Forex EUR USD
Logo

Přihlášení

No announcement yet.

Forex EUR USD

Theme: Eur/usd
X

• Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Clear All
new posts
20
Popular posts in 24 hours
Včera, 11:28 AM
Dobrý den všem! Měnový pár EUR/USD konečně vystřelil nahoru. Jsem ráda, že jsem měla nastavené stop lossy vysoko, jinak by mě vyhodili z trhu. Měli mě skoro "vybřízgat". Zatím jsem odstranila všechny stop lossy a uzamkla se na úrovni 1,1410.
Zůstanu zatím v pozici a později se rozhodnu, kdy ji otevřu. Myslím si, že pár by se mohl snadno dostat až na úroveň 1,1500. A tam už budeme muset zvážit, jak vysoko skočíme. A já budu sledovat, kde otevřu pozici, a tam budu přidávat do prodejů, abych se vyrovnala na páru.
Myslím si, že trh se jednou pohne k dolním cílům. A pokud půjde silně nahoru, zatím nepovažuji pohyb na páru, maximálně skok na úroveň 1,1600. A poté zase pohyb dolů.
Včera, 03:14 PM
Měnový pár EURUSD. Obchodování s kotací 1,14120 je v současné době z velké části závislé na síle býků. Intenzivně působili tržními objednávkami a tím zvýšili cenu aktiva. Síla býků může kdykoli skončit. Zde sehrává velkou roli okamžik - zda se prodejci dokážou využít této situace na trhu. Jsem připraven jednat krátkými pozicemi s cílem snížit kotaci a dosáhnout odpovídajících výsledků. I když kupující budou ještě chvíli pokračovat v odporu, přibližuje se okamžik zahájení korekčního pohybu dolů navzdory jejich síle. Bude skvělé, pokud dnes budu moci sledovat dobrý trend dolů a vše se bude odehrávat nejen v rámci korekce dolů, ale přejde i do plnohodnotného trendového pohybu s testováním dolní úrovně podpory 1,12996.
Včera, 12:22 PM
EURUSD

Všem přeji skvělý den! Na měnovém páru EURUSD pozoruji následující situaci: lineární regresní kanál na grafu M15 má vzestupný sklon, což naznačuje silné kupující na trhu. Aktivita kupujících poskytuje skvělou příležitost zvažovat nákupy od dolní hranice kanálu 1.13803. Očekávám, že trh vzroste na úroveň 1.14360, po čemž by měla následovat korekce. Korekce se odehraje k dolní hranici, od které je opět vhodné zvažovat nákupy. Pokud ji trh prolomí dolů, pokračujeme v poklesu dále a v tomto případě jsou nákupy zrušeny. Trh roste podle kanálů tímto způsobem, když se dívá nahoru. Od horní hranice kanálu 1.14360 by měly být prodeje, můžeme vstoupit. Pro mě je důležité vstoupit zpětně co nejblíže k dolní hranici.

[Rozhodující se na vyšším časovém rámci H1 pozoruji, že lineární regresní kanál směřuje nahoru. Pro mě je důležitější než M15. To znamená, že býci jsou silní. Signál z kanálu M15 naznačuje nákupy, což posiluje mou touhu nakupovat. Stačí jen počkat na cenu na správném místě a odtud hledat býka. Místo, odkud hledám nákupy v dané situaci, je dolní hranice kanálu 1.12869. Z ní opět zkouším nakupovat až do 1.14347. Cíl byl dosažen s následným růstem, což je známkou silného růstu. Pravděpodobnost korekce od 1.14347 je vysoká, protože se jedná o býčí pohyb. Poté se býci pokusí obnovit svůj pohyb. Pokud se vstupní bod 1.12869 prolomí dolů, je to známka medvědího zájmu. V takovém případě je možné, že je třeba znovu přehodnotit obchodní plán směrem k nákupům a znovu posoudit tržní situaci.
Včera, 12:59 PM
EUR/USD

