Dobré ráno, kolegové! Včera jsme jednoduše šli nahoru, v podstatě tak, jak jsem očekával, ale zatím jsme neviděli přesné a dlouhodobé vzestupné pohyby. Situace dnes se rychle vyvíjí. Co se týče trendu, zatím to vypadá nejistě, těžko říct, kam směřujeme, ale jistě vím, že se snažíme udržet cenu nad 1,1200, ale abych řekl, že na trhu je jistota, to bych neřekl.
Pokud jde o úroveň podpory, máme následující scénář: 1,1230 - je to slušná úroveň, možná ji dosáhneme, ale já bych k ní přistupoval opatrně. Pokud se dnes podaří prolomit a upevnit se pod úrovní 1,1217, pak bych logicky zvažoval pohyb směrem k 1,1130 a odtud bychom mohli jít ještě níž.
Co se týče odporu, protože jsme včera nakonec vyrazili nahoru, tak se odpor také aktualizoval. Dnes můžeme zvážit úrovně 1,1280 a 1,1284; úroveň 1,1280 považuji za hlavní dnes, protože je poměrně silná. Pokud nenastanou žádné problémy, pak si myslím, že můžeme očekávat akci od býků. Nad touto úrovní můžeme zvážit 1,1300; pokud by se stalo zázrak, pak bychom mohli zvážit i úroveň 1,1400, ale to už ne tento týden.
Co se týče indikátorů, situace je zoufalá, protože také nemůžeme rozhodnout: MACD ukazuje byčí náladu na trhu, ale já za ním nevidím žádnou zvláštní jistotu. Co se týče RSI a ADX, zatím nedostáváme žádné signály, možná během dne něco dostaneme.
Celkově dnes zvažuji následující scénář:
Byčí: je třeba prolomit odpor 1,1280, a pokud se nám podaří upevnit se nad ním, pak můžeme zvážit následující úrovně: 1,1300 a 1,1400.
Medvědí: pokud prolomíme 1,1217, pak se samozřejmě budeme ubírat dolů podél trendové čáry a tam už budeme pracovat s cíli 1,1130 a 1,1100 plus mínus.
Celkově zatím něco takového. Všem přeji ziskový obchodní týden a také den!
Komentář
Advanced mode Normal mode