-
Załączników: 5
Gbp/usd
Para funt/dolar przebiła się przez falę wykresie H1, co sugeruje, że ruch spadkowy się skończył, więc rozważam tylko zakupy dla tej pary walutowej z celem 1,3670 - 1,3690. To jest dokładnie wzór, zgodny z moją strategią, którą opublikowałam wczoraj.
Załącznik 589Załącznik 590
Pat Cowan, republikański urzędnik w zachodnim Teksasie, wolałby raczej wysadzić swoją partię w powietrze, niż zobaczyć, jak kontrolują ją „słabi” Republikanie, którzy coraz bardziej dystansują się od prezydenta Donalda Trumpa po zamieszkach w Kapitolu, o które on oskarża.
„Nie można odróżnić tych Republikanów od Demokratów!” zadrwiła w wywiadzie w swoim domu w Levellandzie w Teksasie.
Podobnie jak wielu innych tutaj w hrabstwie Hockley, gdzie Cowan jest przewodniczącym partii, uważa za bezpodstawne twierdzenia Trumpa, że został pozbawiony zwycięstwa wyborczego 3 listopada przez oszustwa wyborcze. Jest oburzona przez garstkę republikanów z Teksasu w Izbie Reprezentantów Stanów Zjednoczonych, którzy potwierdzili zwycięstwo demokraty Joe Bidena w wyborach zaledwie kilka godzin po szturmie na Kapitol 6 stycznia. Jest jeszcze bardziej oburzona 10 republikanami spoza stanu, którzy głosowali za oskarżeniem Trumpa za rzekome podżeganie do buntu.
„To sprawiło, że wielu z nas pomyślało, że musimy po prostu wymyślić nową partię”, powiedziała, „i myślę, że Trump stanie na jej czele!”.
GBP/USD
Cześć, Natalio!
Tak, masz rację, ruch w dół może się skończyć, a dane techniczne mówią nam o przejściu pary funt/dolar do pewnego wzrostu. Ale z drugiej strony widzimy, że indeks dolara amerykańskiego odbił się od swojego lokalnego minimum na wykresie tygodniowym, rysując rosnącą świecę z długim cieniem poniżej. Myślę, że ten tydzień handlowy również zakończy się wzrostem, a indeks dolara przebije poziom 91,00 i ruszy dalej na północ
.
Załącznik 591
Umocnienie amerykańskiej waluty doprowadzi do spadku pary funt/dolar, która, jak widzę, odbije się od poziomu 1,3640 lub 1,3650 (ważna strefa cenowa, do której para często wracała) i przesunie się w kierunku południowym, celem będzie spadek do linii wsparcia na poziomie 1,3550. Jutro, na tle możliwego wzrostu ryzyka politycznego w Stanach Zjednoczonych oraz inauguracji Joe Bidena, spodziewam się, że para funt/dolar spadnie o co najmniej 80-100 pkt.
М30:
Załącznik 592
Na wykresie H4 widzimy, że istnieje duże prawdopodobieństwo ponownego spadku do linii wsparcia, wzdłuż której para handluje przez długi czas w trendzie wzrostowym. Tutaj znowu widzimy poziom 1.3560.
Załącznik 593
Moi drodzy, życzę wszystkim zysków!
-
Załączników: 1
W przypadku pary GBP/USD na dziennym wykresie utrzymują się nastroje bycze, nadal rozwijają się powyżej byczej 20 SMA, która rośnie powyżej długich. Wskaźniki techniczne pozostają na dodatnich poziomach, ale nie mają siły kierunkowej. Na wykresie 4-godzinnym para jest neutralna lub wzrostowa, ponieważ kwotowana jest w pobliżu dwudziestej byczej SMA i powyżej większych, podczas gdy wskaźniki techniczne wahają się blisko linii środkowych.
Poziomy wsparcia: 1.3670 1.3620 1.3585
Poziomy oporu: 1.3745 1.3790 1.3830
Załącznik 636
Funta uderzyły słabe dane z Wielkiej Brytanii, ponieważ sprzedaż detaliczna wzrosła w grudniu o skromne 0,3% m/m, znacznie poniżej oczekiwanych 1,2%. W porównaniu z rokiem ubiegłym sprzedaż wzrosła o 2,9%, poniżej oczekiwań na poziomie 4%. Ponadto zadłużenie netto sektora publicznego wzrosło bardziej, niż oczekiwano w tym samym miesiącu, do 33,375 mld GBP.
Ponadto premier Boris Johnson powiedział, że wczesne dane sugerują, że brytyjski szczep koronawirusa może być bardziej śmiertelny, a niektóre badania sugerują, że może to być nawet 30%. Zwiększona zdolność do przenoszenia się i wyższa śmiertelność w jakiś sposób sugerują zaostrzenie ograniczeń na dłuższy okres, nie tylko w Wielkiej Brytanii. Wielka Brytania ma pusty kalendarz makroekonomiczny w poniedziałek, a uwaga skupi się na danych o zatrudnieniu, które mają się ukazać we wtorek.
Kurs w momencie publikacji: 1.3680
-
Kurs GBP/USD nadal rośnie i znajduje się blisko poziomu 1,3730. Krótkoterminowy trend jest byczy, ponieważ znalazła się powyżej wszystkich średnich kroczących na wykresie 4-godzinnym, które pozostają bez kierunku. Wskaźniki techniczne zachowują dodatnią dynamikę, częściowo tracąc byczą siłę. Ponowne zainteresowanie kupnem powyżej rocznego maksimum 1,3745 powinno otworzyć drzwi dla gwałtowniejszych zysków, niezależnie od nastrojów rynkowych.
Poziomy wsparcia: 1,3695 1,3650 1,3605
Poziomy oporu: 1,3745 1,3790 1,3840
Załącznik 672
W środę Wielka Brytania nie opublikuje danych makroekonomicznych o zamówieniach na dobra trwałe w USA i ogłoszeniu polityki pieniężnej Rezerwy Federalnej, choć Fed nie spodziewa się żadnych niespodzianek. Liczba nowych przypadków zakażeń koronawirusem w Wielkiej Brytanii nadal spada, ponieważ kraj zgłosił we wtorek 20089 przypadków.
Kurs w momencie publikacji: 1.3731
-
Dzień dobry wszystkim!
Wczoraj funt był poniżej poziomu 1,3640, ale niestety nie śledziłem w tym momencie rynku i wróciłem, gdy funt był już na poziomie 1,3670.
W tej chwili mój wzrost ogranicza poziom 1,3790 już na H4, ale jednocześnie para stworzyła rozbieżności w odniesieniu do MACD na M15, M30, H4 i D1. Rozbieżności jest dużo i mogą oczywiście nawet już nie próbować wzrosnąć do 1.3790, zostawić poziom 1.3750 i to nie pozostawi mi żadnych długów na północy, wręcz przeciwnie, w tym przypadku nastąpi odwrócenie kierunku i ruch na południe. Generalnie od 1.3720 zaczynam sprzedawać parę, celem jest poziom 1.3650 i umocnienie się pod nim.
Załącznik 673
-
Załączników: 2
Funt/Dolar.
Otwarcie obeszło się bez incydentów, w rzeczywistości na tych samych poziomach cenowych, na których zamknięto w piątek. Generalnie nadal monitorujemy zachowanie rynku. Moim zdaniem obecny globalny trend funta przede wszystkim nadal ma tendencję do wzrostu i nie rezygnuje ze swoich pozycji. Najwyraźniej miał chwilę wytchnienia przed dalszym możliwym wzrostem. Jest całkiem możliwe, że w najbliższej przyszłości zaczniemy testować nowe szczyty. Ale to tylko przypuszczenie. Generalnie sam rynek pokaże, dokąd zamierza się udać. Jestem skłonny wierzyć, że będzie to północ. Coś takiego.