Měnový pár euro dolar od začátku obchodního sezení ukazuje dobrý růst. Cena dosáhla nejbližších maxim, což jsou úrovně odporu 1,1387 a 1,14204. Čekala jsem právě na aktualizaci těchto úrovní, abychom mohli hovořit o pokračujícím růstu. Nejbližší cíl růstu je úroveň 1,1639. Poté budu zvažovat korekci a opět růst. To platí pro hodinový graf. Na denním časovém rámci je vidět pattern úderového dne, což naznačuje, že růst během dnešního sezení potrvá až do konce obchodního dne. Navíc je začátek měsíce, pokud v pátek nebyly žádné výrazné pohyby, dnes si myslím, že je uvidíme určitě.
Pokud by cena klesla pod úroveň odporu, pak by došlo k zrušení scénáře růstu a opět bychom se vrátili do boku. To jsou mé myšlenky na dnešek.
Dnes, 10:39 AM
Předpověď pro EUR/USD

V současné době se USA snaží posunout obchodní válku na novou úroveň. V pátek Donald Trump trhy překvapil novým prohlášením - od 4. června se dovozní cla na ocel zvýší z 25 % na 50 %. Evropané jsou samozřejmě naštvaní - Brusel již hrozí "zrcadlovými" opatřeními, která by mohla vstoupit v platnost již 14. července. To jistě nepřidá optimismu jednáním o obchodní dohodě mezi USA a EU.

A poté zaútočil i na Čínu, obvinil ji z porušení dohod z května z Ženevy. Připomenu, že ministr financí USA již uznal, že jednání uvázla, a šéf Národního ekonomického poradního úřadu dokonce hovořil o nutnosti osobní schůzky vůdců.

Nicméně situace kolem eura/dolaru je stále nejednoznačná. Na jedné straně se cena na H4 grafu upevnila nad 1,1407 a trend je stále vzestupný, navíc zprávy podporují růst. Na druhé straně H1 ukazuje signál dolů, ale zatím nepřesný, navíc stagnace v eurozóně stále pokračuje. Včerejší průmyslový index mírně vzrostl, ale hovořit o oživení je zatím brzy - ekonomika eurozóny stále balancuje na pokraji recese.

Dnes v 12 hodin vyjdou ekonomická data. Tam je samozřejmě dost smíšená dynamika, ale pokud se skutečné hodnoty shodují s očekávanými, dojde k oslabení eura, protože se snižuje pravděpodobnost tvrdé politiky ECB. Navíc pokud Lagarde vyjádří obavy a bude směřovat k pauze nebo uvolnění, můžeme očekávat pokles.

Technicky na H1 je signál dolů, ale nespustí se bez upevnění pod 1,1413. V podstatě cena nyní volí cestu mezi 1,1452 a 1,1413 - kam se upevníme, tam půjdeme.
Včera, 01:59 PM
EUR/USD
Dobrý den!
Při pohledu na dynamiku pohybu páru euro/dolar dnes lze poznamenat, že býci již dokázali prorazit úroveň obratu Murraye 6/8 - 1,1414 v rámci čtyřhodinového časového rámce a aktualizovali dosavadní maximum páru - 1,1425, dosahujíc nového vrcholu na úrovni - 1,1438.
Přitom býci téměř nezkusili testovat následující úroveň obratu Murraye 7/8 - 1,1444, ačkoli růst možná ještě neskončil, takže není vyloučeno, že kupující nakonec překonají i tuto hranici.
Odtud, pokud nez aktuálních pozic, doufám v jižní korekci s poklesem k horní hranici regresního kanálu Murraye 5/8 na úrovni 1,1383.
Níže předpokládám, že kupující medvědy nepustí, pokud americký dolar nedostane podporu od pozitivních fundamentálních zpráv, takže odtud očekávám obnovení vzestupného pohybu EUR/USD s dalším vývojem čtyřhodinového trendu a růstem ceny směrem k oblasti maxima - 1,1570.
    #1741 Sbalit

