-
Załączników: 1
Dzień dobry wszystkim!
Wczoraj parze udało się pokazać poziom 1,1099, ale nie udało się jej wzrosnąć ani o jeden punkt wyżej,
co jest dość zaskakujące, ponieważ byłem już zdeterminowany, aby zobaczyć co najmniej poziom 1,2010 przed skręceniem na południe.
W tej chwili euro zbliżyło się do dolnej granicy przedziału powstrzymującego 1,1960 i para spadnie,
kolejnym celem będzie poziom 1,1910 i przedział wsparcia 1,1890 - 1,1910, którą para przetestuje.
W rezultacie dostaniemy tygodniową świecę, w dół na początku tygodnia, potem w górę i najwyraźniej zamknięcie na poziomie otwarcia tygodnia.
Załącznik 975
Kurs w momencie publikacji: 1.1963
-
Załączników: 2
Dzień dobry wszystkim.
Azjaci pobiegli w dół.
Witajcie spekulanci i spekulantki oraz sprzedawcy sygnałów
EURUSD. Północ jest nadal aktualna aż do przebicia 1,1927. Po przebiciu tego poziomu zostanie narysowane południe,
cóż, oczywiście należy poczekać na cofnięcie, a potem można już myśleć o tym co robić dalej. Nie spieszę się zbytnio ze sprzedażą,
ponieważ mój n1 nie jest jeszcze gotowy do ruchu południowego.
A wskaźnik forum tukpo krzyczy w dół, tutaj musisz dobrze się zastanowić, zanim wejdziesz na rynek.
-----------------------------------------------
Funt. Północ jest aktualna, przebicie 1,3929 zniesie północ w ciągu dnia, teraz wszystko odbywa się na m30.
Próbują go skierować w kierunku południowym, prawdopodobnie zrobimy to jutro.
Jednak, jak pisałem w weekend, nie spodziewam się głębokiego ruchu północnego i południowego.
Wszystko odbywa się w przedziale, otwieraj zlecenie i utrzymuj do lata. To nie jest handel, ale strata czasu i depozytu.
Ale jeśli lubisz być ostatni w kolejce, dlaczego nie.
A na razie obserwujemy wahania.
Załącznik 976
Text on image:
zniesienie północy zniesienie północy
Podam kilka przykładów, aby wyjaśnić obecną sytuację.
Wczoraj, jeśli pamiętacie, napisałem post, w którym potwierdziliśmy południe, ale potrzebujemy odpowiedniego zygzaka w górę.
Tutaj na zygzaku odwróciliśmy się od południa i poszliśmy wyżej.
Dzisiaj sytuacja jest taka sama, czekamy na cofnięcie, jeśli na górze nic się nie zmieni, tylko wtedy możemy myśleć o spadku,
dbajcie o swoje pieniądze, szczególnie na poziomach gdzie występuje sygnał zakupu.
Jeśli jednak kupiłeś, to poproś przynajmniej o monitoring, uwierz mi, sprzedawca ci odmówi.
Załącznik 977
-
Para w miniony piątek w wyniku spadku była w stanie przebić się przez poziom wsparcia 1,1953,
jednak pojawiły się problemy z konsolidacją poniżej tego poziomu i doszło do dość dużego wykupu na poziomie 1,1918,
najwyraźniej pracowali kupcy limitowi, a to daje bardzo dobre szanse na powrót do wzrostu, a dziś na sesji azjatyckiej euro również się umacnia.
Generalnie myślę, że wzrost euro nie potrwa długo, najwyżej do 17 marca, kiedy spodziewana jest publikacja protokołów w sprawie polityki pieniężnej USA i,
co najważniejsze, komentarzy na temat Inflacji, dzięki którym dolar może bardzo się umocnić.
Generalnie moim priorytetem jest kupowanie, więc dziś spodziewam się odbicia od poziomu wsparcia 1,1953 i dalszego wzrostu w kierunku celu 1,1988,
którego przebicie nastąpi najprawdopodobniej jutro.
Załącznik 978
Text on image:
Wznowienie zakupów
Kurs w momencie publikacji: 1.1953
-
Załącznik 979
Para funt/dolar od momentu otwarcia rynku kontynuowała dzieło rozpoczęte jeszcze przed zamknięciem minionego tygodnia,
czyli w celu przyspieszenia kursu w kierunku umocnienia. Niezbyt dobrze jej idzie, ale ruch, mimo że jest minimalny, idzie w kierunku wzrostu.
I jak dotąd nie widzę żadnych istotnych powodów, które mogłyby powstrzymać cenę przed ponownym zbliżeniem się do okrągłego poziomu 1,4000. Jest za wcześnie,
aby mówić o przebiciu się powyżej, zbyt łatwo doszło do odbicia ostatnim razem.
Kurs w momencie publikacji: 1.3936
-
Dzień dobry
Analiza fundamentalna;
Wiele rzeczy się wydarzyło od momentu wybuchu pandemii, z powodu zamknięcia granic Europa cierpi bardziej niż kraje Bliskiego Wschodu.
Pomoc UE dla każdego sojuszniczego kraju wywiera presję na gospodarkę, ale w Stanach Zjednoczonych samorozwój gospodarki przebiega bezproblemowo,
choć trudno powiedzieć po wynikach publikacji wskaźników ekonomicznych.
Dziś czekamy na szereg wiadomości z Europy, na które warto zwrócić uwagę - oczywiście wystąpienia i przemówienia członków unijnego
posiedzenia mogą wpłynąć na rynek zarówno pozytywnie, jak i negatywnie dla euro. Najważniejsze jest to,
że spodziewamy się pozytywnego wpływu na euro i wzrostu pary do 21. figury.
Załącznik 980
Analiza techniczna;
Para notowana jest powyżej poziomu 1,1893, istotny będzie wzrost do poziomu 1,1980, gdyż dziś jest dobry dzień dla euro.
W ubiegłym tygodniu dolar znalazł się pod presją i myślę, że dziś presja będzie kontynuowana i para znajdzie się na poziomie 1,2067,
stamtąd będziemy rozważać trend boczny. Ale, jak wiemy, para może przesuwać się do 100 pkt dziennie.
Załącznik 981
Kurs w momencie publikacji: 1.1933
-
Dzień dobry!
Na razie nie kupuję. Czekam na wzrost
Cóż, nigdy nie spodziewam się dużej zmienności w poniedziałki. Zazwyczaj mamy płaski ruch (flat).