Załącznik 715
Według najbliższych planów - odpracowanie poziomu wsparcia. Ogólnie rzecz biorąc, średniookresowy poziomu kanału bocznego jest dobrze widoczny. Całkiem możliwe, że ktoś się tym zainteresuje. Zlecenie jest nadal nieaktywne i mogą go złożyć Ci, którzy handlują zgodnie z analizą graficzną według poziomów, linii i liczb. Szczególnie moja opinia - możesz spróbować odpracować tę transakcję, pod warunkiem dokładnej kontroli ryzyka. W przeciwnym razie szansa na odpracowanie wynosi nie więcej niż 50% i musisz zrozumieć, że prawdopodobieństwo straty jest bardzo wysokie. Życzę powodzenia.
Załącznik 716
Przypominam, że punkt wejścia zlecenia kupna z poziomu wsparcia to 1.3645. Stop loss 1.3600. Take profit 1.3740.
Jeśli jest dobry i długi, zawsze stanowi jakąś przewagę dla transakcji zgodnych z kierunkiem trendu. Niektórzy traderzy mówią, że trend jest dla nas wszystkim. Jeśli chodzi o dalszy ruch, to widać, że zmienność spada i już w krótkim i średnim okresie utworzyliśmy wyraźny kanał boczny. Każdy najbliższy czynnik informacyjny może spowodować ruch na północ lub południe. Najbliższy w kalendarzu, uznany za dostatecznie istotny dziś o godzinie 15:00, jest to indeks aktywności gospodarczej w sektorze przetwórczym. Więc czekam na Amerykę.
Wydaje mi się, że w przypadku funta formuje się jakiś klin, i to bardzo duży. Wydaje się, że trend jest wzrostowy, ale jednocześnie zakres wahań się zawęża. A teraz, w perspektywie średnioterminowej i krótkoterminowej, przekształciła się w trend boczny. Dlatego w krótkim okresie przez kilka następnych dni możesz zarówno kupować jak i sprzedawać, najważniejsze jest robienie tego na poziomach wsparcia i oporu oraz uważne monitorowanie ryzyka. Możesz kupować powyżej przedziału 1,3650-1,3630 z celem na poziomie 1,3740. Sprzedawać możesz od poziomu 1,3740-1,3760 ze z celem na poziomie 1,3650. Niemniej jednak konieczne jest ustawienie stopów, ponieważ istnieje wiele przyczyn osłabienia dolara, a co za tym idzie, umocnienia się walut twardych na całym rynku.
Myśląc z perspektywy sprzedaży, uważam, że pułap strat powinien znajdować się tuż powyżej ostatnich maksimów. Teoretycznie, jeśli transakcja jest sprzeczna z trendem, to niezbędny jest wystarczająco duży stosunek zysku do straty, w przeciwnym razie handel przeciwko trendowi się nie opłaca. Sprzedaż od poziomu 1,3740 z docelowym przedziałem 1,3630-1,3600 wygląda dobrze.
Długoterminowy trend dla funta był i pozostaje wzrostowy. Gołym okiem widać, że na rynku funta D1-W1 obecnie dominują nastroje kupujących. Logicznie rzecz biorąc, lepiej płynąć z prądem. Oznacza to, że w trendzie wzrostowym pierwszeństwo mają sygnały kupna. Czasami płynę pod prąd światowego trendu, ale bardzo rzadko. A w transakcjach przeciwko trendowi z reguły stosunek zysku do straty jest odpowiedni. Jeśli trend zaczął się odwracać, to długo to potrwa. W dłuższej perspektywie funta można kupić powyżej 1,3420 z punktami docelowymi 1,4000 i 1,4280. A jeśli chodzi o zmianę trendu, oznaczyłbym cenę nieco niżej, zmiana trendu nastąpi pod warunkiem, że cena spadnie poniżej 1,3400. Jeśli do tego dojdzie, konieczne będzie skupienie się na sprzedaży. Przebicie w dół poziomu 1.3400 otworzyłoby drogę do 1.3280 i 1.3130. Coś w tym stylu. Miłego tygodnia.
1.02.2021
Kurs w momencie publikacji: 1.3733
-
Funt/Dolar.
Funt nie może przebić się przez strefę oporu 1,3700-1,3740. Ale też nie spadnie poniżej MA 20. Globalny rynek wykazuje obecnie trend wzrostowy, który zatrzymał na szczycie przez długi czas, a główne grono uczestników od czasu do czasu okresowo aktualizuje lokalne szczyty, jak to ma miejsce w klasycznych trendach. W takich warunkach handel według trendu jest zaletą. Najważniejsze, żeby wchodzić w momencie dokonania korekty i nie ryzykować tego, co szkoda stracić. Coś w tym stylu.
Załącznik 733
Złożyłem oczekujące zlecenie. Wierzę, że mi nie zaszkodzi. Teraz cena znajduje się w dość interesującej, moim zdaniem, strefie wsparcia, a każdy pozytywny czynnik w stosunku do tej pary walutowej może sprowokować gwałtowny skok w górę. Ogólnie rzecz biorąc, jeszcze nie jestem na rynku, ale myślę, że to nie potrwa długo. Czas pokaże.
Kurs w momencie publikacji: 1.3681
-
Funt/Dolar.
I znowu funt. Spójrzmy na globalny i średniookresowy trend, mimo że nie ma tu nic specjalnego. Już gołym okiem widać, że teraz kupujący zajmują dominującą pozycję na W1 w średniookresowym kanale poziomym, czyli we flacie. Z pozycji handlu trendami lepiej jest dać pierwszeństwo sygnałom kupna. Sygnały, jak mówią, każdy powinien mieć swoje. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie cena wznowi ruch w górę, a może nawet wraz z przebiciem szczytów.
Załącznik 739
Nadal liczę na ruch korygujący skierowany na północ. Teraz na koncie została otwarta transakcja zakupu. Moim zdaniem jest tu całkiem niezłe wsparcie i rynek może zachowywać się zgodnie z moim scenariuszem. Mogę powiedzieć jedno - nawet jeśli wystąpi ograniczenie, nie będzie miało znaczącego negatywnego wpływu na moje konto. Ponieważ wszystkie ryzyka są obliczone i jestem na nie przygotowany psychicznie.
Przypominam o punktach wejścia do zleceń kupna z poziomu wsparcia 1.3645. Stop loss 1.3600. Take profit 1.3740.
-
Funt/Dolar.
Wreszcie, ku uciesze wszystkich kupujących, longistów, byków i innych podstępnych nabywców, funt odważył się na overhigh swojego globalnego trendu. No cóż, płyniemy na północ z nową energią? Do koła podbiegunowego? Moim zdaniem obecny trend na załączonym obrazku jest bardziej wzrostowy. W takich warunkach rynkowych lepiej działać według jego kierunku. Oznacza to, że warto skupić się na zakupach. Jeśli złapiesz odwrócenie tego trendu, to pod warunkiem, że transakcje mają stosunek większy niż 1:1. A najważniejsze, jak zawsze, jest dokładne obliczanie i kontrolowanie ryzyka. Podstawą profesjonalnego handlu na giełdzie jest skrupulatne przestrzeganie podstaw zarządzania pieniędzmi.
Załącznik 811
Najbliższy plan działania w odniesieniu do praktycznego handlu - czekamy na dość znaczące cofnięcie. Ale oczywiście na początek wybieramy ruch ceny, w stosunku do którego czekamy na cofnięcie. Dla siebie określiłem już ten ruch i zaznaczyłem go na załączonej tabeli. Składamy zlecenia na poziomach zniesienia Fibonacciego 38,20 i 50,00 i czekamy na otwarcie transakcji. Jeśli cena aktualizuje szczyty, przeciągamy Fibonacciego według nowych szczytów, a oczekujące zamówienia według nowych poziomów.
-
Cóż, wczoraj miało miejsce ważne wydarzenie dla funta. W wyniku wzrostu para była w stanie przebić się przez poważny poziom oporu na poziomie 1,3749 i tym samym odnowić poprzednie lokalne maksimum, podczas gdy wolumeny nadal aktywnie rosły w okresie wzrostu i przebicia tego poziomu, co wskazuje na dalsze wejścia dużych kupujących na pozycje, a już sam fakt ustalenia powyżej poziomu 1.3749 otwiera drogę do nowej fali zakupów na tle ogólnego pozytywu dotyczącego rozwiązania problemu z koronawirusem.
