-
Dzień dobry, spekulanci i miłośnicy rozmów na temat amerykańskiego prezydenta
Kiedy nie ma co pisać na temat prognozy, ale trzeba, to oczywiście trzeba pisać o Prezydencie Ameryki.
Cóż, jak zwykle napiszę swoje przemyślenia na temat EUR/USD i funta.
EUR/USD, będziecie zaskoczeni, ale na razie patrzy na północ, ale czekam, że ruszy na południe. I czas, żeby skończył zygzak na m30, celami są poziomy 1,2110 i 1,2090.
Jednak żeby ruszyć na południe, cena musi być poniżej poziomu 1,2172 na europejskiej sesji, a żeby potwierdzić mój szalony pomysł z południem trzeba przebić 1,2135, a nawet 1,2130.
Załącznik 614
Z funtem jest znacznie łatwiej, tu południe, w ciągu dnia na m15 i m30 zaczął spadać, a celem jest poziom 1,3620, południowy nastrój anuluje przebicie poziomu 1,3744.
Według mnie dzisiaj w ciągu dnia funt ruszył w kierunku południa, ale mam nadzieję, że para EUR/USD podąży za nim, bo obecnie trochę się spóźnia. Na razie para odpoczywa na północy.
Załącznik 615
Kurs w momencie publikacji: 1.2166
-
Spojrzałem na euro i jego nowy poziom w nocy i zobaczyłem, że nadal istnieją dwie aktualne opcje. W zależności od poziomu, po korekcie możemy albo dalej rosnąć, albo zacząć spadać od tej korekty. Myślę, że dziś możemy zejść do strefy obowiązkowej i już tam trzeba będzie przyjrzeć się rodzajowi spadku i strukturze wykresu, by zdecydować, gdzie ruszyć dalej. Na razie zdecydowałem się utrzymywać pozycję długą w stop loss, zwłaszcza że CLR się zmienił.
Załącznik 616
Jeśli chodzi o funta, sytuacja tutaj również jest niejednoznaczna, trzeba kontynuować wzrost z dzisiejszej obowiązkowej strefy. Jaka będzie struktura, zobaczymy później. A jeśli zgodnie z początkową opcją, to czas na działanie zgodnie ze scenariuszem czerwonym, ale mamy piątek, a w piątek odwrócenia są rzadkie. Z drugiej strony nie wiem, dlaczego nie ma na niego wpływu ST+CRL dolnych niewypracowanych, ale mogą być powodem rozpoczęcia spadku.
Załącznik 617
-
Załączników: 2
Cześć wszystkim
Dzisiaj teoretycznie powinni zdecydować, jaki będzie przynajmniej tygodniowy ruch. Cena wciąż jest blisko poziomu 1,2170, na razie jest w stanie niepewności, mogą najpierw trochę wzrosnąć, a potem w przebić się i umocnić. Na razie mamy pewność, że prezydent został ostatecznie wybrany, nie sądzę, że impeachment skończy się czymś poważnym, przynajmniej - „niezależne” media nie będą o tym dużo pisać. Następnie musisz wyznaczyć kierunek ruchu dolara, ogólnie rzecz biorąc, jest on bardzo wyprzedany ze względu na zamieszanie związane z wyborami, teraz ma całkowicie wyraźny poziom 90,00. Blisko niego ostatnio znajduje się cena, więc myślę, że dolar wzrośnie. Euro/dolar koreluje z indeksem dolara, z reguły bardzo silnie, wciąż czekam na rozwój ruchu spadkowego, Biden wydaje się zatwierdzić procedurę zwalczania pandemii i masowe szczepienia. Wydaje się, że ma plan, teraz wszyscy skupią się na danych ekonomicznych, już w pierwszy piątek miesiąca NFP może pokażą coś dobrego.
Załącznik 634
Na M15 szykuje się ruch na północ, jednak jest dość niestabilny. Wskaźnik siły jest blisko linii zerowej i nie pokazuje wyraźnego priorytetu, cena również nieznacznie wzrosła powyżej dziennego poziomu pivot, który wynosi zaledwie 1,2170 i zdecyduję kierunek ruchu (w górę lub w dół), bardziej skłaniam się ku spadkowi, ale teraz próbuje trochę wzrosnąć, czekamy na dalszy rozwój sytuacji.
Załącznik 635
Kurs w momencie publikacji: 1.2170
-
Dzień dobry koledzy! Retoryka Ameryki i Europy nie zmieniła się w ciągu weekendu. Amerykanie przeznaczą olbrzymie środki na stymulację i dalej pompują dolary na rynek, a UE przedłużyła lockdown do 9-14 lutego i całą swoją siłę włożyli w walkę z koronawirusem, ale na razie „zapomnieli” o gospodarce. W tej chwili para handluje między lustrzanym poziomem 1,2160 a linią MA 200 na H-4 (1,2187). W zasadzie kanał boczny w drugim kanale bocznym.
Załącznik 637
Przypuszczam, że dziś kwotowania będą poruszały się we wskazanym przedziale, ale priorytetem jest ruch północny, a po przebiciu średniej kroczącej na H-4 w górę kupujący będą mogli przesunąć cenę do poziomu oporu 1,2220. Spadek do MA 200 na wykresie dziennym (1.2136) nie jest wykluczony, a w przypadku przebicia, spadek do trendu wzrostowego, ale jako alternatywa.