Najprawdopodobniej dzisiaj będziemy handlowali w poziomym przedziale. Ale jeśli tej parze uda się spaść do poziomu 1900, to na pewno kupię,
chyba że cena przebije ten poziom. Tak, na wykresie dziennym istnieje prawdopodobieństwo ruchu w dół.
Ale na wykresie godzinowym wciąż możemy wielokrotnie osiągać poziom 2000. Najważniejsze w tym jest przebicie się przez poziom 1950.
Widzę, że całą noc spędziliśmy w tym samym miejscu. Sesja azjatycka w ogóle nie wywołała ruchu na parze. Spójrz, czy mogą sesja europejska lub amerykańska choć trochę przyspieszyć parę.
Załącznik 983
Kurs w momencie publikacji: 1.1951
-
Załącznik 984
Jeśli dolar rośnie w tym tygodniu, to na starszych wykresach będziemy kontynuować spadek do poziomu 1,13, gdzie spróbuję złapać zygzak.
Jeśli nie będziemy rosnąć, będę postępować zgodnie z sytuacją ... W ciągu dnia teoretycznie dolar powinien zacząć rosnąć,
ale w ciągu tygodnia możliwe są szpilki w kierunku północnym, bo mamy posiedzenie Fed w środę, potem najprawdopodobniej tam będą.
W tej chwili na starszych wykresach wszystko wskazuje na spadek pary, najciekawsze jest to, że ludzie łapią teraz nachylony kanał na D1,
na przykład do górnej granicy, uważam, że nie będzie takiego szczęścia jak dawniej i rynek nie da tak wysokiej północy, tydzień zapowiada się wesoły...
PS: Od poniedziałku rano nie mam za dużo pomysłów, niestety w prognozach mogę się mylić, dlatego nie wzywam do otwierania transakcji.
Kurs w momencie publikacji: 1.1937
-
Załącznik 985
Cześć. Spodziewam się, że para będzie nadal spadać, przynajmniej do celu 5 fali niedźwiedziego Wolfe'a, co najmniej do poziomu 1,38.
Jednak w ciągu dnia nie wykluczam, że może nastąpić wzrost do spadkowej linii trendu, jest to poziom 1,3975, skąd spodziewam się odwrócenia i kontynuacji spadku.
Teraz cena zbliża się do poziomu 1.3897 i możliwe jest, że para odwróci się stąd i nastąpi jakiś inny ruch w górę. Może się nawet zdarzyć,
że cena nie dotrze do linii trendu spadkowego, odwróci się z wyprzedzeniem. Spodziewam się, że dzisiaj nastąpi pewien wzrost na parze, który można ciąć i sprzedawać.
Na razie czekam. Wzrost może nie nastąpić, a cena będzie nadal spadać. Chociaż godzinę temu myślałem już o rozpoczęciu sprzedaży, ale teraz jest za późno,
więc będziemy monitorować dalszy rozwój sytuacji.
-
Witam wszystkich.
EURUSD, słaby sygnał południowy, zniesienie południa przebicie 1.1947, dlatego sygnał południowy jest słaby.
Azjatom udało się odpracować mały zygzak w górę. Następnie wykonaliśmy zygzak na m30.
Wraz z publikacją danych z Europy konieczna jest aktualizacja piątkowego minimum, aby wzmocnić południe.
Małe cofnięcie zniszczy wskaźnik forum, na którym obserwowany jest trend południowy.
Na poziomie 1200 obserwowaliśmy kierunek północny, a on widzi trend południowy, wciąż sprzedaje sygnały sprzedaży początkującym.
Dowiedz się, jak wykorzystać depozyt i nie przestawać sprzedawać sygnały innym.
------------------------------------------------
Funt, sytuacja jest taka sama, tylko że z dużymi ruchami, słabe południe, zniesienie południa 1.3951.
Załącznik 986
Text on image:
zniesienie południa zniesienie południa
Aspekty techniczne.
Pokażę na wykresie sytuację na H1 i H4.
Teraz cena jest w środku przedziału 1,1850 i 1,2050, M30 twierdzi, że dotkniemy poziomu 1,1850.
Ale do tego musimy być poniżej poziomu 1,947, w przeciwnym razie poziom 1,2050 zwabi nas do siebie.
Załącznik 987
Kurs w momencie publikacji: 1.1928
-
Otóż wczoraj bykom nie udało się umocnić powyżej wsparcia 1,1953 i w wyniku kolejnego spadku udało nam się przebić ten poziom,
podczas gdy wolumeny w okresie spadków i przebicia tego poziomu były dość wysokie, co wskazuje na ponowne wejście dużych niedźwiedzi w pozycje.
Konsolidacji poniżej 1,1953 otwiera drogę do nowej fali sprzedaży, szczególnie w przededniu jutrzejszych danych o polityce pieniężnej USA, gdzie m.in. najprawdopodobniej zapowiadane będzie przyspieszenie inflacji, co doprowadzi do kolejnego przypływu płynności na dolarze w związku ze spadkiem wywołanym tą informacją o funduszu.
Tak więc moim priorytetem jest sprzedaż, więc dzisiaj będę czekał, aż para będzie kontynuować rozpoczęty spadek w kierunku celów na najbliższym poziomie wsparcia 1,1895,
gdzie postaram się ostrożnie wejść do zakupów w nadziei na niewielkie odbicie.
Załącznik 988
Text on image:
Dalsza sprzedaż
Kurs w momencie publikacji: 1.1926
-
Cześć wszystkim. Prognoza EUR/USD na wtorek. Euro doszło dziś do poziomu 1,1930, tak jak wczoraj przewidywałem. Dziś przewiduję dalszy wzrost euro do poziomu 1,1940.
Myślę, że wyżej euro nie pójdzie. Zgodnie z wykresem H1 świeca zbliża się do środkowej linii MA. Środkowa linia jest skierowana w górę.
Wskaźnik stochastyczny pokazuje kierunek północny. Zgodnie z wykresem H4 jest on nadal płaski, ale świeca patrzy na północ. Wskaźnik stochastyczny pokazuje północ.
Trend znajduje się poniżej środkowej linii MA. Zgodnie z wykresem dziennym świeca dzienna skierowana jest na północ. Wskaźnik stochastyczny pokazuje północ.
Środkowa linia jest nachylona w kierunku północnym. Dzisiaj warto kupować. Dziś spodziewane są ważne informacje dla euro i dolara.