Załącznik 812
Jednak w przypadku byków nie wszystko przebiega gładko, bo z góry mamy dość mocny nachylony poziom oporu na poziomie 1.3826, który zapewni poważny opór przy nowych zakupach i ogólnie po przebiciu kluczowego poziomu 1,3749, nadal potrzebujemy niewielkiego cofnięcia, aby dalej funt się umacniał, a biorąc pod uwagę, że dziś czeka nas dość duża liczba wydarzeń gospodarczych (budżet federalny USA, przemówienie prezesa Fed Powella), to będzie doskonałą okazją do dokonania korekty.
Tak więc moim priorytetem jest sprzedaż, więc dzisiaj będę czekał, aż para odbije się od oporu na poziomie 1,3826 i wznowi spadek do celów w pobliżu najbliższej strefy akumulacji wolumenów 1.3772 - 1.3782, gdzie mam zamiar spróbować wejść do zakupów.
Kurs w momencie publikacji: 1.3821
Załącznik 813
-
Funt/Dolar.
W przypadku funta nastroje są nadal bycze. W takich trendach zalecam kupować. Przyjrzyjmy się trendowi. Chociaż nie ma tu nic szczególnego. Już gołym okiem widać, że teraz dominującą pozycję zajmują kupujący. Z punktu widzenia handlu według trendu lepiej jest śledzić sygnały kupna. I sygnały, jak mówią, każdy powinien mieć swoje. Mam nadzieję, że w najbliższej przyszłości cena wznowi ruch w górę, a może nawet wraz z osiągnięciem szczytów.
Załącznik 838
Na obrazku, który załączyłem do tego postu, widać, że oczekujące zlecenia, które złożyłem, nie są jeszcze aktywne. Moim zdaniem cena nie została skorygowana na tyle, aby móc wchodzić w zakupy w kierunku wcześniejszego ruchu wzrostowego. Gdy tylko cena przetestuje co najmniej poziom zniesienia Fibonacciego 38,20, natychmiast zadziała oczekujące zlecenie kupna. Więc na razie czekamy. Zobaczymy, co pokaże nam rynek. Jeśli nagle okaże się, że cena się nie zostanie skorygowana i ruszy podbijać kolejne szczyty, to nie ma w tym nic złego. W takiej sytuacji naciągamy siatkę Fibonacciego względem nowych szczytów, jeśli te oczywiście się uformują.
-
Dzień dobry wszystkim.
Wydaje się, że na funcie do tej pory wszystko przebiegało bez niespodzianek, bardzo mnie to cieszy. Południe jest nadal aktualne, chociaż M15 zaczął się obracać, ale spodziewałem się tego po publikacji danych z Azji, a jeśli low zostanie odnowiony, wszystko wróci do normy.
Póki co próbuję sprzedawać, zdobyć kilka punktów przed publikacją danych z Europy, zobaczymy jak pójdzie, w każdym stawiam na kierunek południowy.
Załącznik 848
Jeśli dzisiaj ruch południowy będzie krótszy niż wczoraj, to najprawdopodobniej południe zostanie zniesione, a w piątek rozpocznie się ruch północny. Zobaczymy, co z tego wyjdzie, ponieważ może nie dojść do zniesienia, a spadek może zostać kontynuowany w ciągu dnia.
Poziomy na dzisiaj:
1.3900 zniesienie południa;
1.3829 potwierdzi i wzmocni południowy kierunek w ciągu dnia;
Cele 1,3790 i 1,3750 na jutro w przypadku przebicia dołka(low).
-
Funt/Dolar.
Konferencja prasowa z udziałem gadających głów była bardzo produktywna, biorąc pod uwagę wczorajszą dynamikę ruchu. Dziękujemy funtowi! Czy wszyscy zarobili? O aktualnym trendzie. Od dawna utracił swoją klasyczną formę wzrostową, ale mimo to w swoim „dzikim” zachowaniu jest nadal wzrostowy. Trend jest zdecydowanie wzrostowy. Spekulanci giełdowi w ciągu dnia, którzy opierają się na trendzie, mają szczęście. Prawdopodobnie zarobili dużo pieniędzy. Chociaż na korektach stop loss można również dużo zarobić. W takich warunkach trend jest naprawdę najlepszym przyjacielem tradera. Wszyscy o tym wiedzą.
Załącznik 857
Biorąc pod uwagę tak dobry ruch w górę, uważam za najlepszą opcję wejście w kierunku ruchu ceny. Wejście od góry jest najrozsądniejszą opcją i moim zdaniem lepiej poczekać na korektę. W tym celu używam poziomów zniesień Fibonacciego 38,20 i 50,00. Ograniczenie strat tuż poniżej 61,80. Jeśli ruch będzie kontynuowany bez planowanej korekty, to Fibonacci zostanie przeciągnięty wzdłuż odnowionych szczytów. Podczas gdy cena odnawia swoje maksima i nie chce dokonywać korekty. Lepiej poczekać. W końcu rynek nigdzie nie zniknie.
Załącznik 858
Przypominam, że punkty wejścia dla zniesień Fibonacciego 38,20 i 50,00 są wykorzystywane w handlu. Ograniczenie strat powyżej poziomu 61,80. W tej konkretnej sytuacji 38,20 (1,3870), 50,00 (1,3840). Stop loss 1.3770. Docelowy zysk to 1,3980.
-
Załączników: 3
Dzień dobry.
Para GBPUSD wykres 15-minutowy.
Załącznik 859
Pound nadal odnawia szczyty, przesuwając się na północ, kpiąc z niedźwiedzi. Przekroczyłem obowiązkową strefę i wzrosłem, zostawiając po sobie przebity poziom1.3892 (dobre miejsce do powrotu).
Dzisiejszy levels nie ma obowiązkowej strefy, nie określił dla nas nastroju dnia handlowego. Granice kanału opcji przesunęły się wyżej w stosunku do wczorajszych, co oznacza dalszy wzrost. Być może zobaczymy ruch korekcyjny do dolnej granicy kanału opcji 1.3836 (może trochę niżej, bo mam tam stop loss. Możliwy jest dalszy ruch w górę w kierunku dzisiejszego poziomu 1,4033.
Załącznik 860
Zgodnie z systemem handlowym cryptex wskaźniki zostały przebudowane na wersję shortową. Zółty filtr 1.3 w górnym położeniu (wersja klasyczna). Być może, jeśli zobaczymy ruch w górę w kierunku dzisiejszego poziomu 0,4033 i uzyskamy krótkie sygnały w obszarze równowagi. Na podstawie wkaźników w tamtym czasie możemy rozważyć sprzedaż korygującą w systemie handlowym cryptex.
Para GBPUSD wykres 1-minutowy.
Załącznik 861
Wskaźnik w systemie handlowym uno został przebudowany na pewny zakup. Wszystkie filtry są długie, niebieskie. A skrajnym jest sygnał zakupu na uno. Pierwszego zawarcia umowy dokonał robot runo-st. I zabrał pierwszy take profit. Nie zdążysz ręcznie wejść, nawet jeśli jesteś przy komputerze w momencie wystąpienia sygnałów. Należy zaznaczyć, że wejście do zakupów od 17.02.21 w systemie handlowym runo-st (który był czerwony na zmienionym filtrze H4) przyniosłoby dobry zysk.
-
Funt dalej aktywnie się umacnia i wczoraj w wyniku wzrostu udało nam się osiągnąć ważny poziom oporu 1,4115, a dziś bez problemu dokonaliśmy przebicia, ale to nie jest najciekawsze. O wiele bardziej interesujący jest potężny wykup, który nastąpił całkiem niedawno, podczas którego byliśmy w stanie osiągnąć szczyt 1,4243, podczas gdy wolumeny towarzyszące temu wzrostowi były po prostu ogromne jak na sesję azjatycką, co nasuwa pewne myśli, które nie są dobre dla byków. Czy to nie jest kulminacja zakupów? Bardzo ją przypomina. Mamy potężny ruch z odnowieniem lokalnych maksimów, bardzo dużym wolumenem i pierwszymi oznakami wznowienia sprzedaży. Będzie to dzień decydujący. Albo naprawdę dostaniemy przesłanki do głębokiej korekty w dół, która może przerodzić się w odwrócenie, albo kupujący ostatecznie wypchną wszystkie niedźwiedzie z rynku i czeka nas dalsze umocnienie funta. Jak dotąd skłaniam się ku pierwszej opcji.
