-
Wiadomości z rynku Forex
Jak podaje brytyjskie wydanie The Sun, dzisiaj o godzinie 12.00 czasu warszawskiego Premier B. Johnson zorganizuje konferencję prasową/złoży oświadczenie w sprawie Brexitu.
Uczestnicy rynku nadal z niecierpliwością czekają na długo oczekiwane ogłoszenie umowy handlowej.
Również jeden z wyższych urzędników europejskich powiedział, że w czwartek rano UE powinna również wydać oświadczenie w sprawie Brexitu. Ostrzegł jednak, że fakt ostatecznego porozumienia między stronami nie został na razie potwierdzony.
-
Załączników: 2
Dzień dobry wszystkim! Euro utknęło w miejscu i mogę to potraktować jako korektę z prawdopodobną kontynuacją wzrostu w scenariuszu niebieskim w kierunku górnej granicy kanału. Jeśli obowiązkowa strefa przetrwa do dziś, to będzie można liczyć na ruch do 1,2254. Nie wiem na razie, czy zmierzamy do nowego maksimum, ale w ciągu dnia wszystko wskazuje na kierunek wzrostowy.
Załącznik 674
Funt wczoraj mocno ruszył w kierunku1,3796, ale należy zachowywać baczność. Nie ma dziś obowiązkowej strefy, w tej chwili filtry również znajdują się w pozycji sprzedaży. Zgodnie z ostatnimi obserwacjami nie liczę na przebicie granic kanałów poziomu przy silnych odchyleniach cenowych od nich, w przypadku przebicia bardzo często wracamy i dlatego nawet w przypadku spadku poniżej 1,3721 ruszymy w kierunku poziomu 1.3796. Takie są moje przemyślenia.
Załącznik 675
-
Wczoraj dość niespodziewanie wszyscy przebiliśmy dużo granic kanałów levels, i wszędzie, z wyjątkiem Nowozelandczyka, cena została zwrócona na swoje miejsce. Zacznijmy od euro. Tutaj, aby przejść dalej w górę zgodnie z opcją niebieską w kierunku zaznaczonego poziomu 1,2254, nie musimy przekraczać minimum zaznaczonego żółtą przerywaną linią na 1,2054. Jeśli zostanie przebite, to myślę, że nastąpi dalszy spadek zgodnie z opcją czerwoną, czemu sprzyja dzisiejsza obowiązkowa strefa. Krótko mówiąc, levels jest odwrócony w dół, ale lokalizacja kanału nie zapowiada silnej dynamiki. Zobaczymy.
Załącznik 688
Wczoraj funt bardzo poprawnie odpracował znak wyjścia z kanału levels. Tak jak pisałem wczoraj rano, spadł poniżej dolnej granicy, ale nie potrafił daleko odejść i nawet wrócił do tej granicy. A gdyby dzisiaj ten kanał odwrócił się w kierunku spadku i nie wyznaczył dla nas dolnej granicy tuż poniżej ceny, to moglibyśmy liczyć na pewniejsze przebicie CRL i zmianę zgodnie z opcją czerwoną. Ale na razie można ruszyć w kierunku tego samego poziomu 1.3796 według opcji niebieskiej. Wczorajszy zakup został zamknięty, i słusznie. Ponieważ nie dotknęłoby to BE, ale sto punktów byłoby szkoda. Otworzyłem sprzedaż na UNO, ale ją też zamknąłem. A teraz na rynku nie ma jeszcze nic krótkoterminowego, więc czekamy.
Załącznik 689
-
Dzień dobry wszystkim!
Mój plan na dziś na parze GBP/USD. Jak zwykle zaczynam od D1 i na pierwszym zrzucie ekranu warto zauważyć, że pojawił się mocny słupek sprzedaży, widzimy, że pochłonął ostatnie trzy słupki, ale jednocześnie bardzo mały wolumen, to oznacza, że nie ma większego gracza w tym ruchu. Dlatego uważam, że nie warto jeszcze sprzedawać, warto poczekać na dużego gracza i wejść. W międzyczasie, jeśli spojrzeć globalnie, utrzymuje się trend wzrostowy. Na zrzucie ekranu zaznaczyłem.
Załącznik 731Załącznik 732
Drugi zrzut ekranu przedstawia wykres godzinowy, który pokazuje, że nałożyłem profil wolumenów, a ostatniego dnia widać, że w dolnej części dnia nastąpił wzrost wolumenu. Na razie przypuszczam, że najprawdopodobniej cena pójdzie w górę, ale to pomysł na dziś, ponieważ sprzedawca nie dołożył wysiłku, więc możliwe, że zostanie wchłonięty i profil też podpowiada, że silny gracz mógł znajdować się wyłącznie w dolnej części rynku, więc na zrzucie ekranu wskazałem strzałką mój plan handlowy!
-
Dzień dobry wszystkim! Chciałbym podzielić się moim planem na handel parą GBP/USD.
Zaczynam od dziennego wykresu. Widzimy, że uformował się słupek sprzedaży ze zmniejszonym spreadem i ten słupek ma ogon kupna, ale jednocześnie wolumen spadł, więc myślę, że jest ruch korekcyjny i najprawdopodobniej zakupy zostaną wznowione, ponieważ zgodnie z D1 można założyć, że duże sprzedawcy nie są zbyt aktywni.
Załącznik 740
Na drugim rysunku widzimy przedział godzinowy i nałożyłem na niego profil wolumenu w ciągu dnia, aby zrozumieć, gdzie w ciągu dnia wolumen został zwiększony. Widzimy, że we wczorajszym ruchu główny wolumen jest trochę bliżej dna, ale cena już go przebiła, spodziewam się, że będzie korekta do poprzedniego dnia, więc narysowałem prostokąt, i wtedy cena pójdzie dalej w kierunku południowym.
Załącznik 741
-
Gamestop. Koniec gry? Czy to dopiero początek?
Dziś chciałbym porozmawiać o rewelacyjnej firmie Gamestop, ponieważ ta historia dotyczy wszystkich, a zwłaszcza traderów opcjami!
Według mediów wzrost akcji był spowodowany masowym zakupem opcji call, w wyniku czego sprzedający te opcje byli zmuszeni do zabezpieczania swoich pozycji, kupując akcje spółki. W rezultacie cena akcji wzrosła o 800+% w ciągu ostatniego miesiąca lub dwóch. Oczywiście nie bez pomocy Elona Muska. Cóż, to brzmi wiarygodnie.
I co? Czy zamierzamy uwierzyć w te bajki? Oczywiście nie! W końcu, jak wszyscy pamiętamy, na tym polega istota handlu opcjami i dzieje się to cały czas. Weźmy na przykład funta z tysiącami zakupów opcji kupna na strajku 1,4. Czy to doprowadziło do gwałtownego wzrostu funta szterlinga? Nie. W takim razie, dlaczego miało to się stać na Gamestop? To kompletna bzdura!