Skončil další pracovní týden. Situace na měnovém páru EUR/USD se vlastně příliš nezměnila. Čtyřhodinový graf ukazuje, že pár se nachází v bikovém trendu. Cena je nad Ichimoku oblakem, což naznačuje vzestupný impulz. To znamená, že lze vstoupit do dlouhé pozice. Stochastický oscilátor směřuje nahoru. Během poslední obchodní seance pár pokračoval ve vzestupu, býkům se podařilo upevnit se nad zatáčkovou úrovní a v současné době se pár obchoduje na úrovni 1,1347. Intradenním cílem pro růst jsou klasické zatáčkové úrovně Pivot. Předpokládám, že od pondělí pár pokračuje ve vzestupu z aktuálních úrovní a proražení nad první úrovní odporu 1,1434 povede k nové vlně růstu páru a pokračování pohybu na sever nad odolností kolem 1,1506. Pokud se však na trh vrátí medvědí hráči, pak cílem pro aktuální část grafu bude úroveň podpory 1,1232. Změnu současné rovnováhy sil může přinést upevnění pod této odolností.

Komentář

Advanced mode
    • <a href="https://www.instaforex.eu/ru/?x=ruforum">InstaForex</a>
      #1742 Sbalit

Graf období D1 - měnový pár EURUSD. Vlnová struktura zde na tomto denním grafu stále staví svůj vzestupný řád, indikátor MACD se nachází v horní zóně nákupů a opět stoupá nad svou signální linií. Zde je vidět pokles zhruba od poloviny dubna, který dosáhl úrovně 38,2 podle Fibonacciho korekční sítě nanesené na celý letošní růst. Trochu jsme nedosáhli, co lze přičíst chybě, trochu dříve jsme začali fixovat prodeje a otevírat nákupy. Tam je prostě běžná technická úroveň 1,1060 a poblíž ní pokles zastaven. Následoval intenzivní růst s průlomem odolné úrovně 1,1272 a ta již funguje jako podpora. Minulý týden byl opětovný test shora a odraz od něj nahoru. Teoreticky by cena mohla jít dále nahoru na obnovení maxim dosažených letos, přesto je celkový trend vzestupný, a zde je zrcadlová úroveň 1,1272 k dispozici. Ale pokud se podíváme obecně na trh, na hlavní měnové páry, tak tam podle mého názoru existuje větší potenciál pro posílení amerického dolaru v nejbližší době. Na stejné libře na denním grafu je velká medvědí divergenci na indikátoru MACD. Na kanadském dolaru naopak je býčí divergenci na stejném D1. Proto je vyhlídka na posílení amerického dolaru. Z tohoto důvodu je velká pravděpodobnost, že i euro bude stahováno dolů a úroveň 1,1272 bude prolomena dolů. Pokud se to stane, otevře se cesta k poklesu na úroveň 1,1060, od kterého cena dříve vystřelila nahoru. Možná tento odraz nahoru je druhá vlna před třetí dolů. S ohledem na vše výše řečené si myslím, že je správnější na krátkých obdobích zvažovat formace pro prodej.

Komentář

Advanced mode
        #1743 Sbalit

EURUSD
        01.06.2025

Když jsem dříve dělala analýzu EURUSD, zaměřovala jsem se pouze na sever. V současné době máme na tomto měnovém páru situaci na hranici, protože během posledního růstu byly téměř dosaženy cíle na týdenním grafu.

Na prvním grafu mám Fibonacciho mřížku napnutou s ohledem na první signál buy na týdenním časovém rámci podle klouzavých průměrů. Již jsem zmínila, že signál nastal v prosinci 2022 a od té doby všichni směřovali k jeho cíli 1,16109. Pro orientaci jsem označila poslední maximum 1,15745, které se liší o 36 bodů od matematických cílů (u čtyřmístných kotací 364 bodů u pětimístných). Lze říci, že cíle nebyly dosaženy a můžeme očekávat další pohyb směrem nahoru (alespoň). Vždy se však klade otázka na čas dosažení těchto cílů a na velikost jižního pullbacku.