Tak więc moim priorytetem jest sprzedaż, więc dzisiaj będę czekał, aż para spróbuje wznowić spadki w kierunku celów na ostatnio przebitym poziomie wsparcia 1,4115, ale potem będę musiał uważnie obserwować ten poziom, jeśli uda nam się spaść poniżej to możemy przechodzić do dużej sprzedaży.
Załącznik 874
Chodzi raczej nie o wzmocnienie funta, ale o osłabienie dolara. Fed swoimi działaniami stworzył nadwyżkę podaży na rynku i ewidentnie nie zamierza się zatrzymywać, co daje jeszcze większy zastrzyk dolara dla amerykańskiej gospodarki i powoduje wzrost i tak już nadmiernej podaży dolara na rynku. Możemy zobaczyć wynik tych działań na funcie.
I oczywiście nie należy lekceważyć faktycznie rozwiązanych kwestii związanych z Brexitem, który w połowie 2018 roku miał negatywny wpływ na funta.
Kurs w momencie publikacji: 1.4179
-
Funt/Dolar.
Funt rano zaskoczył wszystkich Nie znalazłem jeszcze informacji o tym, co faktycznie się wydarzyło, ale myślę, że wkrótce pojawi się wyjaśnienie porannego dziwactwa. Dlatego nadal osiągamy nowe szczyty globalnego trendu na północy. Odnośnie aktualnego kierunku trendu. Z punktu widzenia powierzchownej analizy wizualnej tej pary walutowej wszystko wydaje się prymitywne. Trend ma charakter wzrostowy i widać to bez żadnych wskaźników technicznych. W zasadzie każdy trend powinien być taki, nie trzeba niczego szukać. Myślę, że na takim rynku logiczne jest dawanie pierwszeństwa transakcjom zgodnych z kierunkiem trendu, czyli w tym przypadku transakcjom zakupu. Ale każdy powinien mieć własne punkty wejścia. Muszą być sprawdzone i dopracowane. Coś takiego.
Załącznik 875
Warunki rynkowe rozwijają się w taki sposób, że priorytetem jest kierunek północny, czyli zakupy. Zanotowałem sobie poziomy wejścia do zakupów. Są to poziomy zniesienia Fibonacciego 38,20 i 50,00, których często używam. Rozciągnąłem Fibonacciego zgodnie z ruchem, który widać na obrazku dołączonym do tego postu. Myślę, że jest to całkiem dobra opcja, aby wejść w kierunku, który faktycznie został uformowany. Na razie poza rynkiem. Mam nadzieję, że w najbliższej przyszłości wszystko się zmieni i otworzymy oczekujące zlecenia rynkowe w zakupy.
Przypomnę, że w handlu są wykorzystywane punkty wejścia dla zniesień Fibonacciego 38,20 i 50,00. Ograniczenie strat tuż poniżej poziomu 61,80. W tej konkretnej sytuacji 38,20 (1,4080), 50,00 (1,4030). Stop loss 1.3960. Docelowy zysk 1,4220.
-
Funt/Dolar.
Wczoraj ruszyliśmy w dół. W rzeczywistości trzeba było to zrobić trochę wcześniej. Myślę, że korekta w procesie kształtowania się trendu generalnie dopiero się zaczyna, w odniesieniu do tzw. kierunku trendu w stosunku do współczesnych realiów rynkowych. Moim zdaniem kształtowanie trendu wzrostowego jest wyraźnie kontynuowane. Wydaje mi się, że priorytetem uczestników rynku wciąż jest wzrost. Trend wzrostowy oznacza okresową aktualizację szczytów. Kiedy rynek jest w takim stanie, najlepiej jest handlować w kierunku trendu. Czasami łapię sygnały przeciwko trendowi z poziomów, ale z dużym stosunkiem zysków do strat.
Załącznik 897
Wciąż na rynku są moje oczekujące zlecenia kupna, które zostały aktywowane na tle korekty poziomów Fibonacciego. Teraz cena tej pary walutowej jest nieco niższa w stosunku do punktu wejścia, więc mamy mały, tymczasowy wynik. Mam nadzieję, że trend wzrostowy będzie kontynuowany i w najbliższej przyszłości kwotowania przetestują strefę cenową, w której znajduje się moje zlecenie realizacji zysków. W przeciwnym razie otrzymamy stop loss, który musi być ustawiony tuż poniżej poziomu Fibonacciego 61,80. Najlepiej poniżej najbliższego poziomu wsparcia, znajdującego się tuż poniżej poziomu 61,80 Fibonacciego.
Przypominam, że w handlu są wykorzystywane punkty wejścia dla zniesień Fibonacciego 38,20 i 50,00. Ograniczenie strat tuż poniżej poziomu 61,80. W tej konkretnej sytuacji 38,20 (1,4080), 50,00 (1,4030). Stop loss 1.3960. Docelowy zysk 1,42 20.
-
Wykres H1 pary walutowej funt/dolar. Dziś rano cena pary umocniła się poniżej czwartkowego minimum na poziomie 1,3999 i kontynuowała spadek w kierunku południa. Para jest obecnie kwotowana poniżej środkowej wstęgi Bollingera na poziomie 1,3958. Na tym wykresie histogram MACD znajduje się poniżej zera i daje sygnał sprzedaży. Rozważam sprzedaż z celem 1,3916. Powodzenia wszystkim.
Załącznik 898
Kurs w momencie publikacji: 1.3956
-
Funt/Dolar.
Moim zdaniem w przypadku funta nadal warto dać pierwszeństwo północnemu handlowi. Chciałbym zwrócić uwagę na kierunek obecnego trendu. Moim osobistym zdaniem na tym rynku panują obecnie nastroje kupujących, w wyniku czego cena okresowo odnawia szczyty. Najlepiej jest wchodzić do zakupów w momencie korekty. Łapać szczyty można pod warunkiem dobrego stosunku zysków do strat. Przy dobrym stosunku zysków do strat mamy zysk, który jest znacznie większy, niż potencjalna strata z transakcji. Coś takiego.
Załącznik 905
Jeśli spojrzeć na konkretną sytuację rynkowej dla danej pary walutowej, możesz zobaczyć poziom wsparcia, który został zaznaczony na obrazku dołączonym do tego postu. Myślę, że na wszelki wypadek dobrym rozwiązaniem jest posiadanie oczekującego zlecenia wejścia do zakupów. Na wszelki wypadek. Oczywiście z dobrym stosunkiem zysków do strat.
Przypomnę, punkt wejścia zlecenia do zakupów od poziomu wsparcia 1.3870. Stop loss 1.3810. Take profit 1.4100.
-
Załącznik 912
W poniedziałek para walutowa GBP/USD znajdowała się na poziomie 39. figury (1,3998 - 1,3903), a w tej chwili na wykresie H1 widać, że próbuje wejść na 38. figurę i osiągnąć poziomy wsparcia 1 3883. i 1.3846. A sądząc po nastroju „niedźwiedzi”, dziś mogą zrealizować taki plan. Poziomy oporu na dzisiejszej sesji giełdowej znajdują się na poziomach 1,3941 i 1,3978.
Kurs w momencie publikacji: 1.3906
-
Dzień dobry.
Załącznik 999
Zgodnie z zasadą 50 punktów formacja so + ctl wczoraj została zamknięta. Będę nadal śledził poziom 1.3845.
Levels na dziś. Kurs funta otworzył się poniżej obowiązkowej strefy, priorytetem jest sprzedaż.
Cena pary GBPUSD otworzyła się między strefą obowiązkową a krótkoterminową linią trendu, co utworzy kolejną formację so + ctl.
Formacja nie została jeszcze aktywowana. Aktywacją formacji będzie wejście do przedziału obowiązkowego 1.3919/1.3913.