OK, załóżmy, że wszystko, co zostało powiedziane, jest prawdą. Czego potrzebujesz? To proste - spojrzeć na biurko opcji. Otwierasz i patrzysz kwotowania za luty
Załącznik 742
Co widzimy? Stosunek opcji sprzedaży do kupna 4,63. Co to znaczy? Że jest prawie 5 razy więcej opcji sprzedaży! A media mówią o masowym wykupywaniu opcji call, które doprowadziło do wzrostu! Nikt je w ogóle nie kupował!
Ale dobrze, znalazłem styczeń na Yahu w archiwum internetowym. Snapshot z 27 stycznia. Tak więc stosunek wynosi 1,74.
Wygląda na to, że ktoś próbuje oszukać nabywców opcji.
Co w końcu mamy? Mamy opowieść o Robin Hoodzie, rozdającym biednym dobra zrabowane bogatym. Co jeszcze? Obserwujemy zaplanowaną grę o duże pieniądze, która przymyka oko na oczywistą zmowę (która jest sprzeczna z zasadą fair play), a rynek próbuje oszukać zwykłego człowieka (użytkownika platformy RH), który nic nie rozumie na temat opcji.
Załącznik 743
-
Załączników: 3
Dzień dobry wszystkim!
Chciałbym podzielić się moim dzisiejszym planem dotyczącym pary GBP/USD. Zacznę od D1, na nim widzimy, że wczoraj był słupek sprzedaży, z małym spreadem i przy małych wolumenach, oznacza to, że odbywa się korekta ze słabym sprzedawcą, najlepiej poczekać na zakończenie ruchu korekcyjnego i dopiero wtedy próbować kupić, ale warto też zauważyć, że cena jest maksymalna, więc zakupy są niezwykle ryzykowne. W przypadku odwrócenia w tej chwili wystąpi niezbyt mocna korekta, przypuszczam, że cena może pójść dalej, na zrzucie ekranu zanotowałem przybliżony plan działania, który można zrealizować.
Załącznik 746
Drugi rysunek pokazuje godzinowy wykres z nałożonym profilem wolumenów, widać, że ostatniego dnia wolumen znajdował się w środku i szczerze mówiąc, nie jest jeszcze do końca jasne, gdzie pójdzie cena, na razie stawiam na korektę, jak narysowałem powyżej.
Załącznik 747
Na trzecim zrzucie ekranu jest już platforma handlowa i tutaj widać gdzie zacząłem sprzedawać, spodziewam się, że korekta będzie iść dalej, jedyne o czym myślę to przeniesienie zlecenia StopLoss do poziomu ceny otwarcia.
Załącznik 748
-
Cześć wszystkim!
Para euro/dolar od prawie miesiąca jest w stanie korekty, ale poziomu przebicia/odwrócenia 1950 (strefa 1950/1920) jeszcze nie osiągnął. Dla tej pary, w przeciwieństwie do funta, otwierałam tylko sprzedaż. Tym razem czekałam na szybszą korektę do poziomu przebicia/odwrócenia 1950.
Wykres dzienny: w strefie kupna poziom kontroli oporu 2075 + dodatkowy poziom maksymalnego wzrostu w ciągu dnia 2093 // w strefie sprzedaży, poziom kontroli wsparcia 1980 + dwa dodatkowe poziomy maksymalnego spadku w ciągu dnia 1950, 1920.
Wczoraj po raz pierwszy otworzyłem zlecenia kupna, ponieważ nie rozważam jeszcze dalszego spadku bez korekty. Zbliżyliśmy się do silnej strefy wsparcia + od wczoraj spadek wyraźnie zaczął wyhamowywać. Nie sądzę, że w strefie wsparcia 1950/1920 wszystko będzie takie proste. W każdym razie teraz musisz uważać, aby przypadkowo nie sprzedać dna.
Z technicznego punktu widzenia wykresy H1 i H4 są ze sobą sprzeczne pod względem wskaźników: jeśli na wykresie H1 euro wykazuje przesłanki do odzyskania strat z bieżących;
Załącznik 749
wtedy Н4 jest teraz w stanie korekty i tutaj strefa wsparcia 1950/1920 przyciąga jak magnes. Jak zwykle, priorytetem będzie sesja azjatycka i już na początku europejskiej sesji stanie się absolutnie jasne, jaki będzie spadek korekcyjny pary.
Załącznik 750
Załącznik 751
Będę utrzymywać transakcje kupna cofnięcia tak długo, jak cena będzie powyżej dziennego poziomu pivota 2029. Jeśli para przebije go i znajdzie się poniżej tego poziomu, będę musiał ponownie sprzedać do silnej strefy wsparcia 1950/1920.
-
Załączników: 1
Dzień dobry wszystkim! Euro nie chce korekty, ale zgodnie ze strukturą, zgodnie ze scenariuszem niebieskim, musimy jeszcze wskoczyć w głąb strefy obowiązkowej, aby przeskoczyć 1.2050 i wtedy moglibyśmy ponownie spadać. Levels potwierdza chęć dalszego spadku, ale 1,2254 pozostaje pożądaną opcją, a jeśli spojrzymy na 1,1700, zrozumiemy, że takie miejsca można odłożyć na bardzo długi czas. Skupię się na nim w momencie korekty, jako jej możliwy cel.
Załącznik 752
Funt zachowuje się przyzwoicie, ale jest powolny. Wczoraj postanowiłem zamknąć jedną sprzedaż i nawet kupiłem ją na wszelki wypadek, w przeciwnym razie filtry są przeciążone i potrzebna jest korekta. Levels chce spadku ceny, co jest dobre i oczekiwane. Jeśli chodzi o strukturę wykresu, uważam, że w tej konfiguracji nie możemy zejść poniżej poziomu 1.3585 bez korekty, w przeciwnym razie nastąpi rozciągnięcie i dalszy spadek, co również nie jest złe, ale struktura będzie wymagała rewizji. Krótko mówiąc, żółty kanał okazał się bardzo odważny, nawet levels nie uzasadnia takiej decyzji. Czekam na korektę, czekam na nią na poziomie 1.3658, lepie jest rozciągnąć na dzień, a stamtąd dalej spadać.
-
Pomimo tego, że funt wczoraj był dość aktywny, euro spokojnie realizuje plan. Sądząc po strukturze, możemy uzyskać dobre rozciągnięcie i osiągnąć poziom 1,1868. Rysujemy drobne korekty, trend się ukształtował, levels nadal może obniżyć cenę, mimo że nie ma obowiązkowej strefy, choćby dlatego, że sam kanał spadł, a CTL jest powyżej ceny.