Na týdenním a denním časovém rámci vypadá pokračování růstu svíček lépe. Na 4hodinovém grafu máme trendový signál k nákupu podle klouzavých průměrů a také jsem označila schéma na druhém grafu. Zrušení signálu bude pod úrovní 1,12099. Prvními cíli budou úrovně 1,14800 a druhými cíli bude právě úroveň 1,19109, která je určena i pro cíle týdenního signálu. Modrými šipkami jsem označila oblast, ze které by mohli prodávající začít přebírat rizika. Podmíněně jsem označila oblast úrovní 1,14255. A tak nastal čas pro obchodování na růst - musíme počkat na proražení úrovně 1,14255 a pak bude sever ještě pravděpodobnější. Prodeje eura zatím nezvažuji, protože nejsou k dispozici žádné technické faktory pro tento krok.

Komentář

Advanced mode
          #1744 Sbalit

V mém krátkodobém výhledu na pondělí pro tento obchodní nástroj EURUSD očekávám další růst měnového páru. Většina ukazatelů na jednohodinovém časovém rámci naznačuje růst měnového páru. Celkový trend na 1 hodině zůstává klesající. Na 1hodinovém grafu vidíme, jak měnový pár obchoduje poblíž úrovně odporu 1,13770. V pondělí očekávám proražení této úrovně odporu a další růst měnového páru směrem k další úrovni odporu 1,14181. Pokud tento měnový pár EURUSD dokáže prorazit tuto úroveň odporu 1,14181 a udržet se nad ní, budu očekávat další růst měnového páru směrem k další úrovni odporu. Nicméně, pokud tento měnový pár EURUSD nedokáže prorazit úroveň odporu 1,14181 a udržet se nad ní, budu očekávat korekci měnového páru směrem k úrovni podpory 1,13351.

Komentář

Advanced mode
            #1745 Sbalit

Všem ahoj! Na grafu časového rámce H1 páru EURUSD vidíme, že tento týden byl pár hlavně obchodován v klesajícím trendu. Optimismus ohledně nedělních jednání Trumpa a Von der Leyenové stačil obchodníkům pouze na pondělí. Následně pár pokračoval v poklesu až do amerického čtvrtečního obchodování, kdy se nástroj trochu zvedl v důsledku celkového oslabení dolaru po zveřejnění důležitých amerických údajů. Výsledek týdenního obchodování žádný - kde začaly obchody, tam také skončily, na úrovni 1,1347. Důležité americké zprávy příštího týdne jsou opět nejednoznačné podle předpovědí, včetně důležitých údajů o NFP s negativní předpovědí. Důležité evropské údaje příštího týdne jsou hlavně neutrální podle předpovědí plus máme rozhodnutí ECB o úrokové sazbě. Pár pravděpodobně bude obchodován v závislosti na tomto rozhodnutí a pod tlakem nových prohlášení Trumpa ohledně cel na zboží z EU po 9. červenci. Všem přeji úspěchy a štěstí při obchodování!

Komentář

Advanced mode
              #1746 Sbalit

EURUSD denní graf. Ponechávám platný scénář, že korekce dolů je nyní dokončena a nyní následuje vlna růstu. Proto sázím na pokračující růst této hodnoty v tomto týdnu. Zdá se, že trh práce v USA v pátek vytvoří impulsivní údaje o trhu práce. Úroveň 1,1418 maximální hodnoty minulého týdne je v každém případě průlomovým bodem pro nové nákupy eura.

Komentář

Advanced mode
                #1747 Sbalit

Dobrý den všem obchodníkům s eurem!

S ohledem na celkový trend, mé porozumění a technický obraz se mi vytvořil následující pohled na vyhlídky kurzů evropské měny (EUR/USD) na nadcházející pondělí a příští týden obecně.
                Pár minulý týden ukázal technický odraz v rámci klesajícího trendu.
                Bez obnovení 1,1390 a uzavření nad 1,1360 bude růst většinou obchodníků vnímán jako korekce.
                Nejpravděpodobnější scénář - opětovný pohyb k 1,1290 a testování 1,1250 (~70%).
                Proražení 1,1211 je zatím pod otázkou (~35%) při současném plochém klesajícím pozadí.

