Celkově tedy očekáváme test prodejci podpory na úrovni 143,85 a pokračujeme v sledování situace.
                Nicméně obecně lze již říci, že hrozí změna vzestupného trendu na sestupný, i když pokud se podíváme na situaci od 6. května, měli jsme podobný vstup do oblasti pod dolní hranicí pásmu TMA indikátoru, ale poté pár prudce vzrostl.
                Proto se může opakovat podobný scénář a musíme být na to připraveni.

Komentář

Advanced mode
                  #563 Sbalit

Nastal okamžik pravdy pro USD/JPY, když se přiblížil dolní hranici začínajícího vzestupného kanálu. Nyní nevylučuji pokus prodejců prolomit ho a jít dolů k úrovni 143,800. Nic nižšího zatím nezvažuji, protože pokud se tento scénář uskuteční, otevírá se cesta ještě níže k možné úrovni 142,500. To není příliš dobré pro mé nákupní příkazy, takže se zatím držíme prvního scénáře a výstup nad Ichimoku oblakem nad úroveň 146,000 a dokonce výše.

Komentář

Advanced mode
                    #564 Sbalit

Na čtyřhodinovém grafu měnového páru USD/JPY. Už druhý týden se pár obchoduje uvnitř klesajícího kanálu. Od včerejška pokračuje v horizontálním obchodování. V tuto chvíli probíhají obchody v medvědí zóně Bollingerových pásem na úrovni 144,831. Dole máme klouzavý průměr MA200. Myslím si, že prodejcům se naskýtá mnoho příležitostí poslat cenu na jih. Pokud se cena páru ustálí pod klesajícím kanálem, při otevření nové svíčky zahájíme prodejní objednávku a při uzavření této svíčky budeme realizovat zisky nebo ztráty. Pokud se cena ustálí nad klesajícím kanálem, při otevření nové svíčky zahájíme nákupy a při uzavření této svíčky realizujeme zisky nebo ztráty. To jsou mé úvahy. Všem přeji hodně štěstí.

Komentář

Advanced mode
                      #565 Sbalit

Ahoj všem účastníkům diskuze. Dnes se pokusme najít optimální vstupní a výstupní body pro měnový pár USDJPY. Při pohledu na graf se nejvíce kloním k prodeji od 145,50. Určitě stanovíme take-profit k zajištění zisku na 144,70. Pokud se objeví signál obratu, ztráty uzavřeme kolem 145,80. Proražený odpor můžeme využít jako podporu a následně provést nákup od 145,50. Pro získání zisku potřebujeme, aby cena měla pohyb, a není důležité, kam.

Komentář

Advanced mode
                        #566 Sbalit

Ahoj obchodníci a spekulanti na fóru :hi1:. Přeji všem úspěšný lov tučných zisků a co nejméně :los2: přivést do svého účtu. Obchodní pár - USD/JPY.
                        Včera o půlnoci jsem nastavil sell stop a objednávka se spustila již kolem oběda, cena ukázala průlom směrem dolů, ovšem předtím cena velmi silně zkoušela jít nahoru během noci, a pak znovu ráno prorazila dolů, a později ještě více klesla. Nastavil jsem stop loss na technických 20 pipsů. Po retestu na sever jsem otevřel druhou objednávku, první jsem převedl do B/Ú, a na druhou jsem nastavil stop loss na 20 pipsů. Zatím se cena pohybuje docela dobře směrem ke mně, s vyhlídkou jít ještě níž a vzít zisk více než 100 pipsů. A pak uvidíme, co trh přinese.

Komentář

Advanced mode
                          #567 Sbalit

V páru USDJPY se dnes podařilo vybočit z obchodního rozsahu jak na čtyřhodinovém, tak denním časovém rámci a nyní bude úroveň 144,30 sloužit jako hladina, ke které se cena musí vrátit dolů k jejímu testování. V současné době je však trend směrem dolů a cílem poklesu na jednohodinovém časovém rámci je úroveň podpory 143,69, ke které očekávám, že cena páru USDJPY dnes klesne z aktuální úrovně 144,17. A od úrovně podpory 143,69 bude třeba právě provést návrat k 144,30 před pokračováním v poklesu ceny.