Załącznik 760
Funt czuł się wczoraj dobrze, więc gwałtownie wzrósł. Nawet nie spojrzałem na to, co ktoś powiedział lub zapowiedział, TST i tak pokaże wszystko. Kiedy wczoraj zamknąłem krótką pozycję przed dolną granicą kanału i otwierałem długą, pomyślałem, że dzisiaj osiągniemy CTL na poziomie 1.3635 i zmienimy kierunek. Ale okazało się, że znowu zostaliśmy z nim w tym samym miejscu. Fakt, że kanał levels nie zrozumiał, co się stało i nie podskoczył wyżej, na razie sugeruje, że czerwony scenariusz jest nadal aktualny i po zakończeniu mojej korekty znowu możemy spaść. Ale jeśli przypomną sobie o poziomach 1,38 i 1,3850, to będziemy się dalej wspinać zgodnie ze scenariuszem niebieskim.
Załącznik 761
-
Witam w nowym tygodniu! Ten tydzień zaczyna się od tajemnic. Pierwsza dotyczy euro. Możliwe są dwa scenariusze: lekka kontynuacja korekty zgodnie ze scenariuszem czerwonym, aby nie umocnić się powyżej CTL, a następnie kontynuacja spadku i aktualizacja minimum 1,1951, albo od razu ustalenie powyżej CTL według scenariusza niebieskiego, a następnie spadek i ponowny wzrost do poziomu 1.2254.
Załącznik 769Załącznik 770
Funt również jest intrygujący. Jest żółty poziom, po którym zaznaczony fragment spadku trzeba będzie przebudować na korektę i ponownie poczekać na wzrost do 1,3796 i 1,3850. Jeśli się nie uda go przebić, to nadal możemy liczyć na to, że możemy spaść według czerwonego scenariusza wraz z odpracowaniem przebitego w czwartek poziomu CTL. Ale na razie czekam.
-
Jak na razie główne instrumenty nie chcą dalej spadać i jest bardzo prawdopodobne, że spadek euro się nie powiedzie, tak jak stało się to z funtem. W tej chwili wciąż szukam dla siebie opcji spadku, tej, która jest czerwona z pierwszym punktem odniesienia na poziomie 1.2031 i dobrze byłoby przejść do głębokiej korekty do poziomu 1.2254 po spadku poniżej minimum 1.1950, aby zakończyć spadek. Ale wszystko może się potoczyć inaczej, jeśli zrealizujemy opcję niebieską, a przy takim poziomie jest to bardzo możliwe. Zobaczmy, od jakiego momentu zaczniemy spadać i jak bardzo spadniemy.
Załącznik 789
Funt też rośnie i na razie nie zamierza spadać, ale tutaj struktura rozpoczętego spadku już dawno została naruszona i wybrany fragment dzielimy na zygzak, a nie na klin. I tak mamy teraz wszelkie szanse osiągnąć poziom 1.3850, gdzie mamy zaznaczony poziom na wykresie miesięcznym i wyżej, czego byśmy nie chcieli. Według levels takie scenariusze są prawdopodobne, a czerwony wraz ze spadkiem do dzisiejszej obowiązkowej strefy może rozpocząć się w dowolnym momencie. Poziom 1,3796 został wczoraj przebity nawet bez odbicia dlatego, że jest stary.
Załącznik 790
-
Dzień dobry wszystkim!
Mam dodatkowy dochód, co sprawia mi radość. Mam nadzieję, że wielu pamięta problemy z wypłacaniem pieniędzy od Kiwi, ponieważ wiele osób korzystało z tego systemu płatności i musiało szukać alternatywy. Z tej okazji napisałem obszerny post o innej metodzie wypłaty, w którym teoretycznie zasugerowałem możliwy wzrost środków w portfelu. Tak więc moja teoria się potwierdziła, co przyniosło mi dodatkowe pieniądze. Wypłacam środki za pomocą Litecoina, gdzie korzystam z multiportfela. Środki leżały w portfelu przez 3-4 dni i na koniec wszystko przelałem na rachunek, osiągając dodatkowy zysk.
Jeśli ktoś dalej szuka narzędzia do wypłaty, to polecam. Metoda, którą przetestowałem w praktyce. Tutaj mam następującą strategię. Jeśli cena kryptowaluty spada, to staram się jak najszybciej przenieść ją na kartę, ale jeśli rośnie, to staram się utrzymać i zarobić dodatkowe pieniądze.
Przejdźmy do rzeczy. Być może zacznę od analizy pary funt/dolar. Funt ponownie odnowił swoje maksimum i wciąż czekam na sygnał sprzedaży, bo przecież jestem cierpliwy. Wiem, że gdzieś w tych obszarach dokonamy korekt w kanale wzrostowym, ale nie ma jeszcze odwrócenia. Tutaj pomoże mi arkusz zleceń.
Sytuacja nie jest dla mnie do końca jasna, ale myślę, że w przedziale 1,3830-1,3845 można spodziewać się cofnięcia na południe, gdyż w tym obszarze następuje kumulacja płynności dla pozycji sprzedaży. Nie podoba mi się ten jednokierunkowy ruch, lubię szerokie flaty, więc będę niezwykle ostrożny. Średnia krocząca na wykresie godzinowym u mnie mocno wzrosła i znajduje się na poziomie 3760, myślę, że nie zdobędziemy wielu punktów, jeśli weźmiemy pod uwagę, że będziemy handlowały przeciwko trendowi. Na wykresie godzinowym u mnie sytuacja wygląda następująco:
Załącznik 791
W przedziale 3830-3845 spodziewam się lekkiego spadku do 3760, a potem wszystko będzie zależało od sytuacji. Nawiasem mówiąc, według Demarkera od młodszego do czterogodzinnego wykresu cena znajduje się w przedziale wykupienia, a na wykresie dziennym jest strefa neutralna, co oznacza, że możemy rozwijać ruch w dowolnym kierunku, ale biorąc pod uwagę sytuację na młodszych wykresach, powinniśmy uzyskać korektę.
Do końca dnia postaram się zamieścić bardzo ciekawy materiał o nowych możliwościach i nowych dochodach.
Na razie to wszystko. Życzę wszystkim zysków!
-
Cześć wszystkim! Jakoś wczoraj nie wyszło z początkiem spadku, zobaczmy, co może się wydarzyć dzisiaj. Sytuacja z Euro jest niejasna, a levels nie jest sellowy, dał obowiązkową strefę poniżej ceny, co wcale nie jest zgodne ze scenariuszem czerwonym przewidującym spadek do poziomu 1,2030, ale dalej obserwuję go. Kontynuacja wzrostu zgodnie ze scenariuszem niebieskim wygląda na prostszą, ale też nie jest długa, można się spodziewać korekty tylko w przypadku wzrostu powyżej. Ale jeśli będziemy działać zgodnie z niebieskim scenariuszem, to znacznie skomplikuje to średnioterminowy scenariusz ze spadkiem poniżej 1,2030, nadal możemy tam spaść, ale na razie trudno powiedzieć, czy możemy spaść poniżej. Ogólnie rzecz biorąc, dzisiejszy levels bardziej przemawia za kupnem niż sprzedażą, ale na razie mam pozycje sprzedaży, po europejskiej sesji zdecyduję, co dalej.
