Pokud jste zde poprvé, nezapomeňte si přečíst Často kladené otázky (FAQ) kliknutím na odkaz výše. Možná se budete muset zaregistrovat, než budete moci přidávat příspěvky: klikněte na registrační odkaz výše pro pokračování. Chcete-li začít zobrazovat zprávy, vyberte fórum, které si přejete navštívit, ze seznamu níže.
Vše je stabilní u naší EURUSD, protože pokračuje hlavně vzestupný trend. Momentálně rosteme a můžeme říci, že tlačíme směrem na sever. Je kam růst, protože jsme stále neprolomili hranici 1,1380, ale dnes jsme již potvrdili platformu. Docela slušně jsme se propadli a klesli pod 1,13, ale trochu jsme nedosáhli oblasti, kde jsem plánoval nákup. Nicméně zde rozhoduje dolar, který je dnes pod tlakem. Je stále důležité, jak budeme dále obchodovat, protože je konec týdne a může dojít k uzavření pozic. Zatím zůstávají cíle, takže nevylučuji, že se můžeme vrátit zpět. A pokud klesneme pod 1,1280, tak už tam nakoupím.
Dobrý večer všem! Na měnovém páru EUR/USD pokračuje růst. Zatím jsem neuzavřela své nákupy, držím je. Budu sledovat hodinu před uzavřením obchodů, jakým svíčkou se pár uzavře. Pokud bude býčí, neuzavřu nákupy a ponechám je na víkend, protože očekávám, že začátek příštího týdne bude pokračováním růstu. Pokud budou podezření na pokles, část nákupů uzavřu a část ponechám na víkend, protože směr pohybu zatím směřuje nahoru a pár se tak rychle nemůže otočit dolů. Pro pokračování nahoru je potřeba znovu dosáhnout hladiny 1,1380 a upevnit se nad ní, což zajistí pokračování růstu. Jak jsem již dříve psala, měla jsem cíle ohledně růstu, a to dosažení hladiny 1,1380, což jsme dosáhli. Nyní je třeba posunout se k hladině 1,1420, což je další cíl pro býky.
EUR/USD D1.
Dobrý večer všem!
Na páru EUR/USD v posledních dnech dochází k prudkým pohybům z jednoho extrému do druhého. Pokud jsme včera uzavřeli den medvědím swallow candle, dnes se denní svíce jeví jako býčí swallow candle. Jinými slovy, trh je nestálý a poslední tři dny obchodujeme v bočním trendu s občasnými retesty z dolní strany týdenní-denní rezistenční zóny mezi 1,1485 a 1,1350. Býci se snaží tlačit tuto prodejní zónu nahoru, zatímco medvědi drží svou zónu. To je však pouze můj názor a zatím nevidím jasné směřování trhu. Zatím obchodujeme pod touto prodejní zónou a spíše převažuje medvědí scénář.
[PÁR EURUSD
H4:
1] - Euro na 4hodinovém grafu zkouší vytvořit výstup směrem k horní lince. Pro získání kvalitního signálu k růstu ceny je vhodné počkat na aktivní dotek horní linky a poté posoudit, zda se linky při tom rozvinou ven nebo zda nedojde k žádné reakci. Pokud jde o situaci s fraktály, cílem pro růst ceny je nejbližší fraktál nahoru, jeho proražení a upevnění umožní ceně dosáhnout fraktálu z 6. května na úrovni 1,13804. Nejbližší fraktál dolů je docela daleko od aktuální hodnoty kotací. Pro získání možnosti opřít se o něco směrem dolů je vhodné počkat na vytvoření nového blízkého fraktálu.
[PÁR EURUSD
H4:
2] - AO indikátor roste v kladné zóně, pokud uvidíme v příštím týdnu větší akceleraci, získáme silnější signál k růstu ceny. Pro získání signálu k poklesu ceny je vhodné počkat na aktivní ztlumení směrem k nulové úrovni.
Na EURUSD časovém rámci H1. Měnový pár obchoduje nad úrovní denního otevření 1,1280 a pod denní pivotní úrovní 1,1292. Hlavní ukazatele ukazují směr nahoru a cena se nachází nad trendovou linií MA72, kde obvykle dochází k vyklízení objemů.
Nad úrovní 1,1320 očekávám růst páru směrem k úrovni 1,1333 a možná až k 1,1340.
Pod úrovní 1,1320 očekávám pokles páru k úrovni 1,1291 a možná až k 1,1260.
EUR/USD obchoduje nad měsíční pivotní úrovní 1,1220 (předchozí 1,0719), nad týdenní pivotní úrovní 1,1163 a nad denní pivotní úrovní, což naznačuje bullish náladu u tohoto páru.