Załącznik 638
-
Dzień dobry
Analiza fundamentalna;
Szefowie UE i Stanów Zjednoczonych są organizmami jednokomórkowymi, lub w końcu ludzie, które wiedzą, co się dzieje i prawdopodobnie nie są zmęczeni piciem kawy i wędrowaniem po krajach. Problemów jest więcej, niż się wydaje, dolar nie jest na uboczu pod presją euro, para powinna zacząć działać. Fundamentalne wiadomości nie mogą wstrząsnąć rynkiem, rynek porusza się po swojemu, ale gdzie się podziała aktywna sprzedaż lub zakupy, kiedy pojawiły się główne wiadomości. Czy koronawirus naprawdę tak bardzo zmienił świat, a co się stało z informacjami o aktywnych uczestnikach rynku, najwyraźniej wiadomości nie będą mieli tak dużego wpływu, jak kiedyś.
Analiza techniczna;
Poniedziałek jest dniem niespodzianek, czy też będziemy kręcić się wokół szczytu przedziału, jeśli para euro/dolar przebije się powyżej poziomu 1,2180, spodziewam się wzrostu, czyli rozszerzenia przedziału. Spodziewam się cofnięcia w dół do końca dnia, ponieważ poziom 1.2200 pozostaje na muszce kupujących, podczas gdy sprzedający zyskują na sile na tym właśnie poziomie, co spowoduje spadek pary. Zakres jest równoznaczny z poziomami Fibonacciego, ponieważ para handluje bliżej poziomu 0% Fibo, może to wskazywać na dalsze rozszerzenie Fibonacciego.
Załącznik 639
Analiza techniczna;
Poniedziałek jest dniem niespodzianek, czy też będziemy kręcić się wokół szczytu przedziału, jeśli para euro/dolar przebije się powyżej poziomu 1,2180, spodziewam się wzrostu, czyli rozszerzenia przedziału. Spodziewam się cofnięcia w dół do końca dnia, ponieważ poziom 1.2200 pozostaje na muszce kupujących, podczas gdy sprzedający zyskują na sile na tym właśnie poziomie, co spowoduje spadek pary. Zakres jest równoznaczny z poziomami Fibonacciego, ponieważ para handluje bliżej poziomu 0% Fibo, może to wskazywać na dalsze rozszerzenie Fibonacciego.
Załącznik 640
-
Załączników: 1
Po otwarciu rynku niedźwiedzie natychmiast ruszyły w dół wzdłuż wskaźnika MACD. Niedźwiedzie bardzo łatwo pokazały, że odwrócą się od maksimum. Tylko prawdziwy wykres trochę jest z tym sprzeczny, wciąż czekamy, aż niedźwiedzie będą gotowe przebijać w dół i spadać. Być może rano przebijemy chmurę i rozpoczniemy spokojny spadek. Na poziomie 1,2220 byki mają duży zasięg, ale teraz nie widzę wśród kupujących pewności co do wzrostu!
Rynek nie zamknął się na mocnych poziomach, możemy spaść do poziomu 1,2155 i tam byki będą miały szansę wypracować przebicie szczytów. Ale najprawdopodobniej zobaczymy to w ciągu dnia. Jeśli cena wzrośnie do 1,210, kupujący nie będą mieli szans. Marnowanie czasu i czekanie, jak kupujący zachowają się po spadku, nie wchodzi w grę. Tylko sprzedaż.
Próbowałem znaleźć wymówkę na zakupy, ale nie widzę. W poniedziałek widzę tylko sprzedaż w ciągu dnia przynajmniej do poziomu 1.210. Zysk minimum 50-60 pipsów. Ale napisałem, że tak mały cel w tym przypadku mnie nie interesuje, bo spadek poniżej ponownie wznowi trend i przesunie nas do poziomu 1,20. Tutaj jest już ponad 150 punktów zysku.
Dziś wieczorem możesz bezpiecznie zebrać 50-70 punktów, a następnie spadniemy niżej. Poranek może rozpocząć się spokojnie, ale czekam na spadek. Jeśli niedźwiedzie przeszły do MACD, to przyszły tydzień jest już z góry określony. Nie zmienię mojej opinii. Jak widać, jesteśmy na szczycie, co daje bardzo korzystne ceny dla nowej sprzedaży!
Załącznik 643
Robię to w prosty sposób. Jeśli w trójkącie siła rynku pójdzie w jednym kierunku, to ta strona wygra. Teraz pozostaje czekać na główny ruch. Wyciągnięto wnioski, a dzisiejszy rynek może być dezorientujący przez cały dzień.
Kurs w momencie publikacji: 1.2170
-
Dzień dobry
Analiza fundamentalna;
W zeszłym tygodniu pojawiła się seria wiadomości, a w tym pojawią się dodatkowe wiadomości, które wymagają uwagi, reakcja będzie taka sama jak w zeszłym tygodniu. Biorąc pod uwagę cierpliwość uczestników rynku dziś i jutro, można zaobserwować zmienność. EU Lagarde: Sytuacja w krajach strefy euro jest napięta ze względu na pandemię, ograniczenia kwarantanny silnie wpłynęły na wzrost produkcji, ponieważ stale obserwowano spadek siły roboczej. W Stanach Zjednoczonych wzrost gospodarczy może się utrzymywać, ponieważ ekonomiści są pewni swoich raportów i osiągają doskonałe wyniki.