Załącznik 798
Funt wczoraj też nie przyspieszył w dół, wieczorem na czacie w telegramie nawet napisałem swoją opinię na ten temat. A dziś levels, podobnie jak na euro, podkreśla prawdopodobieństwo wzrostu dzięki obowiązkowej strefie i niższemu CTL. Ale tutaj w zasadzie można jeszcze zobaczyć ruch w głąb strefy obowiązkowej, ale trzeba tam ruszyć już teraz. A potem przyjrzę się dokładniej, filtry w tym czasie trochę dojrzeją, więc łatwiej będzie zrozumieć dzień dzisiejszy. W międzyczasie widzimy czy to kontynuację wzrostu, której chce od nas poziom, czy kontynuację korekty, której chcę od funta, ale najlepiej, aby ta korekta przekształciła się w dobry spadek. Za kilka godzin będziemy patrzeć dalej.
Załącznik 799
-
Dzień dobry wszystkim! Dzień wczorajszy był podejrzanie spokojny, a dziś euro może lub wystrzelić w górę, albo spaść i przetestować przebite poziomy dolnej granicy kanału i CTL w drugiej połowie. Obecnie jestem w sprzedaży, która jest otwarta zgodnie z filtrami i czekam na korektę do 1.2030 lub przynajmniej do 1.2060/70. Takie są moje oczekiwania.
Załącznik 820
Funt wczoraj oparł się wzrostowi i nie ruszył się z miejsca, sell jest nadal na rynku, dziś spodziewam się równie spokojnego rynku z możliwością nawet nieco niższego spadku do 1,3761, ale nie myślę, że tydzień będziemy zamykali zbyt nisko, w przypadku głebokiego spadku możemy spokojnie wrócić do dzisiejszej obowiązkowej strefy. Ale to w przypadku, jeśli nie popłyniemy w górę zgodnie z
niebieskim scenariuszem, ponieważ cały spadek może być częścią struktury korekcyjnej. Przyjrzyjmy się filtrom nieco później.
Załącznik 821
-
Funt brytyjski. Witam! Prawdopodobnie bez aktualizacji ekstremów nie wszyscy zobaczą cofnięcie. Krótcy sprzedawcy, którzy reagują na sygnał, prawdopodobnie zostaną wypchnięci z ekstremum. Dlatego radzę wstrzymać się ze sprzedażą! Myślę, że byki z wielką przyjemnością wykończą ten sygnał. Prawdopodobnie nie powinieneś teraz handlować na tym instrumencie. Pokazywałem wcześniej, jak to się robi! Instrument w średnim okresie patrzy na północ (poziom 40. figury).
Załącznik 823
Myślę, że nie wypuścimy już sprzedawców! W przypadku umocnienia lokalnych maksimów zachowujemy szanse na wzrost bez głębokiej korekty technicznej. Tak więc mamy zakres handlowy 1.37580-36871.
Załącznik 823
Być może dziś niedźwiedzie nie zobaczą ruchu ze względu na cofnięcie. Prawdopodobnie nie będą chcieli dzielić się zyskiem, nie wszystko jest takie proste na tym rynku. Obserwowana jest ogromna presja ze strony kupujących.
Narysowałem schematycznie.
-
Funt brytyjski. Witam wszystkich! Dziękuję za uwagę! Zgadzam się, skrajna pozycja weszła dokładnie do punktu! Istnieje opcja odpracowania klasycznej struktury składającej się z pięciu fal, pod warunkiem, że czwarta nie zachodzi na wierzchołek pierwszej, która jest wzmocniona wąskim przedziałem wsparć. Dla byków ważne jest, aby cena nie spadła poniżej. Jeśli sprostają temu zadaniu, otrzymamy piękną kombinację. Zamierzone cele: 1.39500-39888. Byki celują w górną granicę kanału wzrostowego.
Alternatywa z pewnością istnieje w postaci przebicia na południu. W takim scenariuszu niedźwiedzie mają możliwość zorganizowania głębszej korekty technicznej.
Załącznik 834
Krótkoterminowe wsparcie: 1.38821-38645.
Życzę wszystkim zysków!
-
Dzień dobry! Koniec dnia w całym koszyku okazał się wczoraj dość ciekawy. Albo nasza korekta minęła, albo odwróciliśmy się w kierunku spadku, chociaż w przypadku spadku może też wystąpić kontynuacja korekty, ale wyższego poziomu. Jeśli chodzi o euro, chciałbym zwrócić uwagę na to, że czerwony i niebieski niewiele się różnią, ale możemy dalej spadać i na to właśnie czekam. Na razie poza rynkiem, ale szukam okazji do sprzedaży. Jeśli spadniemy niżej, to nie ma gwarancji, że zatrzymamy się na poziomie 1.2030, możemy nawet spaść poniżej 1,1945, gdzie mamy punkt orientacyjny w postaci poziomu 1,1700.
Załącznik 835
Jeśli dziś funt spadnie do CTL, bo dziś mamy niewyraźną formację SO(strefa oporu)+CTL(counter trendline), to oczekuję korekty i może spróbuję go kupić. Przy tej korekcie konieczny będzie wzrost filtrów, przynajmniej tych małych, a następnie kontynuacja spadku, zbierając pozostałe nieodpracowane strefy obowiązkowe na dole.
Załącznik 836
-
Dzień dobry.
Para GBPUSD wykres 15-minutowy.
Według levels kurs funta otworzył się w strefie obowiązkowej, co tworzy formację so(strefa oporu) + ctl (counter trendline). Punktem docelowym formacji będzie krótkoterminowa linia trendu 1,3847. Do zrealizowania formacji zabrakło 28 punktów. W chwili publikacji tego postu para GBPUSD pokonała większą część drogi w kierunku formacji, więc myślę, że nie jest już aktualna.
Dzisiaj jest środa. Istnieje opcja uruchomienia formacji środa w środę, uruchomienie następuje, gdy cena dotknie bilansu dnia na poziomie 1,3952. Uruchomienie formacji sugeruje dobry trend wzrostowy po korekcyjnym cofnięciu. W ubiegłym tygodniu po aktywacji formacji środa w środę, ruch pary GBPUSD wyniósł około 331 punktów od bilansu w środę.
Zgodnie z systemem handlowym cryptex, sytuacja sprzyja sprzedaży. Filtr 1,3 żółty znajduje się w górnej pozycji (wariant klasyczny).
Para GBPUSD wykres 1-minutowy.