Kurz uzavření týdne byl 1,1348.
                Rozsah týdne: 1,1211–1,1390.
                Vyšší časové rámce mého experta poskytují smíšené signály, ale s převahou směrem dolů.
                Oscilátory ukazují oblast překoupenosti, začátek korekce.
                Nejsem insider, jen jsem kolem procházel.

Komentář

Advanced mode
                  #1748 Sbalit

EURUSD

Všechny pokusy o pokles eura/dolaru jsou marné. Očekávám pouze postupné zvyšování, a to vzhledem k tomu, že dolar se zvlášť nezpevňuje a euro je nyní prioritou. Ačkoli se Trump snaží utáhnout šrouby pevně, zdá se, že je to nemožné a složité s tímto obchodním nástrojem. V blízké budoucnosti, konkrétně zítra, bude velmi zajímavé sledovat otevření trhu, může se objevit nějaká mezera, ale v to silně pochybuji, skutečně mě trápí bouřlivé pochybnosti. Dříve jsem očekával pokles na úroveň 1.0000, ale s tím bude třeba počkat nějakou dobu.

Komentář

Advanced mode
                    #1749 Sbalit

Dobrý večer všem! Na měnovém páru EUR/USD v nadcházejícím týdnu očekáváme mnoho různých zpráv. Pár může směřovat jakýmkoli směrem. Zatím zůstávám prioritně u prodejů od minulého týdne a neuzavřela jsem je, ponechala jsem je otevřené na víkend. Pokud pár nepůjde nahoru, očekávám dosažení dolních cílů na úrovních 1,1280 a 1,1260. Stejně tak dolní cíl na úrovni 1,1070 by měl být dosažen. Pro prodeje nastavím stop loss na úrovni 1,1450. Pokud pár nepůjde dolů, ale vystřelí nahoru na nějaké zprávy a prolomí úroveň 1,1420, cesta nahoru bude otevřená a prodeje bude třeba uzavřít nebo se zabezpečit. Celkově to bude zajímavý týden.

Komentář

Advanced mode
                      #1750 Sbalit

Graf období D1 - měnový pár EURUSD. Vlnová struktura zde na tomto denním grafu stále staví svůj vzestupný řád, indikátor MACD se nachází v horní zóně nákupů a opět stoupá nad svou signální linií. Zde je vidět pokles zhruba od poloviny dubna, který dosáhl úrovně 38,2 podle Fibonacciho korekční sítě nanesené na celý letošní růst. Trochu jsme nedosáhli, co lze přičíst chybě, trochu dříve jsme začali fixovat prodeje a otevírat nákupy. Tam je prostě běžná technická úroveň 1,1060 a poblíž ní pokles zastaven. Následoval intenzivní růst s průlomem odolné úrovně 1,1272 a ta již funguje jako podpora. Minulý týden byl opětovný test shora a odraz od ní nahoru. Teoreticky by cena mohla jít dále nahoru na obnovení maxim dosažených letos, přesto je celkový trend vzestupný, a zde je zrcadlová úroveň 1,1272 k dispozici. Ale pokud se podíváme obecně na trh, na hlavní měnové páry, tak tam podle mého názoru existuje větší potenciál pro posílení amerického dolaru v nejbližší době. Na stejné libře na denním grafu je velká medvědí divergenční na indikátoru MACD. Na kanadském dolaru naopak je býčí divergenční na stejném D1. Proto je vyhlídka na posílení amerického dolaru. Z tohoto důvodu je velká pravděpodobnost, že i euro bude stahováno dolů a úroveň 1,1272 bude prolomena dolů. Pokud se to stane, otevře se cesta k poklesu na úroveň 1,1060, od kterého cena dříve vystřelila nahoru. Možná tento odraz nahoru je druhá vlna před třetí dolů. S ohledem na vše výše řečené si myslím, že bude správnější na krátkých obdobích zvažovat formace k prodeji.