Załącznik 645
Analiza techniczna;
Na wykresie obserwujemy cofnięcie od górnej granicy, co pozwoliło parze uformować przedział bliższy poziomowi korekty przedziału, na który zalecam zwrócić uwagę. Skupiłem się na aktualnych parametrach linii SB i KS, które przygotowują się do spadku pary dolar euro. Poziomy 1,2139 i 1,2132 powstrzymują spadek, jeśli uda się przebić w dół, będziemy mieć aktualną sprzedaż do minimum z przedziału. Sprzedawcy celują w poziom 1,2079, aby go sprawdzić, zapewniam, że może jednocześnie dojść do testu i przebicia, ponieważ słabość kupujących jest odczuwalna na wszystkich rynkach.
Załącznik 646
Kurs w momencie publikacji: 1.2138
-
Cześć wszystkim!
Jeśli chodzi o parę EUR/USD, dziś mogę mieć bardzo nudny dzień, jeśli para w najbliższej przyszłości nie znajdzie się poniżej poziomu 1,2135, a obecnie znajduje się na poziomie 1,2138. Ustalenie poniżej 1,2135 otworzy drogę do spadku do poziomu 1,2072, ale powrót do testu 1,2160 będzie oznaczać, że para będzie handlować w tym przedziale 1,2135 - 1,2160 przez cały dzień, a nawet jeśli przebije się powyżej 1,2160, to od razu na 1.2185 pojawi się opór (100 i 200 dziennych średnich kroczących). Generalnie nie odejdą daleko na północ, ale w przypadku południa potrzebny jest spadek poniżej 1,2135 i oczywiście wierzę w niedźwiedzie.
Załącznik 647
Kurs w momencie publikacji: 1.2138
-
Sytuacja z euro jest bardzo ciekawa. Chodzi mi o levels, który daje nam dolną granicę kanału na poziomie otwarcia ceny, a także wzmacnia ją strefą obowiązkową. Nadal mam dwie opcje i nie mogę na razie wybrać jedną z nich. Z jednej strony mamy strefę obowiązkową, od której już mamy odbicie w dół, a z drugiej strony dolna granica kanału. Cena nie oddalała się daleko od kanału. Dlatego skłaniam się ku prawdopodobieństwu zarówno wzrostu od obecnych poziomów, jak i spadku do CRL i dalszej korekty do tej granicy kanału. Tak to na razie wygląda, poza tym mamy longi.
Załącznik 648
To samo dzieje się z levels funta, a ja wciąż czekam na niebieską opcję z osiągnięciem 1.2796, ale bez pozycji. I jak pisałem wczoraj, czekam na taką opcję poprzez spadek do 1.3610, aby przepracować najbliższe ST + CRL i iść wyżej. W razie przebicia CRL i znalezienia się pod nim będę celował w poziom 1.3350. Jednak wcześniej chciałem pójść przez poziom 1.3796.
Załącznik 649
-
Para EUR/USD odbiła się po osiągnięciu nowych dziennych minimów poniżej 1,2120 i jest obecnie kwotowana na poziomie 1,2130.
Izolacja Covid-19 i obawy dotyczące szczepionek wpłynęły w poniedziałek na wspólną walutę.
Para EUR/USD odbiła się nieznacznie po osiągnięciu nowych dziennych minimów poniżej 1,2120 podczas ostatniego handlu i jest obecnie kwotowana na poziomie 1,2130. Para ta jest nadal jedną z najgorszych walut G10 dnia, ale spadła o około 0,3%, czyli o 35 pipsów.
Załącznik 650
Lockdown strefy euro nadal się zaostrza w związku z obawami o rozprzestrzenianie się nowego i znanego teraz bardziej śmiercionośnego brytyjskiego wariantu Covid-19. Prezydent Francji Emmanuel Macron może ogłosić nową izolację narodową we Francji już w środę wieczorem, która rozpocznie się przed końcem tygodnia i potrwa co najmniej trzy tygodnie, jak podaje Le Journal du Dimanche. Francuski minister rządu Beaune został dziś rano zapytany o możliwą izolację, ale powiedział, że nic nie zostało jeszcze postanowione, co wydaje się być obecnie oficjalnym stanowiskiem rządu.
Kurs w momencie publikacji: 1.2140
-
Witam wszystkich.
EURUSD wskazuje na południe, południe jest anulowane przez przebicie 1,2150-60, ale problem w tym, że dzisiaj nie możemy pójść wysoko, ponieważ poziomy 1,2170-80 tam nadal ograniczają północ. Jeśli jednak potrafi tam się dostać, na poziomie 1.2160 będziemy mieli do czynienia z zygzakami. Cóż, jeśli w Europie nie wystąpi flat, to 1.2080-90.
-------------------------------------
Funt patrzy na południe, celuje w 1,3605 i 1,3590, jako bonus poziom 1.3550. Anulowanie południa przez przebicie 1,3690, ale nie spodziewajcie się od razu północy, tak jak w przypadku EUR/USD.
Tutaj będziemy mieli do czynienia z cyklem zygzaków, aby ruszyć na północ.
Załącznik 651
Analiza techniczna pary EUR/USD i trochę o funcie.
W skrócie o EURUSD. Czekam na cel 1,2280, ale na razie w ciągu dnia i na Н1 pokazują cofnięcie od północy, poziomy cofnięcia już znacie: 1,2120 wczoraj, a drugi to 1.2080-90. Czekam na zakończenie cofnięcia, może to potrwać do końca tygodnia.