Załącznik 837
Filtr m-1 zmienił wskaźniki na krótkie czerwone. Główny filtr 1440 jest nadal niebieski i przemawia za zakupem. Jeśli filtr 1440 zostanie zmieniony na krótki czerwony i wystąpi krótki sygnał wskaźnika uno, będzie to sygnał sprzedaży. Jeśli filtry 1440 i n-4 będą niebieske, i w przypadku wystąpienia sygnału wskaźnika uno, wówczas należy sprzedawać. A wskaźnik uno milczy od tygodnia.
Dlatego sytuacja ze wskaźnikami na parze GBPUSD jest dość skomplikowana.
-
Co ciekawe, euro się rozciąga i levels od wczoraj wskazuje na sprzedaż i dziś spadek może być kontynuowany. Zakładam, że wkrótce zaczną korygować ten spadek zgodnie z jedną z opcji na zrzucie, na razie mówię o czerwonej, a niebieską uważam za drugorzędną. Oznacza to, że spadamy poniżej i po odbiciu tworzymy zygzak na 1,2080, szukaliśmy tego poziomu podczas spadku, wczoraj odpracowaliśmy to wszystko i teraz mamy go skorygować w górę do dzisiejszej obowiązkowej strefy. Nie rozważam jeszcze poziomu 1.2119 ze względu na to, że znajduje się powyżej dzisiejszego kanału.
Załącznik 847
Sytuacja z funtem jest trudniejsza, to mi się nie podoba. Moglibyśmy spaść niżej i przebić CTL, przesunąć go na pozycję górną, więc wczoraj nie udało się utrzymać poniżej jego poziomu. Dziś liczę na jedną z tych opcji, ale istnieje niebezpieczeństwo, że przesuną powyżej poziomu bilansu i nawet wznowią wzrost. Na razie jestem poza rynkiem, w dalszym ciągu będę monitorował UNO i filtry, levels nie pozwala spaść zbyt nisko.
Załącznik 846
-
Funt/Dolar.
Funt wczoraj przerysował wczorajszy szczyt globalnego trendu. Prawie 150 punktów wzrostu. Ostatnio nic się nie zmieniło pod względem trendu. Moim zdaniem, po silnym wzroście cen, potencjał do dalszego wzrostu jest nadal utrzymywany. Moim zdaniem należy preferować taktyki zgodne z trendem. Lub sygnały dla dowolnych systemów handlowych. Chociaż ryzyko i punkty wejścia to sprawa osobista. Każdy sam decyduje, jak i ile.
Załącznik 855
Biorąc pod uwagę tak dobry ruch w górę, uważam za najlepszą opcję wejście w kierunku ruchu ceny. Wejście od góry jest najrozsądniejszą opcją i moim zdaniem lepiej poczekać na korektę. W tym celu używam poziomów zniesień Fibonacciego 38,20 i 50,00. Ograniczenie strat tuż poniżej 61,80. Jeśli ruch będzie kontynuowany bez planowanej korekty, to Fibonacci zostanie przeciągnięty wzdłuż odnowionych szczytów. Podczas gdy cena odnawia swoje maksima i nie chce dokonywać korekty. Lepiej poczekać. W końcu rynek nigdzie nie zniknie.
Załącznik 856
Przypominam, że punkty wejścia dla zniesień Fibonacciego 38,20 i 50,00 są wykorzystywane w handlu. Ograniczenie strat powyżej poziomu 61,80. W tej konkretnej sytuacji 38,20 (1,3870), 50,00 (1,3840). Stop loss 1.3770. Docelowy zysk to 1,3980.
-
Dzień dobry.
Funt wciąż rośnie, potwierdza to piątkowy handel. Dzisiejszy levels jest ponownie publikowany bez obowiązkowej strefy, bez określenia nastroju dnia handlowego. Bilans dzisiejszy i bilans z piątku są prawie na tym samym poziomie, co sugeruje, że raczej nie pójdziemy wyżej (ale w przypadku z funtem wszystko może się zdarzyć). Widzimy też zawężenie kanału opcji. W bilansie dnia powstał krótki sygnał (spodziewałem się w piątek).
Jak wskazuje system handlowy Cryptex, sytuacja nadal jest korzystna dla sprzedaży. Wzmacniacz jest niebieski, filtr 1.3 zmienił kolor na zielony (ryzykowna opcja). Dzisiejszy krótki sygnały jest drugi na tym wskaźniku.
Załącznik 865
System handlowy runo-st wskazuje na długie pozycje. Wszystkie filtry są niebieskie.
Biorąc pod uwagę powyższe, możemy założyć sprzedaż z dzisiejszego bilansu (po ponownym teście bilansu oczekujący limit sprzedaży wynosi 1,4039). Ze stopem znajdującym się powyżej dzisiejszego szczytu. Cel znajduje się na dolnej granicy kanału opcji na poziomie 1,3986. Drugim celem jest przebity bilans z 18.02.21 na poziomie 1.3890. Jeśli wskaźnik uno-r wskaże na zakupy, anuluję te działania i będę wchodził w zakupy za pomocą systemu handlu runo-st.
-
Dzień dobry.
Funt chce ruszyć na północ i ciągle rośnie. I towarzyszą temu odpowiednie wskaźniki.
Pogadamy o levels. Na Levels po dwudniowym braku pojawiła się strefa obowiązkowa. A dzięki swojej lokalizacji zachęca do kupna funta i znajduje się poniżej ceny. Być może zobaczymy korektę pary GBPUSD w dół do strefy obowiązkowej w przedziale 1,4016/1,3976. A od strefy obowiązkowej ruszy w górę do bilansu dnia 1,4058 i ewentualnie do górnej granicy kanału opcji 1,4133. Ale fakt, że bilans dnia znajduje się pomiędzy strefą obowiązkową a ceną pary GBPUSD może uniemożliwić jej ruch do strefy obowiązkowej. Obserwacje pokazują, że po braku obowiązkowych stref na wskaźniku levels nie jest konieczne, by cena znajdowała się w pierwszej obowiązkowej strefie. To trochę zagmatwane.
Zgodnie z systemem handlowym Cryptex, wskaźniki są nadal krótkie (w przeciwieństwie do wskaźnika levels i filtrów run-st). Wzmacniacz niebieski, filtr 1,3 zielony, górna pozycja (opcja agresywna). W przypadku wystąpienia krótkich sygnałów możliwe są krótkoterminowe cofnięcia.
Załącznik 867
Zgodnie z systemem handlowym runo-st zalecana jest kontynuacja długich pozycji. Wszystkie filtry są niebieskie. Po powstaniu niebieskiego sygnału uno-r wejdę w zakupy, a dokładniej, zrobi to za mnie robot-doradca.
-
Załączników: 4
Funt zorganizował promocję „złap szczyt i otrzymaj mnóstwo szczytów w prezencie”, a ja dałem się na to nabrać.