Załącznik 989
Załącznik 990
Kurs w momencie publikacji: 1.1936
-
Witajcie drodzy traderzy. W przypadku pary walutowej EUR/USD rozważam sprzedaż z celem 1,1841. W celu potwierdzenia lepiej poczekać na przebicie poziomu 1.1910.
Spodziewany jest spadek z obecnych poziomów lub po wzroście do 1,1945. Ten scenariusz nie będzie już aktualny, jeśli para umocni się powyżej poziomu 1,1963.
Jeśli tak się stanie, rozważę zakup z celem 1,2045.
Załącznik 991
-
Załączników: 3
Dzień dobry
Analiza fundamentalna;
W obu krajach nadal panuje niepewność, co myślą szefowie organizacji finansowych i jakie problemy próbują rozwiązać,
czego oczekuje amerykańska Rezerwa Federalna w kolejnym kwartale, pierwszy kwartał dobiega końca. Szefowie EBC niejasno wypowiadają się o polityce pieniężnej,
choć odłożone zmiany mogą zostać wprowadzone ze względu na trudną sytuację w krajach UE.
Szczepionki nie są tak bezpieczne, jak sądzili producenci.
Załącznik 992
Analiza techniczna;
Wiosna wywiera presję na euro, oczywiście, że nie, dolar utrzymuje trend boczny, ale euro próbuje rosnąć. Poziom 1,1940 stawia opór,
ale czekam na przebicie poziomu 1,1970 w górę i kontynuację wznowienia wzrostów przed sesją amerykańską. Handel odbywa się w przedziale 1,1970 - 1,1840,
gdzie uczestnicy mają duże szanse na przekroczenie granic przedziału. W rzeczywistości analiza techniczna pokazuje rozwój trendu wewnątrz tego przedziału.
Załącznik 993
Załącznik 994
Kurs w momencie publikacji: 1.1937
-
Cześć wszystkim
Wczoraj w ciągu dnia cena zaczęła spadać, na razie to wszystrko. Dziś rano na sesji azjatyckiej dobrze się skorygowały i
mogą spokojnie kontynuować spadki wzdłuż głównego trendu z obecnych poziomów, jeśli oczywiście niedźwiedzie mają ochotę ruszyć w kierunku południowym.
Jednak może zabraknąć sił, wtedy utworzą boczny przedział, w którym będą zwiększać wolumeny, niezbędne do przebicia.
Teraz poziom 1,1920 wciąż powstrzymuje sprzedających, wydaje się, że zbliżył się do niego, ale teraz rysują małą korektę od niego,
jeśli nastąpi przebicie, to celem w tym przypadku będzie poziom 1,1860 i dalej po odnowieniu minimum na poziomie 1.1833.
Załącznik 995
M15 jest na razie neutralny, ale presja od wczorajszego spadku jest nadal niewielka i bardziej spoglądam w dół.
Wskaźnik siły w pobliżu linii zerowej nie pokazuje wyraźnie priorytetu, cena rano już wzrosła do poziomu dziennego pivota,
z obecnych poziomów prawdopodobnie warto pchać w dół, jeśli to nie zadziała, to możemy znowu zmarnować dzień.
Konsolidacja powyżej pivota da szansę na wzrost z pierwszym celem na poziomie 1,1963.
Załącznik 996
Kurs w momencie publikacji: 1.1938
-
Euro/Dolar.
Jak dotąd cisza. Poniedziałek był spokojny, bez niepotrzebnych wahań. Czekają na Fed w środę. Generalnie, moim zdaniem,
trend w obecnych warunkach rynkowych ma tendencję spadkową. Notowania od czasu do czasu spadają do następnego minimum.
Najwyraźniej bardzo niewielu kupujących wierzy we wzrost tych aktywów na giełdzie. W rezultacie mamy co mamy.
Myślę, że trend spadkowy prędzej czy później się skończy, a wtedy byki się ucieszą.
Myślę, że najlepszą opcją jest handel w kierunku trendu lub dynamicznych ruchów kierunkowych, tak jak na przykład jest teraz w obecnych warunkach rynkowych.
Załącznik 997
Jeśli chodzi o moje transakcje, moje sprzedaże są nadal na rynku. Nadal mam nadzieję, że obecny ruch spadkowy się utrzyma,
a wejście na rynek według Fibonacciego na tle wynikającej z tego korekty, będzie właściwą decyzją.
Teraz notowania są nieco niższe i mamy niewielki pozytywny wynik. Na razie obserwujemy sytuację rynkową i spodziewamy się, że zadziała pierwszy stop loss lub take profit.
Załącznik 998
Przypomnę, że punkty wejścia dla zniesień Fibonacciego 38,20 i 50,00 są wykorzystywane w handlu.
Ograniczenie strat bezpośrednio powyżej poziomu 61,80. W tej konkretnej sytuacji 38,20 (1,2000), 50,00 (1,2045). Stop loss 1.2110. Docelowy zysk 1,1840.
-
Załącznik 1000
Wczoraj cena spadła do oczekiwanych poziomów + - i najwyraźniej dotarła do przedziału trójkąta przed Fed. Myślę, że na razie będziemy tu stać,
i nie ma sensu ruszać w dół, przecież nikt z nas nie ma ważnych informacji, a trend spadkowy obserwowany jest na starszych wykresach, więc nie ma co się spieszyć.
Rynek jest dosyć skomplikowany, poniewać gdy euro rośnie, to w tym samym czasie ciągną go ciężkie pary krzyżowe, takie jak EURGBP, a funta pchają w dół.
Najwyraźniej Fed będzie miał dobry ruch, nadzieje zarówno byków, ponieważ wszyscy na niego liczą, więc zakładam początkowy ruch w obu kierunkach.
Cóż, stawiam na średnioterminowy wzrost dolara, który anuluję po tym jak tygodniowy słupek zamknie się wraz z wygraną byków.
Kurs w momencie publikacji: 1.1931
-
Witam wszystkich spekulantów
EURUSD, słabe południe, celem nadal jest poziom 1,1870, odwołanie północy 1,1939, ale nie należy od razu łapać północy po przebiciu 1,1939.
Ponieważ na poziomie 1,1960-70 punkt, z którego trzeba spaść do 1,1920-30. Cóż, mam nadzieję, że nie będzie odwołania południa,
ale widzę na głównych parach, że wielu już ma wątpliwości. Cóż, nie zapominajcie o znajomych, wskaźnik forum szykuje się do ruchu na południe,
a każdemu, komu sprzedaje sygnały, twierdzi, że tylko południe. Tutaj musisz uważać i zachowywać czujność.