Mam funta we flacie, skierowany na północ, jeśli kierunek nie zmieni się z południa na północ, to od dołu jeszcze raz ruszy na północ od poziomu 1.3550, może trochę niżej, czas pokaże.
Załącznik 652
Kurs w momencie publikacji: 1.2129
-
Załączników: 3
Dzień dobry koledzy.
Kurs Euro/Dolar gra na nerwach sprzedających.
Wczoraj spodziewałem się, że południe będzie kontynuowane, zwłaszcza po przebiciu 1,2115.
Tak, oczekiwałem cofnięcia na północ, ale nie wyżej niż 1,2150. Jednak nic nie poszło zgodnie z planem.
Teraz mamy niepewność.
Z jednej strony wydaje się, że to nie koniec sprzedaży, bo nie przebili poziomu 1,2190, ale w poniedziałek były dość mocne zakupy rynkowe, które już wczoraj zaowocowały, pomimo tego, że udało im się zaktualizować minimum z poniedziałku.
Na wykresie dziennym cena ustabilizowała się i wparła się w średnią miesięczną VWAP i nie może ją przebić.
Należy zauważyć, że handlujemy na dole obecnego kontraktu i stąd możemy przejść do kontynuacji scenariusza południowego z celami średnioterminowymi na poziomie 18. figury, a może do wznowienia wzrostu, ale potem musimy przebić się przez 22. figurę.
Załącznik 676
Zakupy od obecnych są dość prawdopodobne, ale strefa 1,2160-1,2190 nadal działa jako opór i nie pozwala parze ruszyć wyżej.
Z drugiej strony, wczoraj, kiedy wydawało się, że poszliśmy na południe, po przebiciu 1.2115, wróciliśmy.
Więc jest za wcześnie, żeby ruszyć na południe. Nie jesteśmy gotowi.
Załącznik 677
Jesteśmy zaciśnięci przez wspólną walutę i na razie nie jest jeszcze jasne, jaki będzie kierunek ruchu.
Tak, wczoraj funt ruszył na północ, chociaż czekałem na południe
Ale ruch był mocny. Tego właśnie brakuje euro.
Moim zdaniem granice handlu w ciągu dnia znajdują się bliżej.
Potwierdzenie południa na 1.2150-1.2145.
Właśnie tutaj wczoraj sprzedawcy próbowali odwrócić parę.
Górna granica potwierdzenia to 1,2175, tutaj prawie wszystko się zgadza.
Jednak nie spodziewam się dużego wzrostu w kierunku północy.
Silny opór znajduje się bardzo blisko, na poziomie 1,2200-1,2210.
Załącznik 678
Kurs w momencie publikacji: 1.2157
-
Dzień dobry wszystkim.
EUR/USD patrzy na północ, ale głównym zadaniem jest aktualizacja szczytu, jeśli nie da się zaktualizować poziomu 1.2176, to niedźwiedzie mogą wrócić wieczorem, ale na razie zniesienie północy 1.2109, osłabi północ przebicie poziomu 1.2139. Cóż, jeśli jednak pokonamy 1,2175, to czekamy na cenę na poziomie 1,2190 i 1,2220.
----------------------
Funt również patrzy na polnoc, chce cofnięcia i osiągnięcia poziomu 1.3780-90, a może nawet 1.3820. Zniesie północ poziom 1,3610, osłabi północ poziom 1,3685.
Załącznik 679
Analiza techniczna pary EUR/USD.
Wyjaśnię mały niuans, dlaczego w przypadku północy konieczne jest zaktualizowanie szczytu. Ponieważ teraz toczy się walka między wykresami, M30 na północ, N1 na południe. H1 nie pozwala ruszyć na północ, poza tym mamy sygnał południowy.
I to nie jest dobre dla północy, ale na razie M30 jest w czołówce, więc trzeba otworzyć na Europie 1.2175, będzie to oznaczać początek ruchu północnego, a poniżej znajduje się poziom 1.2175, to nie jest dobre dla północy.
Załącznik 680
Kurs w momencie publikacji: 1.2154
-
Wczorajsze umocnienie dolara doprowadziło do spadku, w wyniku którego para bez problemu przebiła ważny poziom wsparcia na poziomie 1,2112, podczas gdy wolumeny w trakcie spadków i przebicia tego poziomu były dość wysokie, co wskazuje na dalszy wzrost krótkiej pozycji ze strony niedźwiedzi, tak i sam fakt ustalenia poniżej poziomu 1,2112 otwiera drogę do nowej fali sprzedaży, szczególnie na tle dzisiejszych danych o PKB i nawet pomimo spadku tego wskaźnika w IV kwartale w porównaniu do poprzedniego, może to stanowić poważne wsparcie dla dolara.
Generalnie moim priorytetem jest sprzedaż, więc dzisiaj będę czekał na kolejny test oporu pary na poziomie 1,2112, po którym nastąpi odbicie i powrót do celu na poziomie 1,2050.