Lub osiągnięcie poziomu dzisiejszej linii krótkoterminowego trendu 1,3845. Celem będzie odpowiednio linia przeciwna do aktywowanej.
Przy takim wskazaniu levels para GBPUSD najprawdopodobniej przejdzie do strefy obowiązkowej, aktywacja formacji so + ctl i dalsza kontynuacja spadku cen pary.
Nie warto zapominać o wskaźniku ratio, który ma kolor pomarańczowy. Oznacza to, że wielu traderów wciąż sprzedaje.
-
Dobry dzień.
Wykres pary GBPUSD 15-minutowy.
Wczoraj para GBPUSD osiągnęła poziom 1,3845, całkowicie zamykając formację. Odpracowanie formacji so + ctl aktywowało uformowaną formację so + ctl z docelowym poziomem 1,3914.
Zgodnie z zasadą 50 punktów uznaje się, że wczorajsza formacja również została odpracowana. Ale rozważę osiągnięcie przez cenę poziomu 1,3914.
Przejdźmy do wskaźnika levels. Cena pary GBPUSD otworzyła się w strefie obowiązkowej. W ten sposób uformowała kolejną formację so + ctl.
Punktem docelowym formacji będzie dzisiejsza linia krótkoterminowego trendu 1,3845. Fakt, że cena pary GBPUSD w momencie pisania tego artykułu
spadła poniżej strefy obowiązkowej i znalazła się poniżej niej. Sugeruje to, że jest możliwe, że odpracowanie formacji so + ctl na poziomie 1,3845 nie będzie długie.
Ponadto krótkoterminowa linia trendu nie jest poza granicami kanału opcji. Po utworzeniu formacji pojawił się sygnał wskaźnika heppic.
Warto zauważyć, że wskaźnik ratio jest pomarańczowy, co oznacza, że traderzy sprzedają.
Załącznik 1008
-
Dzień dobry.
Formacja so + ctl został uformowany po osiągnięciu poziomu 1.3914. Ale do odpracowania wczorajszej formacji na poziomie 1,3845 zabrakło około 5 punktów.
Cóż, wczoraj, odwiedzając bilans dnia, została aktywowana formacja środa w środę, która sugeruje dobry długi ruch funta.
Dziś cena pary GBPUSD otworzyła się powyżej strefy obowiązkowej i powyżej bilansu dnia. Co jest priorytetem zakupów.
Najbardziej prawdopodobny ruch pary GBPUSD na tym wskaźniku levels to ruch w dół w kierunku strefy obowiązkowej w przedziale 1,3906/1,3899,
a ze strefy obowiązkowej ruch funta w górę do górnej granicy kanału opcji 1.4038, albo z dzisiejszego bilansu dnia bez odwiedzania strefy obowiązkowej.
Ruch funta w górę. Należy zauważyć, że wskaźnik ratio jest pomarańczowy, co oznacza, że traderzy sprzedają.
Załącznik 1018
-
Załączników: 4
Funt brytyjski. W ciągu dnia. Cześć wszystkim! Rozpoczyna się koncert na instrumencie! Dziś, zgodnie z oczekiwaniami, azjatyccy specjaliści wrzucają kwotowanie GBP/USD do technicznej korekty.
Czasami chłopcom nie mogą zauważyć katastrofalnych statystyk dotyczących dolara amerykańskiego, jak widzimy, zaczęli pracować dopiero dzisiaj. Nie można wykluczyć, że ten fakt był siłą napędową.
Załącznik 1061
Prawdopodobnym celem tej krótkiej kombinacji będzie odnowienie lokalnego maksimum w ciągu dnia.
Odnosi się wrażenie, że byki mają ochotę wsypać porządną łyżkę krowiego łajna do beczki miodu niedźwiedziego!
Załącznik 1062
Załącznik 1063
Zmniejszyłem ryzyko, być może na próżno. Prawdopodobieństwo tego, że skoczymy po dług niedźwiedzi, jest wysokie.
Planuję zrealizować zysk w najsmaczniejszym miejscu. Pozycja bez strat.
Załącznik 1064
Taki prosty i oryginalny pomysł na handel przyszedł do mnie w odniesieniu do funta szterlinga. Kto rano wstaje, temu rynek daje! Rezultaty już widać!
Oczywiście nie nalegam, pokazałem możliwości. Zarabianie bez wychodzenia z domu jest łatwe. Otwórz konto w InstaForex!
Życzę zysków!
-
Funt/Dolar.
Funt w parze z niedźwiedziami wciąż rysuje minima. Na wykresie dziennym nadal dominuje niedźwiedzi trend. Dla niektórych może być nawet dobry,
niemniej jednak obserwowany jest trend spadkowy. W warunkach, gdy kwotowania od czasu do czasu odnawiają minima, najlepiej jest nadać priorytet sprzedaży.
Nie należy też lekceważyć sygnałów przeciwnych do trendu, moim zdaniem jedynym warunkiem jest stosunek zysków do strat, bo też powinien być dobry.
Załącznik 1065
Napiszę swoją małą opinię na temat obecnej sytuacji rynkowej. Handluję, jak zwykle, używając własnej taktyki trendów.
Nadal pracuję nad pomysłem handlowym zgodnie z jedną z moich taktyk trendów. Punktami wejścia są poziomy zniesienia Fibonacciego 38,20 i 50,00.
Jak dotąd cena nie została skorygowana do strefy, w której znajdują się te poziomy. Dlatego czekamy. Stop loss zostanie umieszczony poniżej poziomu 61,80.
Take profit w strefie startowej odcinka Fibonacciego. Miejmy nadzieję, że w dłuższej perspektywie wynik przyszłej transakcji będzie pozytywny.
Załącznik 1066
Przypomnę, że punkty wejścia dla zniesień Fibonacciego 38,20 i 50,00 są wykorzystywane w handlu. Ograniczenie strat bezpośrednio powyżej poziomu 61,80.
W tej konkretnej sytuacji 38,20 (1,3800), 50,00 (1,3840). Stop loss 1.3890. Docelowy zysk to 1,3680.
Myślę, że Kanadyjczyk miał pecha, z jednej strony umocnienie dolara i obligacje skarbowe, z drugiej korekta ropy. Więc możemy zobaczyć overhigh.
Zwłaszcza jeśli wiadomości w kalendarzu będą działały na korzyść dolara. Chciałbym zwrócić uwagę na najbliższe wiadomości.
Wiadomości, w których oficjalnie publikowane są wskaźniki ekonomiczne i statystyczne, często wywołują gwałtowne impulsy lub ruchy rynkowe trwające do kilku dni,
lub nawet tygodni. Oczywiście silny ruch po wiadomościach jest rzadkością, ale mimo to takie ruchy mają miejsce.
Jednym z interesujących wydarzeń informacyjnych jest publikacja fundamentalnego wskaźnika, a mianowicie rocznych danych o PKB za czwarty kwartał, które zostaną opublikowane o godz. 12:30 GMT.
-
Przemówienie FOMC Piotrka i Yellen w Senacie:
FOMC Piotrek:
- Oczekujemy, że presja wzrostowa na ceny będzie przejściowa
- Według najbardziej prawdopodobnego scenariusza ten rok będzie „bardzo mocny”
- Nie spodziewamy się zbyt wysokiej inflacji, ale w razie potrzeby mamy narzędzia, aby sobie z nią poradzić
- Wsparcie fiskalne Kongresu zapewniło podstawy do ożywienia gospodarczego
- Według szacunków FOMC spodziewany jest wzrost liczby ludności w wieku produkcyjnym
- Wzrost rentowności obligacji jest odzwierciedleniem poprawy perspektyw gospodarczych
- FOMC będzie zaniepokojony, jeśli proces będzie przebiegał w sposób nieuporządkowany, lub jeśli zaostrzenie warunków finansowych zagrozi ożywieniu gospodarczemu.