--------------------------------
Na funcie obserwowany jest silny ruch południowy. Moim celem jest poziom 1,3750, ale myślę, że prawdopodobnie wykonamy go poprzez cofnięcie.
Odwołanie południa na poziomie 1,3946, osłabi południe poziom 1,3903.
Załącznik 1001
Text on image:
odwołanie południa odwołanie południa
Aspekty techniczne
W przypadku EURUSD dziś przedział 1,1850-70 i 1,1960-70.
W przypadku funta przedział 1,3750 i 1,3940,
Są to poziomy, gdzie cena potrzebuje punktów, w których spodziewam się cofnięcia.
Jak widać, droga w dół jest wolna, ale na szczycie dzisiaj mamy przeszkodę. Nie wiem, czemu EURUSD się opiera i tak dziwnie się zachowuje.
Cóż, ogólnie rzecz biorąc, spodziewam się ruchu na południe.
Po przebiciu poziomu 1.1939 ponownie podejmę decyzję.
Załącznik 1002
-
Omówimy parę walutową euro/dolar. Wczoraj po południu niedźwiedzie umocniły się poniżej poniedziałkowego minimum 1,1911,
a około dwie godziny później zaktualizowały wtorkowe minimum 1,1881. W tej chwili na wykresie godzinowym para handluje poniżej środkowych wstęg Bollingera na poziomie 1,1898.
Teraz na tym wykresie MACD znajduje się poniżej zera, ale pokazuje kierunek wzrostowy. Sygnały sprzedaży oscylator stochastyczny, RSI i Obos.
Rozważam sprzedaż z docelowym poziomem wynoszącym 1,1841. Spodziewam się, że cena spadnie z obecnego poziomu lub po wzroście ceny do poziomu 1.1917.
Załącznik 1003
Kurs w momencie publikacji: 1.1903
-
Dzień dobry
Analiza fundamentalna;
Sytuacja z koronawirusem powraca z nową energią, WHO ostrzegła przed uaktywnieniem wirusa w okresach wiosennych i jesiennych.
Szczepienie zostało zawieszone z powodu podejrzenia o jego niestabilność, ponieważ po szczepieniu zmarli ludzie, chociaż firma AstrZenets zaprzecza,
że szczepionka spowodowała śmierć ludzi. Bruksela przygotowała szereg dokumentów dotyczących Wielkiej Brytanii,
a UE nie chce wywrzeć presję na zdrajcę. W Stanach Zjednoczonych dochodzi do zamieszek, są one związane ze wzrostem cen żywności,
amerykański sen nie jest aż tak dobry, szefowie rozważają program wsparcia ludności. Po podpisaniu programu wsparcia dolar ponownie spadnie do minimum.
Załącznik 1004
Analiza techniczna;
Poziom 1.1990 nigdy nie był testowany, para euro/dolar na wykresie pokazuje zainteresowanie kupujących, wczoraj para spadła do poziomu 1,1880,
gwałtownie się cofnęła, najwyraźniej złapała sporo zleceń kupna. Para Euro/dollar zachowała siły na wzrost, rozważymy spadek po spadku do poziomu 1,1740 - 1,1710,
gdzie sprzedający mogą zyskać na sile i wywrzeć presję na parę. Opcja wzrostu jest aktualna ze względu na niestabilność w Stanach Zjednoczonych, UE nie daje nadziei,
ale w każdym razie sytuacja jest lepsza niż w USA.
Załącznik 1005
Kurs w momencie publikacji: 1.1902
-
Cześć wszystkim! Po prostu spojrzałem na techniczną sytuację na parze na H4 i na ostatnich dwóch minimach narysowałem tymczasowy kanał wzrostowy,
aby wyznaczyć punkt odniesienia i możliwe cele na górze. Po prostu mam wrażenie, że zgodnie z techniką przeniesiemy się na północ.
Co więcej, północ pewnego dnia będzie wyglądać jak korekta techniczna, a piwnica obecnie zgadza się z tym pomysłem. Jeśli z techniką wszystko jest jasne,
to z danymi fundamentalnymi sytuacja wygląda inaczej, i będziesz musiał to wziąć je pod uwagę po wyjściu. Dzięki temu mogą przesunąć parę w dowolnym kierunku.
Na razie mam dwie opcji dotyczące dalszego ruchu pary.
Załącznik 1006
Kurs w momencie publikacji: 1.1903
-
Para euro/dolar miała wczoraj krótki dzień (short), cena przebiła ważny poziom wsparcia 1,1914 i skonsolidowała się poniżej niego,
spadek cen jest również dziś widoczny, być może sprzedający będą mogli obniżyć kwotowania do 1,1872, spodziewam się,
że z tego poziomu kupujący wezmą cenę do pracy i zaczną już wzrost z dalszą konsolidacją powyżej poziomu 1,1914.
Rozważam ten spadek w pierwszej połowie dnia, na europejskiej sesji sprzedający mają dać radę, ale nie wiadomo na razie czy kupujący będą aktywni
Załącznik 1007
Cześć. Tak, ja też na razie stawiam na kierunek północny, generalnie, na starszych wykresach obserwowane są zakupy średniookresowe,
a trend pozostaje aktualny, a cena może poruszać się chaotycznie, ważne jest, aby miesiąc umocnił się powyżej 1,1932 i wtedy można w kwietniu poczekać na wzrost kwotowań.
Generalnie myślę, że nawet w średnim okresie cena może zaktualizować tegoroczny szczyt.
Kurs w momencie publikacji: 1.1902
-
Witam!
Patrzę na wykres euro i moje oczekiwania się nie zmieniły. Powrót z obecnych poziomów do 1,1935, a potem zobaczymy,
czy cena wzrośnie powyżej poziomu 1,1920 lub spadnie z powrotem, ale sądząc po liczbie tych, którzy chcą sprzedać podczas testu przebitego wsparcia 1.1900-1.1910,
para euro/dolar będzie nadal rosła, inaczej byłoby trudno po wczorajszej sytuacji przetestować przebite wsparcie, zazwyczaj tak jest,
gdy przebicie jest fałszywe i w przypadku zwiększenia płynności, w naszym przypadku są to sprzedawcy. Intencje zostały pokazane,
uczestnicy połknęli przynętę i zaczęli sprzedawać parę euro/dolar, a ważne, że nie dali przejść do poziomu 1.1880-1.1840, gdzie są zakupy limitowe,
co po raz kolejny potwierdza fakt, że cena prawdopodobnie będzie nadal rosła. Oczywiście kupujący muszą wszystko robić po kolei, najpierw trzeba osiągnąć poziom 1,1920 i tam zostać,
a następnie osiągnąć kilka poziomów oporu 1,1950 i aż do 1,1980. Celem jest poziom 1.2050-85, obecnie płynnie przekształcił się w średniookresowy cel. To dotyczy wzrostu cen.