Załącznik 685
Kurs w momencie publikacji: 1.2091
-
Witam! Wczoraj spodziewałem się innego scenariusza, ale rynek zdecydował inaczej. Teraz czekam też na test najbliższego poziomu wsparcia. Generalnie nie zmieniam priorytetu byczego, ale będę ostrożniejszy, ponieważ możemy uzyskać głęboką korektę. Prognoza na dziś jest następująca. W przypadku euro wczoraj na dziennym wykresie, po niewielkim osłabieniu na północy, cena, po odepchnięciu się od dynamicznego poziomu oporu w postaci 21 EMA, pewnie przesunęła się na południe, w wyniku czego uformowała się pełna świeca niedźwiedzi, która całkowicie pochłonęła treść poprzedniego zakresu dziennego. Na dzień dzisiejszy spodziewam się, że ta para będzie testowana przez cenę lokalnego poziomu wsparcia, która znajduje się na poziomie 1,20567. Będą dwa scenariusze rozwoju sytuacji w pobliżu tego poziomu wsparcia. Pierwszy scenariusz przewiduje przebicie ceny i mocne ustalenie poniżej tego poziomu wsparcia. Jeśli wszystko przebiegnie zgodnie z planem, poczekam na głębszy ruch na południe. W tym przypadku punktem odniesienia dla ruchu w dół będzie lokalny poziom wsparcia, który znajduje się na poziomie 1.19426. Wokół tego poziomu wsparcia będę czekał na utworzenie obracającej się świecy i wznowienie ruchu ceny na północ. Jeśli dzisiaj, po przetestowaniu lokalnego poziomu 1,20567, cena utworzy obracającą się świecę, to spodziewam się, że cena ponownie ruszy na północ. W tym przypadku punktem odniesienia dla ruchu w górę będzie dynamiczny poziom oporu 21 EMA. Jeśli zostanie przebity, a cena znajdzie się powyżej niej, będę oczekiwał dalszego wzrostu, aż do poziomu oporu, który znajduje się na poziomie 1.23462.
Załącznik 686
Kurs w momencie publikacji: 1.2091
-
Dzień dobry! Na początek podsumujmy wyniki wczorajszego dnia roboczego. Oczywiście ruch był po prostu cudowny, choć z pewnymi zastrzeżeniami. Zacznijmy od tego, że cena zaczęła spadać z 1,2170 i zostawiła tam rynkowy dług, lokalny dołek znajduje się teraz na 1.2058, czyli ruch wyniósł więcej niż o 100, co oczywiście zadowoliło sprzedających, ale po tym wszystkim widzieliśmy wzrost o 70 punktów do 1.2128, więc wielu uważa, że to korekta techniczna, ja nie wykluczam, że dzisiaj wszystko się wyjaśni, i niestety wczorajszy wieczór był bardzo rozczarowujący, gdyż wielu spodziewało się odpowiedniej reakcji ze strony US FRS, ale rynek walutowy po prostu zignorował te wiadomości i teraz polecam przeanalizowanie dziennych poziomów pivot, dzienny wynosi 1,2112 i byczy - 1,2166 i 1,2223, niedźwiedzi - 1,2055 i 1.2001, taki zakres roboczy jest polecamy scalperom, którzy zgodnie z własną strategią handlową powinni przeanalizować sytuację, aby osiągnąć zysk. Jeśli spojrzymy na kalendarz ekonomiczny, zobaczymy, że wydarzenia związane z dolarem mają „trzy gwiazdki”, w tym związane z zasiłkami dla bezrobotnych i sprzedażą nowych mieszkań, to zawsze przyciągało uwagę fundamentalistów, więc nie wykluczam możliwości dobrej reakcji ceny na wyjście ze wszystkich powyższych, a także nie tracę z oczu aktywnej fazy amerykańskiej sesji giełdowej po godzinie 15:00 czasu warszawskiego, niestety w przypadku europejskiej waluty nie czekamy na nic, więc najprawdopodobniej będziemy musieli handlować, używając danych technicznych, jednak nie zapominajmy, że do końca stycznia zostały tylko dwa dni robocze - dziś i piątek, więc formowanie miesięcznej świecy jest naszym priorytetem.
Załącznik 687
Kurs w momencie publikacji: 1.2092
-
Cześć wszystkim.
EURUSD bawi się ze mną w kotka i myszkę drugi dzień, czekam na północ, biegnie na południe, czekam na południe, biegnie na północ.
Muszę coś wymyślić.
Cóż, spróbujmy zrozumieć, co EURUSD zamierza dzisiaj zrobić, przynajmniej w przypadku funta wszystko jest jasne, idzie tak, jak powinen, ale EURUSD szaleje.
Dziś EURUSD patrzy w kierunku południowym, cel to 1,2070-60-50, ale moje poziomy są bardzo mocne, nie wiem, jak przebije je cena, zwykle tego nie przebijalmy, ale cofamy. Osłabi południe poziom 1,2115, anuluje południe poziom 1,2158.
A więc zgodnie z tygodniową prognozą para już ruszyła na północ, ale póki co nie mam nic północnego, jeśli ruszy w kierunku północy.
----------------------------
Funt też patrzy na południe, cele tutaj są oczywiście bardzo głębokie 1.3630 i 1.3570. Osłabi południe poziom 1.3700, anuluje południe poziom 1.3750.
Mam nadzieję, że funt ruszy na południe bez żadnych przeszkód
.
Załącznik 696
Kurs w momencie publikacji: 1.2089
-
Euro/Dolar.