Komentář

Advanced mode
                        #1751 Sbalit

Ahoj všem forex obchodníkům! Na tomto měnovém páru převažuje severní směr pohybu. Potvrzuje to skutečnost, že MA je pod cenou. Druhý indikátor MACD potvrzuje nákupy. Vzhledem k tomu, že na grafu vidíme, že histogram oscilátoru je nad 0, očekávám zisk z nákupů. Nákupy tohoto nástroje jsou odůvodněny od 1,1321. To je dobré místo pro zahájení ziskového obchodování dnes. Ztráty budeme uzavírat na 1,1301. Riziko činí 2 % z účtu. Nedoporučuji riskovat větším procentem. Pro zajištění pozitivního výsledku nastavíme TP na 1,1381 a získáme asi 6 % z účtu. Zůstaneme na trhu, dokud cena nedosáhne úrovně stop loss nebo take profit.

Komentář

Advanced mode
                          #1752 Sbalit

Dobrý den! Navrhuji se podívat na graf EURUSD na časovém rámci H1. Kdyby nebyl indikátor Parabolik, musel bych dlouho přemýšlet, kam se graf vydá. Parabolik je nyní na ceně 1.1355. Poslední cena předchozí svíčky byla 1.1366. Vzhledem k tomu, že Parabolik je pod uzavírací cenou, v současnosti převažují nákupy. Sledujeme Moving Average a při shodě signálu s Parabolickým indikátorem vstupujeme do obchodu. Cena Moving je 1.1364. Takže nám ukazuje, že jsou vhodné pouze nákupy. Žádné prodeje nejsou možné. Parabolik a jeho body, které neustále míří k ceně, posouvají můj stop loss, čímž snižují ztrátu a zvyšují zisk.

Denní graf taky vypadá dobře, ale obchodování je pomalé a nudné. Ceny analyzované na denním časovém rámci: uzavírací cena svíčky 1.1348, indikátor Parabolik 1.1392, indikátor MA 1.1339. Denní graf nám nedává jasný signál. Buď neobchodovat dnes, nebo obchodovat s krátkými stop lossy.

Komentář

Advanced mode
                            #1753 Sbalit

Ahoj všichni, kteří mě čtou! Koupil bych tento pár od 1,1357. Pokud graf klesne na 1,1313, uzavřu obchod. Chci počkat na graf až na cenu 1,1401. Účastníci, kteří obchodují proti mé pozici, mohou změnit sílu na trhu. A proto se mohu otočit, než dojde k ztrátě nebo zisku. Hezký den! [PŘILOHA_37773815]

Komentář

Advanced mode
                              #1754 Sbalit

EUR/USD od svého otevření vzrostl a dosáhl odporu na 9% časového Fibonacciho retracementu. Tento level byl dostatečně testován, ale prodávající otočili cenu a uzavřeli svíčku na úrovni, co naznačuje pravděpodobné další pokles. EUR/USD stále na grafu drží vnitřní vzor s cílovou úrovní 61,8% retracementu, což je na ceně 1,1280. Do této úrovně zbývá 80 bodů a očekávám její brzké dosažení. Pokud budou prodávající velmi aktivní, mohou to stihnout i během dneška, ale samozřejmě to vůbec není nutné. EUR/USD má také další cíl, který je již určen pomocí čtyřhodinového retracementu a nachází se také na úrovni 61,8%, což odpovídá ceně 1,1200. K tomuto cíli pravděpodobně dorazí již v příštím týdnu. Celkově očekávám pokles tohoto páru.

Komentář

Advanced mode
                              • <a href="https://www.instaforex.eu/ru/?x=ruforum">InstaForex</a>
                                #1755 Sbalit

EURUSD H4 Pokud se podíváme na minulý týden celkově, zdá se, že od úrovně 1,1200 došlo k obratu ve tvaru V směrem na sever. Očekávání pro tento týden je tedy pokračování severního trendu. Považuji to za bikovský pohyb nahoru. Pokud je předpoklad správný, pak se měnový pár nyní začíná formovat třetí vlnu v trojici od minima na úrovni 1,1320.

Komentář

Advanced mode

Working...
                                X