Załącznik 1009
Głębokość rynku potwierdza, że wczorajsze wyjście z małą aktualizacją dołka może stać się niczym więcej jak pułapką dla sprzedawców.
Niedźwiedzie sprzedają, wątpię, że otrzymają zysk. Dlatego najpierw wzrost do 1,1935, a potem już zobaczę, jak będziemy się umacniali powyżej 1,1920.
Rozważam kontynuację wzrostu ceny pary euro/dolar z poziomami docelowymi 1,1970-80 i dalszym wzrostem do poziomu 1,2050-85 w średnim okresie.
Kurs w momencie publikacji: 1.1907
-
Cześć! Okazało się, że cena naprawdę wzrosła. Byłem w pozycji krótkiej, po opublikowaniu ujemnych statystyk z USA udało mi się zamknąć zlecenia na poziomie zera i jak się okazało,
postąpiłem słusznie. Nie sądziłem, że retoryka Fed okaże się tak gołębia, ale to fakt. Zwiększą również zapasy papierów wartościowych o łącznej wartości co najmniej 120 miliardów dolarów,
co oznacza, że program luzowania ilościowego będzie można rozszerzyć, a polityka pieniężna stanie się jeszcze łagodniejsza.
Co do reszty, to nie powiedzieli nic nowego, ale to wystarczyło, aby dolar spadł. Nie pomogły mu też pozytywne prognozy dla gospodarki.
W tej chwili para koryguje w kierunku południowym i prawdopodobnie spadnie do wsparcia 1,1950, a od tego poziomu odbije się i będzie dalej rosnąć do najbliższego oporu 1,1090,
a w przypadku przebicia, do poziomu 1.2040 i 200. EMA na H-4.
Załącznik 1010
Na wykresie 4-godzinowym formuje się formacja „kubek z uchwytem” i jeśli wszystko poprawnie obliczyłem, cena wzrośnie o 105 punktów, do poziomu 1,2095-1,2100.
Załącznik 1011
Biorę też pod uwagę publikację statystyk dotyczących UE i USA, tutaj też zdarzają się „niespodzianki” i notowania mogą spaść do strefy wsparcia 1.1890-1.1910.
Kurs w momencie publikacji: 1.1969
-
Cześć wszystkim. Prognoza EUR/USD na czwartek. Wczoraj wszystkie zlecenia kupna zostały pomyślnie zamknięte po wiadomościach dotyczących dolara.
Żałuję nawet, że zarobiłem niewiele! Dziś euro nieco przesunie się na południe. Teraz otworzyłem kilka zleceń sprzedaży.
Wcześniej otworzyłem zlecenie sprzedaży i ręcznie zamknąłem z zyskiem.
Załącznik 1014
Według wykresu dziennego środkowa linia MA jest nachylona w kierunku południowym. Dzienna świeca skierowana jest w dół.
Myślę, że teraz nie będzie wzrostu. Wskaźnik stochastyczny zachowuje neutralną pozycję, ale myślę, że będzie ruszy w kierunku południowym.
Dziś poznamy kilka ważnych informacji na temat euro i dolara. Dziś oczekuje się, że euro spadnie do poziomu 1,1960.
Kurs w momencie publikacji: 1.1971
-
Posiedzenie Fed nie przebiegło bez śladu.
Załącznik 1015
Pomimo utrzymania stopy procentowej na ostatnim posiedzeniu Fed, wypowiedzi Powella o oczekiwaniach wzrostu inflacji powyżej docelowego poziomu 2% i
obietnicy utrzymania kursu blisko zera w kolejnych latach osłabiły dolara, a nawet obietnica szybkiego wzrostu gospodarczego w tym roku nie potrafiła wesprzeć krajowej waluty amerykańskiej.
Dziś czekamy na ważne wydarzenia. Po pierwsze, dwie wypowiedzi prezesa EBC Logarda, które mogą być interesujące po wczorajszych doniesieniach Powella.
Głównego ruchu należy się jednak spodziewać po publikacji danych ze Stanów Zjednoczonych, gdzie pojawią się dane o rynku pracy i aktywności produkcyjnej,
które albo potwierdzą wczorajsze wypowiedzi szefa Fed o wzroście gospodarczym i liczbie miejsc pracy, lub je zakwestionują.
Cześć.
Wczoraj notowania poszybowały w górę, ale nie zdołały przebić się powyżej okrągłego poziomu 1,20, co zachowuje prawdopodobieństwo wznowienia ruchu spadkowego.
Dzisiaj należy rozważać zarówno byczy, jak i niedźwiedzi scenariusz. Na czterogodzinnym wykresie na szczycie fali utworzyła się odwrócona formacja niedźwiedziego objęcia,
po którym spodziewam się kontynuacji korekty, niezbędnej do odpracowania poziomu 1,1931,
którego prawdopodobne przebicie z kolei przekreśli wszystkie wczorajsze sukcesy byków i obniży notowania,
być może w celu odpracowania lokalnego minimum na poziomie 1. 1835. Z drugiej strony, w przypadku przebicia poziomu 1,1991 (1,20),
trend wzrostowy z dużym prawdopodobieństwem powróci i wtedy dla mnie celami będą poziomy 1,2155 i 1,2242.
Załącznik 1016
Załącznik 1017
Kurs w momencie publikacji: 1.1964
-
Funt brytyjski. Cześć wszystkim! Instrument dość szybko zmierza na wschód! Poziom wsparcia znajduje się na poziomie 1.38900,
w stosunku do którego odbywać się będzie dzisiejszy handel. W przypadku konsolidacji powyżej możemy liczyć na wzrost notowań, niżej na spadek od tego świetnego poziomu.
Generalnie nigdzie nie idziemy, więc znajdujemy się w przedziale 2.5 figur, gromadząc pozycje.