No cóż, koledzy ... Fed był, ale nie było zmienności ... To smutne ... Na poziomie lokalnym w średnim i krótkim okresie występuje trend spadkowy, czyli to sprzedawcy napędzają ten trend. Takie nastroje wśród uczestników giełdy dla tej pary walutowej panują dłużej niż jeden dzień. I prawdopodobnie będą panowały jeszcze długo. Trend jest naszym przyjacielem, musisz handlować zgodnie z kierunkiem trendu. W wąskich kręgach traderów handlujących według kierunku trendu nazywa się to przewagą konkurencyjną.
Załącznik 697
Tak więc w przypadku pary walutowej Euro/Dolar mamy zysk z wcześniej dokonanej transakcji. Jak widać na zrzucie ekranu, zysk wyniósł 109 pipsów. Ta sytuacja trwała długo, długo była odpracowywana, ale w końcu się udało i wyszło bardzo dobrze. Moim zdaniem poziomy Fibonacciego z wejściami w kierunek trendu lub ostrymi impulsami cenowymi często działają dobrze. Czasami to nie działa, ale taki jest rynek. Konieczne jest kontrolowanie ryzyka.
Kurs w momencie publikacji: 1.2095
-
Otóż wczoraj, bliżej połowy amerykańskiej sesji, kupujący gwałtownie się uaktywniły i byli w stanie przeciągnąć cenę do poziomu oporu na 1,2119, a nawet przebić, ale od razu pojawiły się problemy z ustaleniem powyżej tego poziomu, chociaż wolumeny dość wysokie, co na tle dzisiejszego spadku i odwrotnego przebicia tego poziomu wygląda na osłabienie byków, a przepychanie kupujących właśnie na azjatyckiej sesji wskazuje na kontynuację spadku. Do tego dzisiaj zostaną opublikowane dane o niemieckim PKB, który raczej nie wesprze euro.
Tak więc moim priorytetem nadal jest sprzedaż, więc dzisiaj będę czekał, aż para najpierw przetestuje opór na poziomie 1,2119, po czym nastąpi odbicie i ponowny spadek w kierunku celów wokół poziomu 1,2060.
Załącznik 698
Kurs w momencie publikacji: 1.2100
-
Cześć wszystkim
A kto powiedział, że będzie łatwo, przez tak długi ciągnęli w górę w ustalonym trendzie kupujących i tak po prostu w jednej chwili się odwraca, to z reguły się nie zdarza. Najpierw trzeba pograć na nerwach, a potem, gdy wszystko się popląta, podążyć za głównym ruchem, euro/dolar jest teraz w fazie odwrócenia, bardzo silnie koreluje z dolarem, każdy ruch odpracowuje nerwowo. Wczoraj cały rynek silnie się umocnił względem dolara, indeks dolara nie był w stanie lokalnie przebić szczyt od dołu i wszyscy od razu to wykorzystali, ale nie wpłynęło to na ogólny stan rzeczy, wciąż czekam na wzrost dolara. Dzisiaj rano Azjaci ciągną w dół, głównym planem jest aktualizacja minimów i spadek do 1.2040, a nawet niżej, aby nie było żadnych wątpliwości, prawdopodobnie nagromadziło się dużo zleceń stop, więc dzięki nim mogą spaść.
Załącznik 699
M15 jest trochę zdezorientowany, ale rano obserwujemy już pierwsze oznaki wznowienia spadku, wczoraj próbowali odbudować wskaźnik siły, teraz próbują go ponownie przeciągnąć w dół, cena pewnie spadła poniżej dziennego poziomu pivot, w takim tempie możemy dziś aktywnie spędzić dzień na spadkach, jeśli dolar będzie wspierał ten ruch. Anulowaniem będzie umocnienie powyżej poziomu pivot i dalsza próba wzrostu.
Załącznik 700
Kurs w momencie publikacji: 1.2098
-
Cześć wszystkim! Wczoraj MA200 na wykresie dziennym powstrzymała parę przed wzrostem, para ją przebiła, ale nie potrafiła znaleźć się powyżej. W chwili obecnej instrument handluje ze spadkiem, ale traktuję ten ruch jako korektę i nie zamykam jeszcze długich zleceń.
Załącznik 701
Najlepiej wyglądałby spadek do wsparcia 1,2060, a następnie odbicie i wzrost do lustrzanego poziomu 1,2160. Ale oczywiście rynek nie bierze pod uwagę moich życzeń. Zobaczmy, czy giełda się wzmocni, wtedy euro będzie miała okazję udać się na północ. Nie można również wykluczyć przebicia wsparcia na poziomie 1,2160. W tym przypadku zobaczymy kwotowania wokół poziomu 1,2000.
Załącznik 702
Kurs w momencie publikacji: 1.2100
-
Dzień dobry wszystkim!
Wspólna waluta europejska! Na nabywcę naszej pary walutowej nadal ciąży presja ze strony sprzedających, trend pozostaje spadkowy, co jest wyraźnie widoczne na wykresie godzinowym. Istnieją również dwa poziomy oporu 1,2140 i 1,2180 (21. figura), mamy też poziomy wsparcia 1,2060 i 1,2025 (20. figura).
Załącznik 703
Druga fala sprzedaży odbywa się w rozszerzonym kanale, aktualne położenie kwotowań sprzyja otwarciu zlecenia Sell. Jednak dalekie południe nie uważałbym za główny kierunek. Poziomy wsparcia znajdują się blisko siebie, odbicie i ruch cen na północ w tych obszarach ma duże prawdopodobieństwo, 1,2160 - 1,2125, celem kupna od poziomu wsparcia według mnie jest test poziomu 1,2140, a następnie ustalenie ceny powyżej określonego obszaru. Życzę wszystkim ogromnych zysków. Monitorujemy i śledzimy rynek. Forex to życie.