Rozcestí na této relaci je úroveň 1,1320. Odporová úroveň je 1,1333, první podpůrná úroveň je 1,1292.
Včera Američané uspořádali svou tradiční páteční atrakci. Klesající pár EUR/USD přestal klesat a prudce začal růst ihned po zveřejnění údajů o prodeji nových domů v USA, který vzrostl o 743 tisíc, místo očekávaných 694 tisíc.
Kdyby k tomu nedošlo současně, bylo by možné přičíst fundamentální důvody dění, ale v tomto případě byla manipulace příliš zjevná. Samozřejmě se najdou ti, kteří vysvětlí důvod tohoto obratu, a já jsem včera narazil na pár verzí, které si nezasloužily nic víc než úšklebek. Ano, sám bych mohl vymyslet pár zdůvodnění, ale mohu si dovolit pravdivé zhodnocení toho, co se stalo, protože nejsem profesionálním expertem na krmení nějaké agentury a nějaký nafoukaný opilý vedoucí nebo mladý a talentovaný manažer v obnošeném tričku nebo košili se mě nepokusí přelstít, riskujíc získání pěkné fyzionomie.
Takže o víkendu si mohu naprosto dovolit upozornit kolegy na spekulativní manévry trhu. Ti, kteří mají zkušenosti, dobře znají podobné okamžiky, které nedovolují předvídat, kdy přesně budou realizovány. Někdy pátky probíhají v docela klidném režimu. Také nelze usoudit, co čeká pár na začátku příštího týdne.
Možnost pokračování růstu je stejně reálná jako návrat k předchozím úrovním. Navíc, poslední jmenované se může dít postupně, s mírným zpomalením a kolísáním ceny dokonce i u nepatrných úrovní, nebo prudce. Týden se může začít s gapem, ale obchodování může začít i na současné úrovni a probíhat v mírném bočním režimu. Jinými slovy, jedná se o situaci, kdy jsou možné různé varianty.
Pokud jde o nejbližší důležité úrovně, rád bych zdůraznil dvě pomocné - to jsou základy třinácté (Kijun H4) a čtrnácté figury. Vážnějšími oblastmi jsou podpora na úrovni 1,1230 (Murrey 6,8), kde prochází horní hranice Ichimoku oblaku, a odporová úroveň 1,1474 (Murrey 7,8).
Je třeba poznamenat, že u páru EURUSD se nic nemění v tom smyslu, že pokračuje hlavně vzestupný trend. Dnes jsme dokonce začali znovu růst a obchodujeme nad hranicí 1,13. Je třeba poznamenat, že je kam růst, protože úroveň kolem 1,1380 nezmizela. Nicméně osobně bych nejprve chtěl vidět významnější korekci, protože včera jsme už docela slušně klesli. Samozřejmě zde hodně záleží na poptávce po dolaru a je důležité, jak se dolar bude dále obchodovat, protože i dnes je spousta statistiky a je konec týdne. Celkově si myslím, že bychom se mohli ještě dostat pod 1,12 a dokonce i pod 1,1155, ale tam už stejně nakoupím.
V podstatě se na měnovém páru EURUSD nic nemění, pokračuje silný vzestupný trend a momentálně roste. Existuje potenciál k dalšímu pohybu vzhůru, protože zde zůstala úroveň kolem 1,1380. I když včera došlo k pokusům o korekci a dokonce jsme klesli pod úroveň 1,13, nedokázali jsme se tam udržet. Po takovém růstu bych však rád viděl pár na nižší úrovni. Samozřejmě hodně záleží na poptávce po dolaru, který včera posiloval. Důležité je, jak se dnes bude obchodovat dolar, protože máme také k dispozici statistiky. Celkově se dívám na sever, ale stále nevylučuji možnost, že bychom mohli klesnout pod 1,12 a dokonce pod 1,1155, kde budu zkoušet nakupovat.
Na měnovém páru EUR/USD v současné době na jednohodinovém grafu pozorujeme vzestupný trend, protože cena zůstává nad 133denním klouzavým průměrem. Na kratším časovém rámci bylo také zaznamenáno uzavření ceny nad tímto klouzavým průměrem, což otevírá možnosti pro nákupy v rámci tohoto pohybu. Očekávám korekci na úroveň 1,1295, poté bude možné zvážit možnosti nákupu tohoto měnového páru. Jako cíl navrhuji úroveň 1,1340 a nastavit stop-loss na úrovni 1,1267. Alternativní scénář bude relevantní při uzavření ceny pod úrovní 1,1225. V současné době jsou nákupy v rámci vzestupného trendu na jednohodinovém grafu prioritou.