Najwyraźniej wejście do jednej ze stron świata wskaże kierunek średnioterminowy. Preferuję zakupy na poziomie lokalnych maksimów 42. figury i przejście do trendu długoterminowego.
Obecnie występuję jako byk. Trudno powiedzieć z całą pewnością, jak długo potrwa ta boczna konsolidacja. Potrzebujemy prawdziwego bodźca!
Załącznik 1019
Text on image:
wschód
GiR (głowa i ramiona) jest możliwa.
Załącznik 1020
Text on image:
GiR
Życzę zysków!
-
Dzień dobry
Analiza fundamentalna;
Mimo złych wiadomości z USA dolar zaczął się stabilizować, wywierając presję na euro, kiedy w UE wszystko jest spokojne, euro nie jest wspierane,
ale dolar silnie reaguje na wiadomości. Najwyraźniej sesja azjatycka była pozytywna dla dolara, czekam na sesję europejską,
dolar prawdopodobnie rozpocznie główny spadek do poziomu 89. figury. Kwestia rosnącego bezrobocia schodzi na dalszy plan, jeśli chodzi o szczepionkę,
która rzekomo zabija ludzi, Europa jest w rozpaczliwej sytuacji, ponieważ wzrost zachorowalności i słaba pomoc medyczna nie pozwalają na podjęcie normalnej decyzji ekonomicznej.
W Stanach Zjednoczonych szczepienia są kontynuowane, z wyjątkiem przypadków braku samej szczepionki w innych stanach, do końca roku planują zakończyć szczepienie.
Załącznik 1021
Analiza techniczna;
Ważnego poziomu nie udało się przebić, gdyż presja na euro spadła do poziomu 1,1900, spodziewam się kontynuacji spadku w ramach rozwoju trendu w przedziale do poziomu 1,1840 (minimum przedziału).
Test minimum pokaże siłę sprzedających i kupujących, ale spodziewam się powrotu do poziomu 1,1090, teraz czekam na przebicie tego poziomu, aby wznowić wzrost do 22.-24. figury.
Istnieje również niebezpieczeństwo spadku poniżej poziomu 1,1840, ale jest to mało prawdopodobne, gdyż inwestorzy są pewni przyszłości UE,
aktywność EBC wskazuje na wzrost wszystkich wskaźników w kolejnym miesiącu.
Załącznik 1022
Kurs w momencie publikacji: 1.1918
-
Powiem parę słów o handlu:).
Wczorajszej nocy postanowiłem sprzedać funta, a także sprzedawałem Australijczyka. W końcu rano byłem zadowolony z małego zysku.
Zamknąłem Australijczyka, funta na razie nie będę zamykał. Zbiera się w naszym nowym trójkącie i z obecnych poziomów może ponownie wzrosnąć w kierunku 1,4000.
Jeśli obecne wsparcie spadnie, to para może spokojnie spaść do poziomu 1,3860, gdzie znajduje się cel obowiązkowy i tam już będzie można szukać szczęścia w zakupie pary.
Dzisiaj jest piątek i myślę, że na rynku nie będzie żadnych niespodzianek, bo wcześniej był dość aktywny, przecież nie może być tak aktywny każdego dnia!
Załącznik 1023
-
Dzień dobry wszystkim.
Kurs EURUSD utknął we flacie, jeśli się nie mylę, wyjście czeka nas w przyszłym tygodniu.
EURUSD patrzy na południe, czekam na zygzak w górę, a potem w dół, nie wykluczam, że możemy nie zdążyć dziś na południe, wszystko zależy od tego, jak wysoko się cofniemy.
I może cofnąć się do 1.1950, nawet jeśli istnieje poziom 1.1970. Poniższe cele to 1,1850 i 1,1790 i tutaj musimy pamiętać, że im słabszy będzie wzrost, tym szybciej osiągniemy dno.
Odwołanie południa na dziś przebicie 1.1955.
---------------------------------
Funt patrzy na południe, czekam na zygzak w górę, a potem w dół, tutaj w zasadzie to samo co z EURUSD. Im wyżej pójdziemy, tym gorzej jest dzisiaj dla południa.
Południe zatrzyma się do przyszłego tygodnia.
Odwołanie południa przebicie 1.3990.
Najlepiej byłoby spaść bez cofnięcia, a celem na dole jest poziom 1,3750.
Załącznik 1024
Text on image:
Odwołanie południa na dziś Odwołanie południa na dziś
Aspekty techniczne.
Generalnie EURUSD jest gotowy iść na południe. Niby wszystko się układa, jednak m30 pozostawił nieodpracowany poziom 1.1970, więc nie wykluczam,
że ruch południowy nastąpi dopiero po cofnięciu. Ale nie zapominajmy, że skoro mamy dług na górze, oznacza to, że po tym jak zamkniemy poniżej,
najprawdopodobniej wrócimy, aby go zamknąć, albo zamkniemy go od razu.
W międzyczasie czerwona linia wskazuje na południe.
Tylko flat może zrujnować nasz plan.
Załącznik 1025
Kurs w momencie publikacji: 1.1924
-
Dzień dobry
Analiza fundamentalna;
Myślę, że nielogiczne jest czekanie na jakiekolwiek wiadomości w poniedziałek, ale temat pandemii jeszcze się nie skończył,
główną wiadomością może być proces szczepień i los szczepionek. Stany Zjednoczone wspierają demokrację w krajach Wschodu,
Stany Zjednoczone są gotowe pomóc krajom, które tego potrzebują. A czego Rosja może oczekiwać po takiej pomocy? C
zekamy na przemówienia szefów krajów UE i USA, na które mogą mieć wpływ Chiny i Rosja.
Załącznik 1027
Analiza techniczna;
Poziom 1,1890 ponownie przetestowały lukę cenową, po otwarciu dnia nacisnął na parę euro/dolar, a teraz szybko powróciła do poziomu 1,1900,
czekam na ustabilizowanie się ceny i kontynuację zakupów. Poziom 1.1980 jest dziś głównym celem. Koniec korekty na poziomie 1,1890.
Załącznik 1028
Kurs w momencie publikacji: 1.1897
-
Witam. Para EUR/USD otworzyła się z dużą luką w dół. Obszary te zwykle zamykają się bardzo szybko. Myślę, że ruch będzie szybki przynajmniej do punktu 1.1900.
Po osiągnięciu mediany Wstęg Bollingera wszystko będzie zależało od pokonania tego punktu. Jeśli go pokonamy,
to najprawdopodobniej dojdziemy do górnej linii znajdującej się na poziomie 1,1932. To oczywiście odwróci kierunek ruchu.