Funt_N1 Do ostatecznego przebicia klina pozostało około 50 p. Diver na Н4 i H1 jest po prostu okropny, a już zabrakło mi fal (nie mam pojęcia, jak można dalej rosnąć). Żeby mówić o możliwym rozpoczęciu spadku, trzeba najpierw przebić się przez wczorajsze dno, a na razie to stoi pod znakiem zapytania.
Załącznik 870
Funt_М15 We wczorajszym wzroście znowu trójka. Mogą tylko przebić wczorajsze dno, bez czego jest za wcześnie, aby mówić o odwróceniu.
Załącznik 871
EuroFunt_Н1 rysuje kolejny klin, mam nadzieję, że przynajmniej tym razem będzie ostateczny.
Załącznik 872
FuntJen_Н1 po klinie następuje nieśmiała próba korekty i dziś należy to potwierdzić.
Załącznik 873
-
Dzień dobry.
Levels funta dzisiaj nie ma obowiązkowej strefy, nie określając dla nas nastroju dnia handlowego. Kanał opcji przesunął się wyżej w porównaniu do wczoraj. Co powoduje kontynuację wzrost. Wczoraj cena odpracowała bilans dnia, co uformowało dla nas formację środa w środę. Formacja sugeruje dobry, długi ruch (prawdopodobnie po cofnięciu). Ale fakt, że jesteśmy na szczycie, wydaje się niepokojący.
W systemie handlowym Cryptex filtr 1.3 jest żółty, co mówi o priorytecie sprzedaży.
Załącznik 890
W systemie handlowym Cryptex wystąpił sygnał kupna. Na niebieskim wskaźniku H4 i 1440 wystąpił sygnał kupna wskaźnika uno-r. Robot w systemie runo-st GBPUSD złapał sygnał, otwierając trzy zlecenia kupna. Zmiana filtra H4 spowodowała zamknięcie transakcji. Robot dokładnie to zrobił. Mamy łącznie: -37 punktów x3 zlecenia równa się -111 punktów. Warto zauważyć, że dalszy ruch kursu GBPUSD może pozwolić na zamknięcie na poziomie zerowym. Ale widzimy to już w historii. W międzyczasie, zgodnie z systemem handlowym runo-st, mam systemowy minus. Zobaczymy co będzie dalej.
Tygodniowy wykres GBPUSD.
Załącznik 891
Cóż, na tygodniowym wykresie na parze funt/dolar zbliżamy się (lub już to zrobiliśmy) do silnego poziomu oporu. Czy nastąpi odbicie od niego? Fałszywe przebicie i ruch w dół? Albo przebicie i konsolidacja nad nim? Okazuje się, że cena pary GBPUSD najprawdopodobniej dojdzie do poziomu 1,4375 (najwygodniej jest ukryć za nim zlecenia stop loss sprzedających), aby je usunąć. Zobaczymy, co będzie dalej, ale na dziś nie mam pomysłów na handel.
-
Dzień dobry.
Levels na funcie wskazuje na sprzedaż, cena znajduje się poniżej obowiązkowej strefy. Prawdopodobnie zobaczymy możliwy ruch w górę pary GBPUSD w kierunku strefy obowiązkowej, do przedziału 1,4108/1,4084. Od strefy obowiązkowej możemy obserwować kontynuację spadku cen do dolnej granicy kanału opcyjnego 1.3993. Ponadto, w momencie pisania tego postu wystąpił sygnał zakupu fat.
Załącznik 899
Zgodnie z systemem handlowym robot runo-st wczoraj rozczarował, przynosząc kolejny dobry minus 50 punktów. 50 punktów x3 zlecenia to minus 150 punktów. Drugi minus z rzędu, na razie go wyłączyłem. Trzeba to przemyśleć. Cóż, zgodnie z systemem handlowym runo-st, wszystkie filtry są krótkie i czerwone. Skrajny sygnał wskaźnika uno-r jest krótki.
Do tej pory para GBPUSD złożyła oczekujące zlecenie sprzedaży od dolnej granicy strefy obowiązkowej 1.4085. Stop loss ustawiłem poza bilansem dnia 1,4126. A możliwy take profit na dolnej granicy kanału opcji 1,3993.
-
Euro i funt dziś dobrze wyglądają w sprzedaży z górnej granicy tygodnia.
Załącznik 1034
Co więcej, funt wygląda też całkiem nieźle w zakupach z poziomu 1.38090.
Załącznik 1035
Jeśli chodzi o dolara australijskiego, bilans dnia na poziomie 0,7750 nie został odpracowany. Granica tygodnia: góra - 0,79024, dół - 0,75908.
Sytuacja tutaj nie jest zbyt jasna. Z jednej strony mamy sprzedaż z dwóch kontraktów z poziomów 0,78037 i 0,78305, ale bardzo niepokoi fakt,
że granica tygodnia została wyrzucona dość daleko do poziomu miesiąca.
Załącznik 1036
W przypadku dolara kanadyjskiego bilans dnia wynosi 1,25005. Granica tygodnia: góra - 1,26666, dół - 1,23718.
Chciałbym zobaczyć korektę do 1.24004 lub nawet do 1.23718 dla nowych zakupów.
Załącznik 1037
W przypadku jena japońskiego bilans dnia wyniósł 108,802. Granica tygodnia: góra - 110,296, dół - 108,080.
Zakup z przedziału 108.080 - 107.800 wygląda bardzo dobrze.
Załącznik 1038
W przypadku franka szwajcarskiego bilans dnia wynosi 0,92935. Granica tygodnia: góra - 0,93189 (pokrywa się z poziomem miesięcznym), dół - 0,92243.
Sprzedaż z obecnych pozycji wygląda bardzo dobrze, ale tutaj lepiej poczekać na dane z Europy.
-
Kanada_Н1 bez zmian i obydwie opcje są aktualne, choć mam jeszcze wątpliwości co do spadku i chcę widzieć overhigh na niebieskiej.
Generalnie wszystko zależy od wysokości wzrostu.
Załącznik 1628
Aussie_Н1 Na razie poziom 0.7427 nie został przebity, priorytetem pozostaje ostatni overlow. Może teraz rysujemy falę 2ofC.
Załącznik 1629
Kiwi_Н1 Nie ma oznak ruchu w górę, ale w przypadku ruchu w dół, widzę dwie piątki. Nadal prowadzę końcową [Z] falę w dół (ewentualnie bez overlow).
Nie polecam handlować na spadki, ale przy zakupach potrzebne jest zakończenie aktualnej formacji.
Załącznik 1630
#Bitcoin_H1 Na bitcoinie nie podoba mi się mała [C2] niebieska, ale po niej był impuls, a więc seria fal jest nadal priorytetem. Wszystko wskazuje na szybkie rozszerzenie.
Załącznik 1631
-
Załącznik 1735
Trend zdecydowanie nie jest skrajnościami wzrostowymi/spadkowymi, a już na pewno nie jest ukośną linią.