Všem fanouškům tohoto fóra zdravím! Analýza grafu EURUSD na časovém rámci H1. Používám Parabolický indikátor k určení změny trendu, jeho cena je 1.1280. Cena poslední uzavřené svíčky je 1.1316. Parabolický indikátor podporuje cenu Close a jasně nám říká, že v tuto chvíli jsou pouze nákupy. V mém arzenálu nástrojů mám také klouzavý průměr používaný k vstupu na trh. Jeho cena je 1.1303. Svíčka s uzavírací cenou se vzdaluje od MA dolů, což nás láká k nákupům. Při dalším přepnutí Parabolického indikátoru bude naše obchodní pozice zrušena a já budu muset uzavřít otevřenou pozici. A tady denní graf pro mě není tak zajímavý. Podle mě je lepší obchodovat během dne. Ceny analyzované na denním časovém rámci: uzavření svíčky 1.1281, indikátor Parabolický 1.1166, indikátor MA 1.1269. Denní graf je v nákupech. Nakupujeme v impulzu a prodáváme v korekci.
EURUSD.
Dobrý den. Euro/Dolar včera docela pěkně klesal na jih, i když nedosáhl mého cíle. V současné době býci znovu usilují o převzetí iniciativy, ale nemyslím si, že se jim to podaří. Na jednohodinovém grafu se právě objevil signál k nákupu, ale zatím není aktivován, a Bollingerovy pásmy se na posledním býčím pohybu začaly prudce zužovat, což omezuje další pohyb nahoru. Takže v nejbližší době očekávám, že medvědi znovu převezmou kontrolu a povedou pár ve svém směru, mám přibližný cíl na 1,1230 v krátkodobé perspektivě. Na čtyřhodinovém grafu se indikátory zatím drží pro další pohyb na sever, pár testoval střední Bollingerovu pásku shora a začal se odrazovat, ale zatím nejsou potvrzeny signály odrazu. Takže zde očekávám nový test středního MA, a poté bude záležet na odrazu nebo průlomu, co přesně ukáže další náladu.
Dobrý den! Prozkoumám EURUSD pomocí indikátoru Ichimoku. Nejprve si všimnu, jak je Tenkan-Sen (1,12988) umístěn vzhledem k Kijun-Sen (1,12986). Vidím, že Tenkan-Sen se kříží nad Kijun-Sen, což vytváří zlatý kříž. To naznačuje možnost nákupů. Dále si všímám, že měnový pár EURUSD obchoduje pod linií Senkou Span A (1,13271) a zároveň se nachází nad linií Senkou Span B (1,12900), která slouží jako silná podpora. Celkově současná cena 1,13176 vstoupila do Ichimoku mraku, což pro mě představuje dobrou příležitost k nákupu za výhodnější cenu. Avšak pobyt v mraku může zpomalit trh a vést k vytvoření horizontálního pohybu v něm. Pro mě je užitečným ukazatelem Stochastic, pokud se nachází v překoupené zóně 80, je vše v pořádku a růst by měl pokračovat. Ideální je, když při poklesu do zóny 20 předtím nedosáhl zóny 80 nebo alespoň do ní nevstoupil, ale byl pouze blízko.
EUR/USD
Dobrý den v pátek.
S ohledem na střednědobý technický obraz pohybu měnového páru euro/dolar, když máme již dva lokální minima na čtyřhodinovém grafu označeného indikátorem "Zigzag", umístěné nad třetím a každé nad předchozím, měli bychom jednoznačně chápat, že trend H4 směřuje na sever.
Následně by další lokální maximum mělo být nastaveno býky nad předchozí hodnotu, tedy v podstatě s průlomem úrovně 1,1385 nebo poblíž ní, minimálně.
Celkově bychom tedy měli zvažovat pohyb páru EUR/USD přibližně tak, jak je naznačeno na obrazovce, protože stochastický oscilátor stále roste, již se blíží k horní hranici svého indikátoru, takže je možné, že po dosažení oblasti aktuálního maxima páru poblíž úrovně 1,1360 cena udělá závěj dolů.
Poté, pravděpodobně, bude pokračovat v růstu.
Jak vždy zdůrazňuji, jedná se o technický odhad a jak novinky ovlivní tento odhad, nevím ani já, ani vy, ani nikdo jiný.