Dlatego najprawdopodobniej para kontynuuje spadek. Według wskaźnika CCI opuściliśmy strefę akumulacji sprzedaży i idziemy w górę.
Myślę, że do rana zakończymy tę małą korektę. Zostało tylko osiągnąć kilka punktów na górze.
Załącznik 1029
Na miesięcznym wykresie cen właśnie zaczęliśmy spadać. Jeśli spojrzysz na parę na tym wykresie cen, spodziewany jest spadek przynajmniej do punktu 1,1460.
Po takim spadku para pójdzie głęboko w górę. Jeśli przebijemy się przez medianę odchyleń wstęg Bollingera, najprawdopodobniej przejdziemy do dolnej linii.
Obecnie znajduje się na poziomie 1,064. To odnowienie minimum wskazuje na radykalną zmianę trendu. Biorąc pod uwagę fakt, że gospodarka europejska odradza się,
istnieje przypuszczenie, że para nadal będzie odbijać się od mediany wstęg Bollingera, a następnie pójdziemy w górę.
Załącznik 1030
Kurs w momencie publikacji: 1.1886
-
Dzień dobry! Szczęśliwego nowego tygodnia handlowego! Niech przyniesie nam wszystkim duże zyski :)
Widzę, że w nocy niedźwiedzie zaciągnęły parę z powrotem na poziom 1870. Jednak nie potrafiły tam się zatrzymać.
W tej chwili byki próbują ponownie przeciągnąć notowania do poziomu 1900. Zobaczmy, czy dadzą radę.
Jak dotąd nie widziałem żadnych miejsc do otwarcia pozycji. Mamy albo kolejny test poziomu 1870 i odbicie od niego,
albo już warto poczekać, aż cena przebije poziom 1900 i umocni się powyżej niego. Wtedy już można będzie próbować wchodzić w zakupy.
Załącznik 1031
Kurs w momencie publikacji: 1.1894
-
Miłego dnia wszystkim!
Wraz z otwarciem rynku euro/dolar utworzyła lukę, która prawie już została zamknięta. Nie jest to konieczne, ale na pewno nie zaszkodzi.
Myślę, że dalszy ruch pary będzie południowy, a pierwszy cel 1.18750 już został osiągnięty, a następnym poziomem będzie 1.18300. Tam możemy cofnąć się.
Oczywiście nie wykluczam, że po domknięciu luki pójdziemy na północ, ale nie jest dziś tak łatwo na wszystkich głównych walutach otworzyć się w kierunku dolara.
Załącznik 1032
Możemy kontynuować ruch północny od poziomu 1.18300. Ale jeśli spadniemy poniżej, to spróbujemy osiągnąć poziom 1.17. figury.
Załącznik 1033
Kurs w momencie publikacji: 1.1892
-
Niedźwiedziom nie udało się wczoraj utrzymać ceny poniżej oporu 1,1893 i w efekcie późniejszego wzrostu udało nam się przebić ten poziom,
ale z bykami nie wszystko jest tak gładkie, bo wciąż jesteśmy poniżej ważnego poziomu oporu 1,1946,
a wczorajszy test tego poziomu tylko potwierdził dużą liczbę niedźwiedzi na rynku, i generalnie nadal mamy trend spadkowy na parze,
co daje bardzo duże szanse na wznowienie spadków. Tak więc moim priorytetem jest sprzedaż, więc dziś spodziewam się,
że para odbije się od oporu 1,1946 i wznowi spadek w kierunku poziomu 1,1893. Idealną sytuacją dla niedźwiedzi będzie sytuacja,
w której będziemy mogli spaść poniżej tego poziomu, co otworzy drogę do dalszej sprzedaży.
Załącznik 1039
Text on image:
Na rynku wciąż
jest wiele niedźwiedzi
Kurs w momencie publikacji: 1.1927
-
Dzień dobry wszystkim
Analiza fundamentalna;
Wczoraj w poniedziałek doszło do poważnych wydarzeń, przemówienie szefa Fed Powella. Podczas swojego wystąpienia poruszył wiele tematów dotyczących polityki kredytowej,
której głównym celem była walka z inflacją. Wzrost inflacji zmusi Rezerwę Federalną USA do podniesienia stóp procentowych, podczas gdy ze względu na spadek inflacji logiczne jest obniżenie stóp procentowych.
Nie powiedziano nic zrozumiałego, stary Powell zestarzał się, czas odejść na emeryturę, takie jest moje zdanie. Unia Europejska, a raczej jej polityka pieniężna nie wymaga zmian w polityce pieniężnej,
Lagarde zapowiadała wcześniej, że EBC zwiększy obligacje, kontynuuje program QE. Tutaj jest już jasne, że euro wkrótce wzrośnie.
Załącznik 1040
Analiza techniczna;
Poziom 1,1890 pokonaliśmy i znaleźliśmy się powyżej poziomu 1,1900, a znajdujemy się na poziomie 1,1930, logiczne jest oczekiwanie wzrostu do poziomu 1,1980 i wyżej,
ale presja będzie znowu, ponieważ przebicie poziomów 1,1980 i 1,1890 nie jest przewidziane.
Niepewność skłania do myślenia o kontynuacji flatu na parze euro/dolar pomiędzy poziomami 1,1980 - 1,1890, co widać na wykresie, na którym narysowałem przedział cenowy.
Załącznik 1041
Kurs w momencie publikacji: 1.1931
-
Cześć wszystkim! Ruch wzrostowy został wczoraj zrealizowany i para po odbiciu się od strefy wsparcia 1,1875-1,1880 ruszyła na północ.
Instrument był w stanie pokonać poziom 1,1910 i umocnić się powyżej niego, a także 200. linię EMA na wykresie godzinnym,
ale w momencie pisania postu para próbuje przebić się przez nią od góry do dołu.
Załącznik 1042
Nastroje rynkowe wczoraj zmieniły się na korzyść sprzedawców: 67% wobec 33% otwartych zleceń. Większość wskaźników technicznych pokazuje zakupy krótkoterminowe.
Na tej podstawie scenariusz północny pozostaje priorytetem i przypuszczam, że po przebiciu i konsolidacji powyżej poziomu 1,1935 oraz trendzie spadkowym,
byki euro będą w stanie podnieść notowania do górnej granicy przedziału 1.1880-1.1990, a potem zobaczymy.