Komentář

Advanced mode
                            #568 Sbalit

Dobrý den všem obchodníkům na fóru. :respect: Přeji všem hodně štěstí při obchodování a dobrou náladu. Obchodní pár - USD/JPY

Měl jsem stanovený obchodní cíl s japonským USD/JPY a cena se pěkně pohnula směrem, který mi vyhovoval, a dokonce docela dobře. Stačil jsem dokonce přidat druhým řádem a cena se pěkně pohybovala ve prospěch mé pozice a měla by pokračovat ve zvyšování mého zisku. Nicméně jsem musel vyjít dříve, protože jsem viděl, že cena nechce jít ve prospěch mé pozice a hrozí, že mi smaže všechny stop loss. Myslím si, že ušetřené peníze jsou peníze vydělané, protože je pak není třeba znovu získávat. Proč je získávat, když už lze pokračovat v obchodování. Upozorňuji, že jsem již byl v plusu a to značném, asi kolem 40 p, něco takového.
                            Poté cena ukazovala několik korekcí, ale byly docela logické a pěkně zapadaly do celkového obrazu. Jinými slovy cena vytvořila určitou zónu, jako by to byl level, který byl vytvořen na M5 - M15 a poté následoval retest těchto zón. Poté cena logicky od nich odrazila a vše vypadalo v pořádku. Ale pak jsem si všiml jednoho detailu, který mě donutil okamžitě vyjít ze dvou obchodů a poté se stalo následující.

Když mám otevřený obchod, otevřu si najednou na jednom páru dva displeje, obvykle M5 nebo M15 a paralelně časový rámec H1. K tomu přidávám upozornění nahoru a dolů, abych nemusel neustále sedět u monitoru. A poté, pokud se něco stane, přijdu, když se upozornění spustí. Takže v mé situaci jsem obchodoval krátkou pozici a cena už pěkně šla ve prospěch mé pozice. Ale pak cena ukázala korekci a já vidím na H1, že cena ukázala bullish engulfing. A to byl pro mě důležitý signál, že cena nepůjde ve prospěch mé pozice a dále bude pracovat na sever. A já, již na M5, čekal na malý pullback k výstupu ze ziskového obchodu. A nakonec jsem z obchodu vystoupil. Jeden obchod skončil s téměř 6 dolary zisku, druhý s malým ztrátovým. Celkově úspěšně.
                            Nyní se podíváme na H1, co by se stalo, kdybych nevyšel ze své pozice včas. Cena by pokračovala proti mně a jistě by mě vyhodila. Nevím, jestli by moje stop loss​​​​​​​ tuto situaci ustál, nebo ne, ale cena by šla proti mému scénáři. A to už není moje "story", takže je třeba opustit trh. Hrát si s trhem a čekat od něj laskavost se nevyplácí. Je třeba si uvědomit, že trh to neocení, a nervy zůstanou nedotčené.

Komentář

Advanced mode
                              #569 Sbalit

Dobrý den! Podíváme se na aktuální situaci měnového páru USDJPY na časovém rámci patnáct minut. Na základě dat klouzavých průměrů předpokládám, že v současné době je nejvýhodnější zvažovat možnosti nákupu. Nicméně zájem o nákupy může být vhodnější na úrovních 144,348 a 144,288. Rozhodnutí může spočívat v tom, zda umístit limitní objednávky nyní nebo počkat a otevřít dlouhou pozici ručně. Pokud kupující překoná odporovou úroveň 144,878, bude to definitivní okamžik pro ukončení obchodování. Pro zajištění bezpečnosti perspektivního nákupu nastavím stop-loss na úrovni 144,228. Během obchodování budu pozorně sledovat vývoj histogramu indikátoru MACD. Přeji úspěšné obchody! [PŘILOŽIT_37727794]

Komentář

Advanced mode
                              • <a href="https://www.instaforex.eu/ru/?x=ruforum">InstaForex</a>
                                #570 Sbalit

USD/JPY
                                Dobrý večer!
                                Dovolím si trochu fantazírovat dnes a podívat se dál než obvykle ohledně pohybu měnového páru USD/japonský jen, protože v určitém smyslu vidíme, že celkový čtyřhodinový trend od konce dubna se stále dívá směrem na sever.
                                Na druhou stranu tento měnový pár se pohybuje tak rozvážně, že mít jasnou strategii ve střednědobém obchodování s ním dnes je docela obtížné, protože vidíme jak velké vzestupy, tak i ne zrovna krátké poklesy.
                                V současné době cena USD/JPY, klesajíc od úrovně maxima 148,65, již sahá k testu kulaté úrovně 144,00 a myslím si, že medvědi mají v úmyslu zcela odpracovat celou vlnu předchozího růstu od úrovně 142,35 až po již zmíněné maximum - 148,60.
                                Samozřejmě pokles USD/JPY půjde přibližně tak, jak je uvedeno na mé obrazovce, tedy vlnami nebo jinými slovy s malými korekcemi, odrazujíc se od úrovní podpory uvedených na mé obrazovce.
                                V důsledku by měla cena USD/JPY klesnout do rozmezí podpory mezi úrovněmi 142,35 a 142,00.

Komentář

Advanced mode

Working...
                                X