Uważam, że dalszy spadek notowań pary USDCHF będzie kontynuowany, przynajmniej do czasu nagromadzenia w okolicach poziomu 0,9075.
Handel głównymi walutami nie jest zalecany. Dlatego kupowałem złoto. Na początku wyrzuciło mnie zleceniem stop,
ale ponownie wszedłem i złapałem ruch, wszystko było bardzo dobrze :)
Załącznik 1736
W piątek przed występem Powella musiałem chwilowo zamknąć zlecenie stop i ręcznie kontrolować transakcję,
w takich momentach często mamy wahania. Nie udało się bez nich obejść, a w piątek najpierw obniżyli cenę, a potem wzrosły – klasyka.
Gdybym zostawił stop, i tak zostałby wyrzucony.
Skoro piątek już za nami, planuję przetestować poziom 1830.00, od niego dobrze będzie wyglądać sprzedaż.
Ale będę od razu sprzedawał, myślę, że cena za jakiś czas będzie się kręcić w pobliżu oporu.
Załącznik 1737
I nadal trzymam zakupy na funcie, tutaj cena nie osiągnęła jeszcze poziomu 1,3800.
Funt, w przeciwieństwie do złota, może oczywiście zacząć się popisywać, ponieważ cena została już wykupiona, ale myślę,
że byki osiągną poziom 1,3800. W kalendarzu ekonomicznym nie ma dużych wiadomości, a funt jest takim instrumentem,
że jeśli wybierze kierunek, może poruszać się w tym kierunku bardzo pewnie. Wydaje się, że Azjaci próbują go teraz spowolnić, ale wciąż ma potencjał wzrostu.
Załącznik 1738
-
Wtorek okazał się dniem realizacji zysku: 3/4 zakupów na dolarze australijskim (+200 punktów,
stop na poziomie 30) i 1/2 zakupów na euro (+150 punktów, stop na poziomie 30).
Nie zrealizowałem jeszcze zysku na funcie, ponieważ tutaj pierwotnie był planowany największy ruch,
ponieważ wciąż nie osiągnęliśmy poziomu 1,38894. To nie jest tak źle, jeśli wszystko tutaj kończy się na progu rentowności.
Dziś nie mamy wiadomości o funcie. Czekamy na czwartek i rozważamy nowy tydzień. Bilans dnia na poziomie 1,37725 nie został odpracowany.
Dolar australijski osiągnął minimalny cel, zbliżając się do obecnego bilansu kontraktu.
Według raportów nie mamy żadnych zmian, zostawiłem część zakupów do 0,7650.
Tutaj najprawdopodobniej również nastąpi cofnięcie. Bilans dnia na poziomie 0,72981 nie został odpracowany.
Załącznik 1751
Złoto wczoraj całkiem nieźle odpracowało granicę tygodnia na górze, ale nie otwierałem pozycje sprzedaży,
ponieważ wciąż czekam na zakupy z poziomów miesięcznych. Nie znaczy nie. Bilans dnia na poziomie 1810 został odpracowany.
Załącznik 1753
Jeśli chodzi o euro, nie wykluczam tutaj osiągnięcia górnej granicy ze środy, gdzie radzę sprzedawać.
Nawet biorąc pod uwagę częściową realizację zakupów i sprzedaży, lot sprzedaży jest 2 razy mniejszy niż lot kupna.
Załącznik 1752
-
Ethereum, obecna sytuacja
Po ostatnim szokującym spadku na rynku rozwinęła się następująca sytuacja: mamy trend spadkowy,
w którym następuje próba kontynuacji spadku, a w nim następuje cofnięcie korekcyjne,
w ramach którego następuje próba wzrostu, i podczas tego wzrostu nastąpiło kolejne cofnięcie. Mamy same cofnięcia. Na razie nie wiem, co mamy robić.
Załącznik 1795
-
Dzień dobry wszystkim.
Jeśli chodzi o równowagę między kupującymi a sprzedającymi, jeśli nie ma niezbędnych wolumenów, to cena jest w wąskim przedziale kanału bocznego z okresami wzrostów i spadków, a gdy mamy niezbędne wolumeny, wtedy cena zaczyna się przesuwać.
Handel kryptowalutą czasami wymaga cierpliwości. Zdarza się, że w kanale bocznym znajduje się trochę dłużej, niż główne pary walutowe (tak przy okazji waluty krzyżowe też mogą znajdować się w kanale bocznym przez długi czas), ale potem to się opłaca. Dobrze, jeśli nie potrwa to tak długo i uda się złapać rozpęd, wtedy cierpliwość się opłaca (nie zawsze udaje się od razu złapać rozpęd: niby patrzysz na wykres, wszystko jest gotowe do ruchu, a potem cena nagle wraca do tego samego przedziału). Handel kryptowalutami w weekend to bardzo dobry pomysł, jeśli oczywiście masz na to czas. Możesz zarobić dobre pieniądze nawet na małych wykresach, najważniejsze jest, aby wejść w odpowiednim czasie, ponieważ często widzimy to:
w sobotę cena rośnie, a w niedzielę spada z powrotem, więc jeśli nie jest obserwowany kanał boczny, to po impulsie trzeba zamykać zlecenia.
Ripple. Na razie trzymam zakupy, chociaż bardzo nie podoba mi się ta wielka czarna świeca spadkowa na D1 i pomimo tego, że nie doszło do umocnienia poniżej poziomu 1.0400, może nas czekać kolejna fala spadku, więc nie ustawiałam dużych zleceń stop loss, bo łatwiej byłoby kupić ponownie po korzystniejszych cenach, ustawiłam take profit na poziomie 1,6500. A czemu by nie?
-
Plan handlu ropą. Czekam na zakończenie tworzenia formacji. Wejście w momencie przebicia końca pierwszej fali impulsowej.
Złożyłem zlecenie oczekujące w punkcie 2. Po otwarciu zlecenia sprzedaży w punkcie 3 zostanie uruchomione zlecenie stop loss.
Take profit na poziomie lokalnego maksimum. Zlecenie oczekujące zostanie usunięte, gdy cena wzrośnie powyżej punktu 1.
Prosty i zwięzły system bez wskaźników, poziomów i innych rzeczy na wykresie handlowym.
Załącznik 1853
-
Dzień dobry.
Myślę, że na parę EUR/USD czeka dalszy spadek (sześć miesięcy lub więcej), chociaż może nastąpić cofnięcie w górę.
Obecnie para znajduje się na poizomie 1,1600. Dzień zaczął się od stałego wzrostu w kierunku północnym bez cofnięcia.
Najbliższym celem wzrostu jest wczorajszy bilans na sesji azjatyckiej, który znajduje się w przedziale cenowym 1,1670 – 1,1690 (dwadzieścia punktów).