Yellen:
- Ożywienie gospodarcze zależy od opanowania pandemii; a szczepienia odegrają w tym decydującą rolę
- Instytucje finansowe wyglądają na bardziej odporne niż wcześniej
- Dopóki bezrobocie utrzymuje się na wysokim poziomie, ważne jest zapewnienie dodatkowych środków wsparcia
Jak zawsze wszystko jest w porządku. Ale jeśli chcesz, zainwestuj pieniądze, aby uzyskać dodatkowe wsparcie. Takie niezrozumiałe stwierdzenia są irytujące.
Lepiej powiedzieć wprost: nie jesteśmy przeciwni nowemu pakietowi stymulacyjnemu i nie jest to dla nas żadnym problemem.
Załącznik 1068
Ponieważ te aktywa są bardzo popularne, zmiany zachodzą tutaj bardzo często. Mamy już dużo na dole, na kontraktach futures: 1,1810 - 1,1806
Ropa
Wcześniej OPEC bił się w piersi, że niby jest w pełnej gotowości bojowej i jest gotów do zwiększenia produkcji. Im bliżej czasu X, tym mniej zaufania ma OPEC.
1 kwietnia odbędzie się posiedzenia, a już mamy informacje, że członkowie sojuszu są zaniepokojeni i są całkiem spore szanse, że OPEC na tym spotkaniu niczego nie rozstrzygnie.
Obawiają się, że może to zagrozić wzrostowi ropy naftowej. Niepożądany spadek cen ropy może teraz złamać byków.
-
GBP/USD
Dzień dobry wszystkim. Myślę, że teraz bardzo ważne jest, aby skupić się na silnym wyprzedaniu niedźwiedzi na MACD. Nie pozwól, aby małe cofnięcie się zaciemnił ci umysł!
Kiedy rynek daje silną falę przebojową, logiczne jest, aby kupować po pierwszym cofnięciu się i wierzyć w odwrócenie. Ale tutaj możesz przypomnieć sobie zasady dywergencji,
jak rynek lubi rysować odwrócenia. Zatrzymaliśmy się na minimach na dłużej niż jeden dzień, co oznacza, że przynajmniej nie było absorpcji z minimów. Oznacza to,
że w najlepszym przypadku nastąpi spokojne odwrócenie i powrót. Ale tutaj najciekawsze jest to, że może nie dojść do łatwego odwrócenia,
a minimalne cofnięcie się stanie maksymalnym punktem przed nowym spadkiem. Dlaczego? Rozbieżność.
W cichych odwróceniach bez absorpcji rynek lubi rysować nowe fale i znajdować się we flacie, rysować rozbieżność. I to nie znaczy, że odwrócimy.
Nasz wczorajszy wzrost był powolny, ale było to cofnięcie. Gdybym nie wziął pod uwagę realnej siły,
to oczywiście narysowałbym strzałkę do poziomu 1.390 i dałbym fałszywe nadzieje na wzrost. W międzyczasie znajdujemy się w prostej fali cofnięcia,
która może znowu spaść do minimów i znowu posmakować poziom 1.370. Rozbieżność nie zawsze będzie rysowana.
Kto wie, może druga fala będzie jeszcze silniejsza i przewyższy to wyprzedanie. Wszystko jest możliwe! Dlatego na pewno nie spieszyłbym się z zakupami, bądźcie ostrożni.
Załącznik 1072
Text on image:
spokojne cofnięcie
-
Według oficjalnych danych, stolica Anglii zgłosiła zero zgonów dziennie z powodu Covid-19 w ciągu jednego dnia po raz pierwszy od ponad sześciu miesięcy.
Brytyjski premier Boris Johnson wezwał do ostrożności w obliczu rosnącej liczby przypadków w innych krajach europejskich.
Funt Brytyjski. Cześć wszystkim! Wczoraj mieliśmy bardzo ciekawy dzień handlowy. Po wzroście notowań w Londynie podczas sesji amerykańskiej niedźwiedzie
pozbierały się i przywróciły cenę po teście ekstremum. Krótkoterminowe wsparcie na poziomie 1,37450 nie zostało jeszcze przebite,
a byki mają niewielkie szanse na wystrzelenie rakiety w kosmos, jeśli ustabilizuje się powyżej określonego przedziału.
Teraz jest pod obserwacją obu stron tego ekscytującego procesu! Nie można wykluczyć fałszywego przebicia, bo para GBP/USD jest magikiem i potrafi zaskoczyć!
Załącznik 1087
Text on image:
fałszywe przebicie
konsolidacja
przebicie wsparcie 1.374450
Na razie nikt nie podejmuje żadnych działań!
Załącznik 1088
Text on image:
zamknięty wolumen sprzedających
Sytuacja przestała być niejasna, byki szybko straciły pozycje, sygnał sprzedaży jest mocny, możliwa jest kontynuacja korekty południowej wraz z umocnieniem dolara na rynku !
Byki mogą pokazać siebie w całej okazałości!
Życzę zysków!
-
Uważam, że wzrost będzie kontynuowany, ponieważ wczoraj nie potrafili zaktualizować minimum z wtorku, ale zaktualizowali maksimum.
Dodatkowo cena przekroczyła EMA100 i EMA200, a to już jest byczy nastrój.
Potwierdzeniem zakupów będzie dziś przebicie oporu na poziomie 61,8% Fibonacciego (1,3797), ale chcemy kupić funta po lepszej cenie bez czekania na potwierdzenie,
dlatego trochę poczekam, aż wskaźnik stochastyczny zbliży się do strefy wyprzedania, ale myślę, że nie warto ciągnąć poniżej 1,3760, kupię po osiągnięciu tej ceny.
Z drugiej strony mogą nie dać nam żadnego cofnięcia i zacząć już rosnąć zgodnie z obecnymi. Pozostaje tylko oddać część zysku lub zaryzykować.
Na dzień dzisiejszy głównym celem wzrostu jest opór na poziomie 38,2% Fibonacciego (1,3875), ale poziomu powyżej nie rozważam.
Załącznik 1110
-
Wczoraj, po krótkim teście wsparcia 1,3753, para wznowiła wzrost, w wyniku czego został przebity opór 1,3825,
podczas gdy wolumeny nadal aktywnie rosły w trakcie wzrostu i przebicia tego poziomu, co wskazuje na dalsze wejścia dużych nabywców na pozycje,
a już sam fakt konsolidacji powyżej poziomu 1,3825 otwiera drogę do nowych zakupów, jednak dziś nie należy liczyć na poważny wzrost,
bo w USA i UE jest dzień wolny, co oznacza, że szansa na spadek do flatu jest dość duża.
Generalnie moim priorytetem jest kupowanie, więc dzisiaj od pary będę czekał na kolejny test wsparcia 1,3825,
po którym nastąpi odbicie od niego i ponowny wzrost w kierunku celów blisko poziomu 1,3860.
Załącznik 1111
Text on image:
Funt brytyjski/Dolar USA 1g OANDA OTW MAKS MIN ZAM
Wznowienie zakupów
Jest mało prawdopodobne, abyśmy dziś zobaczyli jakiekolwiek poważne ruchy. Ameryka i Europa nie handlują, bo mają dzień wolny, Azja jest naszą jedyną nadzieją, co już brzmi śmiesznie. Ogólnie rzecz biorąc, wzrost będzie ograniczony przez poziom 1,3860, na którym wcześniej odbywał się dość duży handel i bez poważnych wolumenów bardzo trudno będzie go przejść bez poważnych wolumenów, a te wolumeny nie będą dziś dostępne ze względu na święto za granicą.
Kurs w momencie publikacji: 1.3840
-
GBP/USD
Funt już od dłuższego czasu strategicznie idzie w kierunku południowym, taktycznie czasami na północ.
Ale musi przesuwać się w taki sposób, aby nie skrzywdzić byków i niedźwiedzi. Kiedyś można było tak spokojnie handlować,
jeśli nie trafiłeś od razu na ruch, to poprzez uśrednianie osiągałeś zysk, teraz jest to coraz trudniejsze. 1.3851 ostatnio się wzmacniał tak bardzo,
jak to możliwe, ale nie mógł iść dalej. Dolar zaczął się umacniać, a funt zaczął spadać. Nie słychać już przebicia i wzmocnienia na 42. figurze,
kiedyś robili z tego dużo hałasu. Wszystko się ustabilizowało, zniwelowano konsekwencje Brexitu, osiągnięto pewne porozumienia w UE.