Na časovém rámci je vidět, že kupující jsou silnější než prodávající na měnovém páru EURUSD, což ukazuje trendový indikátor Moving Average s obdobím 120, protože indikátorová linie je pod cenou. Potvrzení nákupů ukazuje ZigZag indikátor, protože významná minima a maxima rostou. Sílu kupujících potvrzuje také uzavření svíčky H1 nad klouzavým průměrem na úrovni 1.1310. Pravděpodobně se pohyb bude pokračovat směrem výhodným pro nákupy. Plánuji nakoupit od úrovně 1.1310, přičemž prvním cílem je dosažení úrovně 1.1350, druhým cílem je fixace na úrovni 1.1390, stop loss pro oba objednávky nastavujeme na 1.1280. Prodeje můžeme otevřít po proražení a upevnění páru nad cenovou úrovní 1.1250. Take profit pro prodeje na úrovni 1.1210, pro ztráty opouštíme na 1.1280.
Pro potvrzení signálu k nákupu je lepší zvážit patnáctiminutový graf.
Co se včera stalo s EUR/USD? Na grafu je vidět, že cena nejprve prolomila dvousetdenní klouzavý průměr a poté se vrátila nahoru. Zdá se, že průlom byl falešný a EUR/USD nedokázal pokračovat v poklesu. Nakonec se událo přesně to, co jsem čekal, tedy obrátili se zpět do trendu. Čekal jsem právě na růst, protože pár má cíl na úrovni 61,8% Fibonacciho retracementu, který se nachází na ceně 1,1380. Před pár dny byla cena velmi blízko k této úrovni, ale z nějakého důvodu kupující nedokázali dosáhnout a otestovat ji. Cena se zastavila a vrátila se zpět. Dnes by už mohli dosáhnout potřebné úrovně, býčí impulz na grafu má velmi slušnou velikost, takže si myslím, že existuje šance pokračovat v růstu. Po dosažení rezistenčního klastru očekávám obrat a pokles.
EUR/USD
Pěkný den obchodování!
Dnes od býků v páru euro/dolar očekávám nové zisky ve vlně růstu, který sledujeme od 12. května od úrovně 1,1065 a předpokládám, že současný maximální bod páru na úrovni 1,1365 bude aktualizován, minimálně s testem úrovně 1,1380, což odpovídá již maximu páru od začátku května.
V zásadě je možné pokračovat i výše, s pokusem dosáhnout 1,14, pokud by kupujícím pomohly i základy.
Dnes trh očekává z USA údaje o prodejích nových domů za duben, takže pokud by se tato zpráva k negativním zprávám přidala, a to v neprospěch amerického dolaru, nic by nebránilo páru EUR/USD pokračovat v pohybu směrem nahoru i v příštím týdnu.
Zatím vidíme, že na čtyřhodinovém grafu je růst eura podporován rostoucím stochastikem a kotace EUR/USD se blíží horní hranici Bollingerových pásem, což nedává žádný důvod k poklesu, protože poslední čtyři svíčky jsou otevřeny výhradně býky. Celkově očekáváme test úrovně 1,1380 alespoň.
Ahoj kolegové! Tak poslední obchodní den v tomto týdnu. Chci se podívat, co očekávat od EUR/USD dnes. Zde je analýza na hodinovém časovém rámci. Chci začít s fundamentální analýzou USA: dolar oslabil v souvislosti s obavami o fiskální zdraví země. Moody's snížilo rating USA a národní dluh dosáhl 36 bilionů dolarů. To způsobilo odliv investorů z amerických aktiv a posílení eura. Eurozóna: navzdory nedávnému snížení úrokových sazeb ECB se euro posílilo díky rozsáhlým fiskálním stimulům v Německu a očekávání zpomalení tempa dalšího uvolňování politiky.
V technické analýze na hodinovém časovém rámci se cena pohybuje v rozmezí 1,1313, RSI zatím dává signál: 55 - neutrální zóna, možný obrat. Podle MACD dostáváme signál: signalizuje možné poklesy. Průměrné pohyblivé EMA50 a EMA200: cena je nad oběma průměrnými pohyby, což naznačuje krátkodobý býčí trend. Ishimoku zatím dává signál: cena nad mrakem, podpora na úrovni 1,1265. Na hodinovém časovém rámci zatím vše.
Na čtyřhodinovém časovém rámci je situace následující: máme vzestupný trend, ale s příznaky zpomalení. Klíčové úrovně pro dnešek, které zvažuji: podpora - 1,1265, odpor - 1,1335. Podle dnešního scénáře pro dlouhé pozice: při proražení nad 1,1335 s potvrzením objemy, cíl - 1,1375. Pro krátké pozice: při proražení pod 1,1265, cíl - 1,1220. Zatím to je vše, co se podařilo identifikovat na dnešek. Všem děkuji a přeji výnosný den!
EUR\USD D1.