Jeśli chodzi o miesięczny kontraktu na pozycjach PUT, widać tutaj poziom 1,1550, nie wiem,
czy uda się go osiągnąć w tym miesiącu (pytanie pozostaje otwarte). Wskaźnik wolumenu na tym poziomie na pozycjach CALL wynosi zero,
ale na pozycjach PUT następuje nieznaczny wzrost zarówno wolumenu, jak i otwartych pozycji. W tym tygodniu wyróżnia się poziom 1,1725.
Myślę, że może posłużyć jako swoisty magnes dla ceny (kierunek północny zaczyna się nieco wyłaniać w postaci cofnięcia po impulsie).
Jeśli chodzi o zainwestowane pieniądze, to na poziomie 1,1625 na pozycjach PUT prawie sto procent jest blisko pieniędzy (wskaźnik ITM),
trzeba wyrównać w górę, aby można było osiągnąć stan równowagi. Według wskaźnika BidAskSpread cena prawie osiągnęła zero,
ale należy wziąć pod uwagę, że możliwy jest kolejny impuls spadkowy, tak jak to było wczoraj na funcie.
Bank centralny Chin zasilił system finansowy największą ilością krótkoterminowej płynności w ciągu ostatnich ośmiu miesięcy.
Wzrost gotówki netto RVOS w czwartek wyniósł 110 miliardów juanów.
Poniższy zrzut przedstawia aukcję miesięczną i tygodniową, a także pozycje blisko pieniędzy.
Pozdrawiam.
Załącznik 1908
Załącznik 1909
-
Cena dojrzała do korekty. Pojawiły się nowe miesięczne poziomy i strefa równowagi 3593-3635, więc na pewno ją odwiedzimy.
Następnie przyjrzymy się sytuacji, ponieważ na górze pozostało sporo długów, a strefa kupna zaczyna się od poziomu 3301,
a funt będzie znajdował się pomiędzy tymi poziomami. Na wykresie godzinnym również pojawił się sygnał kupna, a więc od obecnych poziomów możliwe jest odnowienie minimum, ale ruszymy w górę
Załącznik 1911
Jeśli spojrzymy na nowe poziomy, to wzrost może się zatrzymać, ponieważ kanał opcji spadł mimo wczorajszej próby wzrostu,
jak również bilans dnia na początku 33. poziomu. Dlatego jeśli nie uda nam się przebić powyżej poziomu 3482, spróbujemy osiągnąć 33. poziom.
Dopiero w przypadku umocnienia powyżej kanału opcji (najlepiej podczas sesji europejskiej) będzie można powiedzieć, że korekta się rozpoczęła.
-
Ropa.
Witam wszystkich. Pogadamy o ropie. W tej chwili zamknąłem większość zakupów, najdalszy był na 62. poziomie i otworzyłem sprzedaż na obecnych poziomach.
Są niuanse. W przypadku dobrego zakupu nie warto było zamykać, działam trochę pospiesznie. Brak sygnałów sprzedaży na obecnych poziomach.
Skrajnym sygnałem jest sygnał sprzedaży (1). Ale pojawienie się takich sygnałów uważam za kwestię niedalekiej przyszłości.
Sprzedałem na obecnych poziomach ze względu na sygnały wskaźnika w przedziale. Po pierwsze, przebicie od dołu górnej granicy strefy oporu (2).
Znajduje się tam również szczyt tygodniowego przedziału (3).
Załącznik 1936
Nie należy zapominać, że ropa jest narzędziem, które może iść w jednym kierunku przez bardzo długi czas bez cofnięcia,
więc powinieneś jeszcze poczekać na sygnały sprzedaży. Sprzedaż przeniosę do progu rentowności. Ponadto po opuszczeniu 62. poziomu nie zostawili żadnych wskazówek.
Jedynie po ekstremalnym impulsie kupna został przebity bilans dnia (1). W tym miejscu najprawdopodobniej nastąpi cofnięcie. Będzie spokojniej, jeśli dostanę sygnał sprzedaży.
Załącznik 1937
-
Witam wszystkich! Dziś uczestnicy rynku będą sprzedawali funta brytyjskiego głównie w wąskim przedziale. Zwracam uwagę na przybliżony schemat ruchu funta szterlinga. Z technicznego punktu widzenia od górnej granicy strefy konsolidacji w kierunku dolnej. Ryzyko jest normalne i czytelne dla wszystkich doświadczonych traderów. Chociaż nie wykluczam fałszywego przebicia jako alternatywy dla spadku. Spodziewam się powstania trendu niedźwiedziego. Najbliższy poziom realizacji zysku wynosi 1,37542.
-
Dzień dobry wszystkim! Mamy początek nowego tygodnia handlowego! Kilka słów o euro. Moim zdaniem ten tydzień też będzie gorący,
ponieważ będzie bardzo dużo wiadomości: po pierwsze odbędzie się posiedzenie Fed w najbliższą środę,
w piątek zostaną opublikowane nonfarmy, generalnie rozważam opcję z klinem. Spodziewam się odnowienia lokalnego minimum.
Główny scenariusz przewiduje korekcyjne cofnięcie do 1.1630-40, pierwszy niedźwiedzi poziom,
który został przez nas osiągnięty oraz dalsze przebici lokalnego minimum. W skrócie: cofnięcie do 1.1640,
potem przebicie i dalszy spadek mniej więcej do poziomu 1.1470-80 i od następnego tygodnia wzrost w kierunku 1,18.
Uważam ten scenariusz za główny. Zdrowia i zyskownych transakcji życzę!
Załącznik 2006
-
Witam.
Nie ma co się denerwować. Cena wróciła do dolnej granicy, która jest dobrym punktem wejścia.
Pozycję możemy trzymać aż do 25. poziomu. Trend na wykresie H4 został przebity w górę,
więc możemy się tylko spodziewać cofnięcia. Czekamy na wzrost ceny, ale nie warto zapominać,
że na większych wykresach ten wzrost jest korektą, więc w każdej chwili możemy ruszyć w dół.
Załącznik 2037
-
Pozdrawiam wszystkich! W przypadku euro na azjatyckiej sesji jesteśmy obecnie świadkami korekty po wzroście z ostatnich kilku dni,
wczoraj byki trochę wzrosły ze strefy akumulacji, i byłoby dobrze, gdyby cena wróciła do poziomu 1,1320,
jeśli byki będą bronili tego poziomu na tym instrumencie i potwierdzą zamiar dalszego wzrostu, na pewno kupię,
więc w następnym tygodniu będę monitorował poziom 1,13-1.1320. W kalendarzu ekonomicznym zaznaczono,
że Amerykanie będą pracować tylko do środy, w związku ze świętem Dziękczynienia. Moim zdaniem w przyszłym tygodniu nadal cena utrzyma się na poziomie 1,13,
najprawdopodobniej tydzień będzie nudny. Przedstawiłem moją prognozę na zrzucie ekranu. Życzę ogromnych zysków wszystkim!
Załącznik 2063