Prowadzone są szczepienia przeciwko COVID, ale rynek prawie na to nie reaguje. Dzisiaj pojawią się wiadomości z USA, które mogą przyśpieszyć ruch pary. 1.3811,
przebicie tego poziomu wsparcia może przyspieszyć kierunek południowy.
H1:
ClusterDelta Н4:
Załącznik 1120
Kupujących jest mało, sprzedających jest wiele. W szczytowym okresie wzrostu łączny wolumen wyniósł 11, kupili i poszli w dół. Wolumeny są stosunkowo małe, więc nie ma żadnego wysiłku.
Kurs w momencie publikacji: 1.3816
-
Witam.
Dzień został otwarty poniżej bilansu dnia, priorytetem jest wyszukanie krótkiej pozycji w ciągu dnia. Rano nie ma uformowanych sygnałów
wejścia - rozbieżność według wskaźnika hybrydowego Stochastic + Bollinger, a także klasyczna rozbieżność niedźwiedzi.
Poziomy Murraya zostały wyczerpane, nie mam pojęcia, jak zostanie zrealizowana krótka pozycja.
Dodatkowe rady na dziś: pułap handlowy na 1,3808 i dno handlowe 1,3680 są dobrymi wsparciami wieczorem i w przypadku powstania dodatkowych sygnałów.
Zwróć uwagę, że jeśli odnowimy poziom Murraya 1.3717, nastąpi przebudowa poziomów z potencjałem spadkowym, a zbieżność pivota i dna handlowego 1.3680 jest świetnym celem.
-
Dzień dobry wszystkim. Wczoraj nie udało nam się rozpędzić, bo pary wieczorem weszli do kanału bocznego i cieszyli się z tego co mają.
Wczoraj było ogólnie trudno handlować, ponieważ po obiedzie pary niby wybrali kierunek, ale nie tam iść i musiały przeskakiwać z wykresu na wykres,
aby znaleźć w miarę normalny punkt wejścia. Mała seria transakcji w systemie slalom m1.
Sprzedaż pary USDCHF od momentu cofnięcia w kierunku południowym i osiąganie zysku z jednym dodatkowym zleceniem.
Obserwowałem również parę GBPUSD, wszedłem, nie czekając na pełny sygnał, opierając się na intuicji, przyniosła zysk od pierwszego zlecenia.
Nie zawarłem dziś żadnych transakcji, monitoruję pary, a trzy godziny później pojawiają się wiadomości na temat GBP i nie chciałbym się pomylić.
Załącznik 1161
Załącznik 1162
-
Witam.
Funt dokonał wczoraj korekty do krótkoterminowych stopów na 1,1785 i nie potrafił przebić się przez nich.
Zgodnie z oczekiwaniami para odwróciła się blisko poziomu 1,1785 i ponownie próbuje przyśpieszyć tempo spadku.
Wczoraj oczekiwaliśmy zakończenia korekty blisko poziomu 1,1785 na fali (ii) of (3) of (C),
w przypadku przebicia 1,1785 oczekiwaliśmy korekty do poziomu 1,3915, do stopów średniookresowych.
Załącznik 1165
Dziś sytuacja wygląda następująco.
Spekulant sprzedaje ze stopem na poziomie 1,1765, krótkoterminowy ze stopem na poziomie 1,1785, a średnioterminowy ze stopem na poziomie 1,3915.
Tak więc, zanim zostaną przebite poziomy 1,765 i 1,1785, przypuszczam kontynuację spadku na fali (ii) of (3) of (C)
ze wstępnym zakończeniem tej fali w pobliżu 1,3510, a nawet niżej do 1,3450 lub nawet 1,3420. Cała fala (C) zostanie rozciągnięta do 1,3185 lub 1,3125.
Załącznik 1166
W przypadku przebicia 1.3765 para ponownie przetestuje poziom 1.3785,
ale w przypadku przebicia 1.3785 spodziewam się korekty na fali (ii) of (3) of (C) do 1.395 i odwrócenia w kierunku fali (iii) of ( 3) of (C) w przypadku,
jeśli poziom 1.3915 nie zostanie przebity.
-
W przypadku pary funt/dolar nadal utrzymuję transakcje kupna z tymi samymi celami.
Jak dobrze, gdy wszystko idzie zgodnie z planem i zgodnie z techniką! Poprzedni tydzień i ten są po prostu idealne z punktu widzenia odpracowania!
Gdyby tylko wszystko tak działało do piątku:). Rzadko zdarzają się tygodnie, kiedy nie męczy Cię handel, ale cieszysz się nim.
Wszystko jest jasne! Wszystko jest zrozumiałe!
Wykres dzienny: Nie rozważam jeszcze strefy sprzedaży // w strefie kupna referencyjny poziom oporu to 3840.
Jest też dodatkowy poziom oporu 3875, ale jest przeznaczony dla okresu dziennego i jest za wcześnie, aby o nim mówić, musimy odpracować główny cel 3840.
Załącznik 1177
-
Funt/Dolar.
Dla funta tydzień jest nudny. Nie opuściłem granic kanału bocznego. Komentując aktualną dynamikę cen, to chyba oczywiste,
że mamy teraz całkowitą niepewność. Uczestnicy rynku nie wiedzą, w jakim kierunku ruszy w najbliższej przyszłości,
dlatego rynek jest obecnie w stagnacji, która nazywa się kanałem bocznym. Przy takiej dynamice lepiej handlować poziomami wsparcia i oporu.
Lub siedzieć na płocie, jeśli priorytetem jest handel zgodnie z trendem. Cóż, lub handlować według systemu, jeśli taki istnieje.
Załącznik 1182
Mały raport dotyczący odrobienia transakcji. Przez kilka dni pisałem o tym i codziennie publikowałem zrzuty ekranu.
A teraz wreszcie transakcja została zamknięta. Zamknąłem ją. Nie czekałem po raz drugi na kilka punktów niezbędnych do osiągnięcia stałego zysku.
Uzasadnieniem wejścia w zakupy za pomocą oczekującego zlecenia był, moim zdaniem, dość interesujący poziom wsparcia.
Cena naprawdę odbiła się od niego i wszystko poszło zgodnie z planowanym scenariuszem. Rezultatem jest prawie 120 punktów zysku i stosunek zysków do strat na poziomie prawie 1 do 4.
Załącznik 1183
Przypomnę, że punkt wejścia zlecenia w zakupy od linii wsparcia 1.3680. Stop loss 1.3650. Take profit 1.3810.
Jeśli przeanalizujemy wykres powierzchownie, to moim zdaniem dla funta w średnim okresie siły kupujących i sprzedających są w przybliżeniu równe. To właśnie uniemożliwia notowaniom pary walutowej wykazanie klasycznych ruchów trendu, gdzie każde kolejne maksimum jest wyższe niż poprzednie, jeśli trend jest wzrostowy, a każde kolejne minimum jest niższe niż poprzednie, jeśli trend jest spadkowy. Kiedy na rynku obserwowany jest flat, lepiej usiąść na płocie lub handlować poziomami wsparcia i oporu. Myślę, że w przypadku spadku do środka strefy cenowej 1,3680-1,3650 będzie można spróbować konserwatywnych długich pozycji.
Złoto potrzebuje motoru wzrostu. Jest całkowicie przygnębiony i żadna wiadomość go nie porusza. Pogadamy o wiadomościach. Na dziś planowane jest wydarzenie, które może mieć wpływ na notowania. O godz. 16:00 zostanie opublikowany indeks zaufania konsumentów Uniwersytetu Michigan.