Kurs w momencie publikacji: 1.2099
-
Cześć wszystkim
Otworzyły się spokojnie, stopniowo podciągają na szczyt, moje cele wciąż są skierowane na spadek, będę myślał o wzroście w niedalekiej przyszłości co najmniej po przepiciu lokalnego oporu 1,2170, na razie jesteśmy pod tym poziomem, w dowolnym momencie możemy i rozpocząć spadek. Być może powoli zbiera na to siły. Wzrost trwał bardzo długo i byłoby bardzo łatwo w jednej chwili się odwrócić, ponieważ trzeba zbić wszystkich z tropu. Lokalnie na razie są utrzymywane przez poziom 1,2100, nie mogą go przebić w dół, jak tylko zostanie przebity, może być wsparty przez większe wykresy, indeks siły na H1 i H4 znajduje się w strefie sprzedaży i dlatego nie może znaleźć się dużo wyżej. Potrzebna jest reakcja nawet jesli są przesłanki do spadku, zamiary bez działania w rzeczywistości nic nie znaczą, niedźwiedzie mają za cel przebicie się poniżej 1.2040 w tygodniu, a wtedy ruszy w kierunku południa.
Załącznik 717
М15 nie widzę jeszcze wyraźnego priorytetu, wskaźnik siły jest neutralny i znajduje się blisko linii zerowej. W piątek opowiadałem się za wzrostem - wtedy będzie łatwiej przebić się do góry, wtedy będzie łatwiej, ale większe wykresy nie wspierają wzrostu, więc istnieje pewne zamieszanie. Ponadto Azjaci wciąż kręcą się wokół dziennego poziomu pivot, po ustaleniu poniżej może nastąpić dzienny spadek, na razie priorytet nie jest znany.
Załącznik 718
-
Dzień dobry
Analiza fundamentalna;
W UE nie jest łatwo, wszyscy strajkują z powodu restrykcji w kraju, ludność sprzeciwia się ścisłej kwarantannie, powołując się na łamanie praw człowieka, co nie jest typowe dla UE. Otóż w tej chwili w Stanach Zjednoczonych mamy do czynienia z jednoznacznym zjawiskiem, sprzeciw wobec władz w sprawie środków restrykcyjnych w czasie pandemii, prawdopodobnie podziały rasowe należą już do przeszłości. Jeśli UE zamierza dalej działać w tym duchu, ludność może się obudzić, ale w Stanach Zjednoczonych niezadowolenie już stopniowo wygasa. Czekamy komentarze głów dwóch państw.
Załącznik 719
Analiza techniczna;
Jak widać na wykresie, linia SB znajduje się poniżej KS, co jest dobrym sygnałem do kupna, chociaż cena jest w przedziale, a cena jest pośrodku. Jeśli cena znajduje się w środku transakcji, jej otwarcie jest ryzykowne, ponieważ stop loss i take profit nie dają oczekiwanego wyniku transakcji. Poziom 1.2130 może znowu stracić na sile i para spadnie, ale linia SB może wesprzeć parę, co da impuls do wzrostu, a jeśli przebije od dołu, co jest mało prawdopodobne, można oczekiwać, że para spadnie do minimum 1.1990.
Załącznik 720
Kurs w momencie publikacji: 1.2131
-
Dzień dobry wszystkim.
EURUSD jak dotąd utrzymuje kierunek północny, nie wiadomo na razie czy pójdzie na północ. Ale mamy odpowiednie poziomy, których będziemy się trzymali, na razie nie mam innego sygnału, m15 i 30 nie są wiarygodnymi sygnałami.
W tym celu śledzę trajektorię EURUSD za pomocą kwadratów, czyli poziomów. Osłabi północ poziom 1,2119, anuluje północ przebicie poziomu 1,2096. Cóż, celem jest poziom 1,2160, jako bonus 1,2190.
-------------------------------
Funt. Tutaj pewnie patrzymy na północ, bo widzę północ bez żadnych niuansów, celem jest 1,3790.
Osłabi północ poziom 1.3690, anuluje północ poziom 1.3655.
Piszę w ciągu dnia dlatego, że nie wpływa to na jutro, jutro może być przeciwny sygnał.
Nawet w ciągu dnia mogą zdarzyć się takie momenty, że rano jest sygnał na północ, a wieczorem na południe.
To, co może wydarzyć się w ciągu dnia, nie wpłynie na główny ruch.
Załącznik 721
Analiza techniczna pary EURUSD na n4 i d1.
Zdecydowałem się pokazać duże wykresy dlatego, że tutaj wszystko jest skomplikowane.
H4 chce ruszyć na północ, a d1 na południe.
Tutaj sytuacja techniczna mówi mi, że to nie jest zwykłe przekształcenie na dużych wykresach.
I tutaj zajmie to więcej niż tydzień, więc możemy śmiało powiedzieć, że jeden tydzień przetrwaliśmy, został drugi tydzień i poziom 1,2165 jako bariera dla małpy.