Załącznik 1043
Alternatywny scenariusz zakłada powrót ceny poniżej EMA i poziomu 1,1910, a następnie spadek do strefy wsparcia 1,1880-1,1875.
Dzisiaj zostaną wygłoszone przemówienia przedstawicieli Rezerwy Federalnej i Federalnego Funduszu Ubezpieczeń Medycznych, które mogą wpłynąć na naszą parę,
więc na razie jestem poza rynkiem.
Kurs w momencie publikacji: 1.1925
-
Witam wszystkich.
EURUSD
Północ jest aktualna, północ osłabi poziom 1,1910, północ zostanie anulowana przez poziom 1,1875, wzmocni północ poziom 1,1938.
Celem jest poziom 1.1990, dziś lub jutro to nie ma znaczenia, dopóki jesteśmy na północy, moim celem jest poziom 1.1990, ale jako bonus 1.2050.
Przypominam, że poziomy 1.1940 i 1.1990 są poziomami cofnięcia. Do tej pory nastąpiło średnie cofnięcie z poziomu 1,1940,
jest to w zasadzie dobre dla północy, najważniejsze jest, aby nie cofać się poniżej 1,1910, w przeciwnym razie dzisiaj będziemy cofać się przez cały dzień.
----------------------
Funt południe jest aktualne, obserwowana jest niepewność rynku co do ceny.
Południe zostanie anulowane przez poziom 1.3875, wzmocni południe poziom 1.3820, cel pozostaje taki sam, 1.3750,
po anulowaniu południa na północy będą świecili poziomy 1.3990 i 1.4000.
Załącznik 1046
Text on image:
cel
osłabi północ anulowanie północy
anulowanie północy 1.3750 cel
Aspekty techniczne na н1 i н4.
Pokażę ci, jak poruszać się według techniki, jeśli osiągniemy określony poziom. Poziomy są takie same: 1.1940 i 1.1990.
Na dole mamy 1.1870 i 1.1850, są to poziomy, które zwiększają intrygę.
Załącznik 1045
-
Dzień dobry wszystkim!
Wczoraj został odnowiony opór 1,1935, więc wszystko to zepsuło. Kanał został odwrócony w kierunku wzrostu,
pozostaje tylko czekać na zakończenie cofnięcia i można kupować do poziomu 1.1950-1.1990.
Chciałbym wiedzieć, kiedy to się skończy.
Ale oprócz samej techniki, pozycje długie potwierdza również stosunek otwartych pozycji spekulantów,
obecnie wynosi 62% na pozycjach krótkich i 38% w zakupach, co oczywiście nie świadczy o rozwinięciu ruchu południowego.
Dlatego dzisiaj stawiam na zakupy do górnej granicy przedziału 1,1090.
Załącznik 1047
-
Dzień dobry
Poszedłem sobie na spacer, przywitałem się z sąsiadami, spotkałem znajomych, porozmawialiśmy o znajomych z przeszłości.
Analiza fundamentalna;
Wczorajsze wystąpienie Jerome'a Powella wprowadziło zmiany na rynku, jak widać, euro spadło, ale dolar nieco się umocnił, ale nie spieszy się ze wzrostem.
Powell znalazł optymizm w gospodarce Stanów Zjednoczonych;
-Oczekuje wzrostu inflacji w tym roku
-Nie spodziewam się, że ten efekt będzie długotrwały
-Będziemy nadal utrzymywać inflację na poziomie około 2%
-Gospodarka w pełni się nie ustabilizowała
-FED jest gotowy na wszystko i będzie aktywnie wspierał gospodarkę przez cały rok.
Wskaźniki w USA wzrosły, wspierając dolara. Jak długo to potrwa? Euro spadło poniżej poziomu 1,1860, handel był aktywny (głównie sprzedaże), jak widać, nie było żadnych cofnięć.
Nic nie wspiera euro, poza wzrostem obligacji EBC, ale jak zareaguje na to Christine Lagarde, co powie na poparcie euro?
Załącznik 1048
Analiza techniczna;
Wczoraj poziom 1,1900 został przebity w dół, a kolejne mocne wsparcie 1,1890 również zostało pokonane, ściągając parę poniżej 1,1860, obecnie cena wynosi 1,1850,
co wskazuje na cofnięcie cen w górę. Kolejny poziom wsparcia to 1,1785, jeśli para go przebije, ostatnią nadzieją będzie poziom 1,1719, poniżej odwrócenie ceny w kierunku południa,
gdyż poziom 1,1655 jest najważniejszym punktem dla pary euro/dolar.
Mamy jeszcze nadzieję na to, że dojdzie do wzrostu, spodziewam się cofnięcia się do poziomu 1,1890, umocnienie zakupów będzie wskazywało na największe zainteresowanie kupujących,
oczywiście wzrost pary do 22. figury jest mało prawdopodobny. Wczoraj cena spadała powoli, nie było impulsu, spodziewam się cofnięcia, a jeśli para spadnie poniżej poziomu 1,1810,
możemy już rozważyć kolejny poziom 1,1785, który jest optymalny do testu.
Załącznik 1049
Kurs w momencie publikacji: 1.1849
-
EUR/USD
Dzień dobry.
Wczoraj europejska waluta zrobiła mi jeszcze większą łysinę na głowie. Chociaż zakładałem odwrócenie trendu i pisałem o odwróceniu w poprzednich prognozach, to jednak kupiłem.
Teraz zamknąłem SL i czekam. Postaram się przewidzieć kierunek - może się to sprawdzić.
Na wykresie dziennym po gwałtownym spadku czekam na cofnięcie się do góry z punktu - 1,1844 do poziomu - 1,1890 i wtedy osiągnę zysk.
Chociaż w tej chwili na D1 mamy niedźwiedzią świecę, to nie jest dobre.
Załącznik 1050
Na H4 cena porusza się w przedziale. Pierwsza próba odnowienia poprzedniego dołka zakończyła się niepowodzeniem, potem nastąpi cofnięcie i mam nadzieję,
że co najmniej do poziomu 1,1877 i wtedy ruch na południe zostanie wznowiony z nową energią.
Załącznik 1051
Na wykresie godzinnym z kilku świec uformował się mały trójkąt i czekam na skok w górę, przynajmniej do poziomu 1,1870, a wtedy sytuacja z moim depozytem będzie wyglądała lepiej.
Załącznik 1052
Życzę wszystkim dobrych zarobków.
Kurs w momencie publikacji: 1.1843