Trump dovolil Muskovi a společnosti TESLA předváděčku v Bílém domě
Logo

Přihlášení

No announcement yet.
X

• Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Clear All
new posts
20
    #1 Sbalit

Trump dovolil Muskovi a společnosti TESLA předváděčku v Bílém domě
    Americký prezident Trump strávil leta tím, že hanil elektrická vozidla, ale v přítomnosti pana Muska otáčí, mění názor a prohlásil, že by si pořídil zářivě červenou Teslu.
    Prezident Trump v úterý odpoledne uspořádal v Bílém domě exkluzivní autosalonovou show.

Click image for larger version  Name:	Snímek obrazovky 2025-03-12 102451.png Views:	0 Size:	120.7 KB ID:	186500

Jediná zastoupená společnost: Tesla. Jediný účel: pomoc Elonu Muskovi.
    Vzhledem k tomu, že Tesla čelí odporu kvůli roli pana Muska v Trumpově administrativě, prezident řekl, že chce koupit jedno z elektrických vozidel společnosti. Ale pan Trump, vždy obchodník, nechtěl jen koupit auto. Chtěl to prolomit a pomoci svému příteli, který je shodou okolností také generálním ředitelem Tesly.
    30ti-minutová konverzace byla zčásti tisková konference, zčásti reklama na auta, zatímco pan Trump osciloval mezi odpovídáním na otázky – o akciovém trhu, kanadských clech a válce na Ukrajině – a zkoušením pěti různých vozů Tesla.

"Ten, který se mi líbí, je ten"
    To řekl pan Trump a ukázal na jasně červený Model S, který stojí zhruba 80 000 dolarů. "A já chci stejnou barvu." (Pan Musk, který stál vedle prezidenta, se mu zdánlivě pokusil prodat Cybertruck a řekl: „Tohle je neprůstřelné.“)
    Byla to výjimečná scéna prezidenta využívajícího pozadí Bílého domu ke zvýšení prodeje pro přítele a hlavního dárce. A přišlo to tak, že pan Musk v posledních dnech naznačil Trumpovým poradcům, že chce podle lidí znalých věci vložit 100 milionů dolarů do skupin ovládaných Trumpovou politickou operací.
    Tato událost byla o to surrealističtější, že pan Trump po léta mlátil elektrická vozidla. Na Štědrý den v roce 2023 zveřejnil na sociálních sítích, že elektrická auta by se měla „ROT IN HELL“.
    Řekl, že auta stojí příliš mnoho a nemohou jet dostatečně daleko, aniž by je museli nabíjet. Druhý bod by ale nyní neměl být pro pana Trumpa problém, který v úterý řekl, že mu tajná služba nedovolí řídit auto.
    ,,Dlouho jsem neřídil auto a rád řídím auta," řekl novinářům. ,,Ale budu to mít v Bílém domě a nechám to používat můj personál."
    Pan Trump řekl, že zaplatí šekem a že nechce slevu.
    Většina prezidentů se vyhýbá propagaci nebo schvalování produktů, protože zaměstnanci výkonné pobočky mají zakázáno tak činit jménem přátel a příbuzných. V prvním funkčním období pana Trumpa byla jedna z jeho poradkyň Kellyanne Conwayová pokárána za porušení těchto pravidel, když nabádala lidi, aby si kupovali módní produkty Ivanky Trumpové.
    Tato pravidla ale neplatí pro prezidenta. Akcie Tesly v úterý mírně vzrostly, i když od prosince celkově zůstávají v poklesu.

Závěr propagační akce
    „Prezident Trump se osobně rozhodl koupit Teslu za tržní cenu,“ uvedl v prohlášení mluvčí Bílého domu Harrison Fields.
    Trump řekl, že chce jednoduše pomoci panu Muskovi, který vede jeho kampaň za snížení federální pracovní síly.
    "Myslím, že s ním velmi malá skupina lidí zacházela velmi nespravedlivě," řekl Trump. "A já jen chci, aby lidé věděli, že nemůže být penalizován za to, že je patriot."

Pro InvestSocial přeložil a zpracoval Prokop Krčma.
    Zdroj: nytimes.com
    Guest's Avatar
    Last edited by ; 12-03-2025, 10:29 AM.

Working...
X