Jeśli przyjrzysz się uważnie aktualnemu wykresowi średniookresowemu, zobaczysz, że trend, który rozwinął się ostatnio, jest przede wszystkim trendem wzrostowym. W takich okolicznościach większość profesjonalnych traderów działa w kierunku tego trendu. Zdecydowana większość prognoz analityków będzie przede wszystkim zmierzała w kierunku tego trendu, dlatego moim zdaniem przede wszystkim należy preferować zakupy. Ale jeśli masz niewielkie doświadczenie w handlu, lepiej nie handlować w ten sposób, ale za pomocą systemu handlowego, w którym doświadczenie nie jest ważne. Ważne jest tylko ścisłe przestrzeganie zasad. Według liczb na Euro polecam kupować powyżej 1,1800 z celami 1,2030 i 1,2130. Punkt odwrócenia znajduje się na poziomie 1.1800. Przebicie poziomu 1,1800 w dół otworzy drogę do 1,1700 i 1,1600.
-
Na wykresie godzinowym para walutowa funt/dolar próbuje zejść poniżej poziomu 1.3750, jednak tutaj to nie takie proste.
Obecnie spodziewam się skoku notowań do obszaru kumulacji 1.3775, a dalej zobaczę. Istnieje możliwość,
że para znajdzie się na poziomie 38. figury, dlatego na razie jesteśmy w zakupach. Lokalnie na Н1 para spadła poniżej poziomów ema 50 i ema 200,
co sugeruje sprzedaż i spadek wskaźnika rsi, ale kupuję, bo będę rozważał sprzedaż tylko w przypadku spadku poniżej poziomu i umocnienia
przynajmniej przez świecę godzinową 1,3715 lub powyżej poziomu 1,3820.
Załącznik 1184
Opory 1,3775, 1,3800, 1,3820
Wsparcia 1,3750, 1,3715, 1,3680-1,3660
Kurs w momencie publikacji: 1.3760
-
Dzień dobry wszystkim!
Powiem bardzo krótko.
FUNT BRYTYJSKI.
Opuszczenie UE przez Wielką Brytanię zmusiło ponad 440 firm finansowych do przeniesienia przynajmniej części swojej działalności,
personelu, aktywów lub podmiotów prawnych z Wielkiej Brytanii do unii.
Działania te doprowadziły do przemieszczenia około 900 miliardów funtów. Według centrum analitycznego nadchodzą nowe zmiany.
„Biorąc pod uwagę ograniczone mechanizmy równoważności, spodziewamy się,
że biznes i działalność z czasem przeniosą się z Wielkiej Brytanii do UE” - powiedział dyrektor zarządzający William Wright.
„Ponieważ UE zajmuje twardsze stanowisko w sprawie lokalizacji działalności i osób, spodziewamy się, że w przyszłości te łączne liczby wzrosną”.
W perspektywie średnioterminowej nie ma nic dobrego dla wartości funta szterlinga jako aktywów bazowych.
Wróćmy do techniki.
Wczoraj dla mnie to wyglądało następująco:
Poziom 1.3750 prawie osiągnięty. Wczoraj nie udało się przebić pułapu 1,3810 - 20.
Przypomnę, że w przedziale 1,38 - 1,3960 na dolnej granicy znajduje się mały prior (1,3810 - 1,3830).
Jest ograniczony przez zlecenia buy limit.
Załącznik 1186
Text on image:
Główne priory
ClusterDelta
M30.
Załącznik 1187
Text on image:
strefa kupujących strefa sprzedających tłum
Zaznaczyłem trzy strefy na ClusterDelta:
1. Strefa limitowego kupujących - 1,3750 - 1,38.
2. Strefa sprzedających - 1.3780 - 1.38. Ale NIE jest wyraźna. Jest nieagresywna.
3. Strefa tłumu. W Azji dali dno na rynku paliw.
Dlatego pomysł na handel dziś polega na wzroście, dopóki nie przebijemy poziomu 1,3750. Dzisiejszy handel jest prosty. Poniżej 1,37 krótkie pozycje z celami na poziomie 1,3660. I długie pozycje powyżej 1,3750 z celami na poziomie 1,3810. Więc o wiele ciekawsze dzisiaj są pozycje krótkie...ALE... wczoraj ClusterDelta znowu był ujemny- -3k. co oznacza, że długie pozycje w średnim okresie są nadal aktualne...
-
Wczoraj próbowałam sprzedać funta, zgodnie z planem, w pobliżu poziomu 1.3860,
ale nie czekaliśmy zbyt długo na stopa.
Dlaczego teraz nie chcę kupować ?! Chodzi o to, że para doszła do kolejnej strefy silnego oporu.
Wczoraj wskazywała na obecność lokalnego szczytu na poziomie 1,3917 i właściwie skojarzyłam z nim swoje oczekiwania,
ale teraz po przebiciu i konsolidacji powyżej niego, nie jesteśmy pewni wzrostu, bo kolejna bariera to 1,4000 - 1,4020.
Tutaj możesz zobaczyć poprzednie próby przebicia oporu.
Nie mogę nie rozważyć gwałtownego odbicia od silnej strefy przebicia lub spadku, więc przez chwilę powstrzymam się od handlu,
albo jest opcja ze sprzedażą na krótkim stopie, ale po wczorajszym przebiciu chce się na jakiś czas o tym zapomnieć.
Załącznik 1200
Ogólnie w ciągu dnia sytuacja według mnie wygląda następująco: trudno jest cokolwiek powiedzieć bez cofnięcia,
więc czekam na test 1.4020 - 1.4040 i stąd spadek do 1.3930 - 1.3940.
Następnie będę patrzył, jak zachowa się to wsparcie, bo jeśli zostanie przebity, możemy zejść jeszcze niżej.
Byłby to po prostu idealny wariant z takimi "parametrami" handlu, które opisałeś, ale nie zawsze mamy krótki i udany stop.
Jeśli chodzi o mnie, handluję w ciągu dnia i czasami przy zysku prawie 30 pipsów, ale musiałem znajdować punkty wejścia.
Prawdopodobnie nie jestem najlepszym skalperem...
Przez długi czas czekamy na impuls od funta i euro...
W przypadku pary euro/funt wczoraj miałem idealny ruch. Generalnie do przebicia poziomu 61,8 postanowiłem postępować zgodnie z głównym planem,
czyli czekam na test 0,8570 i na tym poziomie będę kupował.
Załącznik 1201
-
Dzień dobry!
Sądząc po forum i monitoringu, wielu wpakowało się w kłopoty. 3 tygodnie temu przydarzyło mi się to samo,
ale miałem szczęście. Teraz jestem trochę bardziej ostrożny.
I tak na funcie zaktualizowali maksimum powyżej 1,4000 i zrobili to Azjaci.
Pozostaje więc pytanie: czy Europejczycy przepchną cenę powyżej 1,4080,
czy też rozpocznie się korekta od obecnych poziomów? Jeśli spadniemy z obecnych poziomów,
to celami będą poziomy 1.3950 i 1.3920 i znowu atrakcyjny będzie zakup z tych poziomów wsparcia.
Jeśli od razu przejdziemy do 1.4080, to tam będzie można poważnie sprzedawać, licząc na późniejszy znaczący spadek.
Mamy tylko wtorek, więc tydzień może nadal okazać się dość ciekawy pod względem funta,
a zatem wciąż jest wiele okazji, aby wpakować się w kłopoty, czego oczywiście nikomu nie życzę!
Załącznik 1204
-
Funt brytyjski. Cześć wszystkim! Rzucam sprzedaż, zaczynam wrzucać zakupy do przedziału lokalnych maksimów.
Dobrego po trochu, czas skierować notowania funta na północ.
Spodziewam się zakończenia korekty technicznej i kontynuacji górskich wędrówek,
zaopatrujemy się w butle z tlenem, zapewne niedźwiedzie dusią się na zaśnieżonych szczytach z powodu braku tlenu.
Mówiąc najprościej, czas niedźwiedzi dobiega końca.
Zarówno z obecnych poziomów, jak i w przypadku ewentualnego testu technicznego.
W obecnych warunkach każdy południowy punkt to doskonała okazja do średnioterminowych zakupów instrumentu.
Wspaniały potencjał.
Załącznik 1222
Oczywiście nie namawiam nikogo, ale strzał w kosmos jest nieunikniony jako demobilizacja w świetle spadku dolara amerykańskiego.
Życzę udanego handlu!