Všem dobré ráno! A úspěšný den..
Na EUR\USD po nedávném retestu dolů týdenní - denní rezistenční zóny na 1.1485 - 1.1350 jsme včera uzavřeli den medvědím zvratovým vzorem ve formě medvědího svíčkového Pohlcení. Obecně zatím nemáme prolomený nahoře medvědí nápad ve formě tohoto vzoru a nyní v Asii opět rosteme, možná tímto růstem prolomíme tento týden. Pokud se podíváme na denní svíčky, je vidět, že poslední tři dny obchodujeme v boku. Jinými slovy, nemáme zatím trend dnů, ale to je pouze mé mínění.
Ahoj od Motora. Chtěl bych se podívat na možnost nákupu na EURUSD s časovým rámcem jedna hodina, což by mělo být dostatečné pro jeden obchod denně. Vstupní bod by mohl být na - 1.1345. Umístíme naše stop lossy následovně: pro StopLoss - 1.1307, pro první polovinu TakeProfit - 1.1383, pro druhou polovinu zbylé pozice TakeProfit - 1.1421, pro třetí zbylou část TakeProfit - 1.1459. Pokud se signál změní, je lepší obchod uzavřít s profitem, než čekat na stop loss.
Všem dobrý den! Včera jsem úspěšně nakoupila pár EUR/USD. Nakupy zatím podržím ještě chvíli, až do Ameriky, a tam se rozhodnu, kde je uzavřu. Prodeje zatím nemám, včera jsem všechno uzavřela, když jsem viděla, že směrem k stopkám pár nešel.
Jak jsem předpokládala, hlavní směr týdne, kterým pár šel celý týden, se dnes změnil a namísto klesajícího pohybu máme nyní vzestupný. Je dobře, že jsem si podržela své riskantní nákupy a neuzavřela je dříve, ani se nedostaly až k stopkám. A pravděpodobně do příští středy bude pár pokračovat právě tímto směrem. A také podle zpráv vidím, že se oslabují Trumpovy pozice ve své politice, což není výhodné pro americký dolar a oslabuje ho. Preferuji zatím nákupy, ale také budu otevírat prodeje na vrcholech, na krátkou dobu.
Dobré ráno obchodníkům.
Jak jsem předpokládal, po zjevné korekci cena opět zamířila na sever a dnes by mohla dosáhnout včerejšího maxima. Účastníci včera celý den pracovali na korekci od začátku týdne na sever, býkům se nepodařilo překonat hranici 1.136 a museli se vrátit pro získání dalších účastníků do tábora kupujících. Během dne se zvyšuje úhel trendových čar, což nepřímo naznačuje zesílení tlaku býků. Pro přilákání ještě většího počtu účastníků do svého tábora musí kupující uzavřít týdenní svíčku na současných úrovních, jejíž vzhled již snižuje důvěru v medvědy. Technické cíle po překonání maxima podle Fibonacciho úrovní se nacházejí na 1.142, kde se nachází další sada prodejních stop z minulých týdnů.
V tomto scénáři bude cena již v příštím týdnu testovat maximum tohoto roku. Pravděpodobně trend fundamentálně směrem dolů amerického dolaru není ukončen a při pohledu na měsíční rozsah, kde se opět snaží nakreslit býčí svíčku, je pro medvědy a v příštím měsíci bude obtížné vrátit cenu do klesajícího trendu. A to v době, kdy ECB již dosáhla klíčového cíle snížení úrokových sazeb na obecně přijímanou úroveň 2 %, zatímco Fedu tento krok ještě představuje. Sázky jsou položeny, zbývá jen sledovat, kdo vyhraje. Ale býci zatím převažují. Během dne je trend vzestupný, každý minim je vyšší než předchozí, a prodávající stále nenalezli sílu udržet cenu v rámci stoupajících trendových čar.
Pokud cena dnes dokáže překonat včerejší maximum, nebude možné se spoléhat na stoupající trendové čáry kvůli jejich absenci. 1.142 je poslední odpor před maximem. Dnes není pozorován žádný zpravodajský podklad, který by mohl otočit cenu, takže pokud býci nebudou oslavovat pátek, mohou dosáhnout mnoha úspěchů. V pondělí je volno v USA a Velké Británii, takže bude tzv. tenký trh, a zbývající účastníci se mohou pobavit se severními úrovněmi. Takže pozorujeme a čekáme na překonání nejbližšího maxima. A večer, až Američané zůstanou sami, mohou uskutečnit pohyb jedním směrem bez odrazů, to už dlouho nebylo, velké pohyby v pátek.
Komentář
Advanced mode Normal mode