Załącznik 722
-
Dzień dobry! Oczekuje się, że para GBP/USD wzrośnie w perspektywie długoterminowej i spadnie w krótkim okresie. Jak widać na dziennym wykresie cen, ruch jest dotknięciem punktu 1.3740. Dotykamy się bardzo często i z mniejszym cofnięciem w dół. Oznacza to, że na górze mamy trójkąt z prostą linią. Według analizy technicznej ruch będzie się odbywał w celu przebicia tej linii. Nie jest jasne na razie, czy znajdzie się powyżej, ale przebicie będzie jednoznaczne. Chcę jak najszybciej zakończyć sprzedaż, najlepiej z zyskiem. Nie widzę teraz żadnych perspektyw na spadek. Na dziennym wykresie cen zakłada się, że punkt 1,3645 zostanie przebity i przesunięty do poziomu 1,3520. Teraz nawet na dziennym wykresie cen ponownie weszliśmy w obszar kumulacji zakupów, a to daje szansę na spadek. Ale jednocześnie nie jesteśmy na górnej linii Wstęg Bollingera. A żeby znaleźć punkt wejścia do sprzedaży, potrzebne są dwa przypadki, w których cena wychodzi z górnej linii pasm i zgodnie ze wskaźnikiem CCI wychodzi ze strefy akumulacji zakupów. To jak na zjeżdżalni, sanki znajdują się na szczycie góry i jest lekkie pchnięcie w dół. Nie wiadomo, jak długo będzie spadała, ale wiemy na pewno, że spadnie.
Zakupów jest teraz dużo, 64,13% i nie widać silnego ruchu w górę. Myślę, że zobaczymy to podczas europejskiej sesji handlowej. Jeśli spojrzeć na oczekujące zlecenia, to wolumen sprzedaży na poziomie 1,3750 jest bardzo duży. Cena na pewno osiągnie ten poziom. Następnie spodziewany jest spadek. Jak duży nie jest jasne, wszystko będzie zależało od sesji amerykańskiej.
Kurs w momencie publikacji: 1.3732
-
Cześć wszystkim!
Para EUR/USD znajduje się na poziomie 1,2083, a poziom ze skali godzinowej ograniczającej północ już spadł do 1,2106 i dalej spada z każdą kolejną zamkniętą godzinową świecą. Tak więc północ jest ograniczona przedziałem 1,2106 - 1,2132 (średnia z H4) i myślę, że para wyżej tego przedziału nie zostanie wypuszczona i na razie jest poniżej 1,2106, należy brać pod uwagę tylko jej sprzedaż. Poza tym w weekend pisałem, że w poniedziałek zostaną opublikowane dane dla Stanów Zjednoczonych, a we wtorek dla strefy euro i Stanów Zjednoczonych, i, jak widzimy, dolar wzrósł. Przed nami dzisiejszy ujemny PKB w strefie euro w całym 2020 roku na poziomie -6% rocznie. Dlatego dla tej pary moim celem jest spadek z obecnego 1,2082 do poziomu 1,2014, a być może nawet do 1,1983. Niedźwiedziom trudno będzie spaść dalej w tym tygodniu.
Załącznik 728
Kurs w momencie publikacji: 1.2082
-
Otóż niedźwiedzie wczoraj zintensyfikowały wysiłki i w wyniku kolejnego spadku para była w stanie nie tylko osiągnąć poziom wsparcia na poziomie 1,2110, ale także go przebiła, podczas gdy wolumeny w okresie spadku i przebicia tego poziomu były dość wysokie, co wskazuje na dalsze wejście dużych niedźwiedzi na pozycje, jednak aby nadal spadać, potrzebujemy jeszcze małego cofnięcia, które nastąpi dzisiaj. Co interesujące, dziś mamy opublikować wstępne dane o unijnym PKB, ale wątpię, czy te dane będą wspierać euro, zwłaszcza na tle ogólnego umocnienia dolara wobec większości walut.
Tak więc moim priorytetem jest sprzedaż, ale najpierw poczekam na małą korektę do ostatnio przebitego oporu na poziomie 1,2110, po czym nastąpi odbicie i powrót do spadku w kierunku poziomu 1,2050.
Załącznik 729
Kurs w momencie publikacji: 1.2081
-
W poniedziałek para walutowa EUR/USD ruszyła w kierunku południowym (1,2136 - 1,2056), ale nadal nie udało jej się przebić dolnej granicy kanału spadkowego na wykresie M30. W tej chwili para znajduje się blisko poziomu 1,2084, ale wskaźniki wciąż wskazują na możliwość sprzedaży pary do dolnej granicy kanału i poziomów wsparcia 1,2031 i 1.2004.
Załącznik 730
Kurs w momencie publikacji: 1.2082
-
Dzień dobry wszystkim.
EURUSD przesuwa się w kierunku południa, osłabi południe poziom 1,2087, całkowicie przebije poziom 1,2130. Jeśli dzisiaj nie złamiemy południa, to powinniśmy spadać do 1.2020.
Jednak szczerze mówiąc, to nie działa w ten sposób, nie wiem, dlaczego niedźwiedzie tak źle zdobywają miód, ale warto udać się na północ.
--------------------------------
Funt w ciągu dnia patrzy na południe, ale tutaj spodziewam się takiej samej północy jak na EURUSD i potwierdzenia moich oczekiwań. Konieczne jest przebicie 1.3696, to skieruje M15 na północ, a na 1.3740 potwierdzi północ M30.
Wszystko zacznie się od cofnięcia, będzie to katastrofa dla niedźwiedzi.Załącznik 734
Analiza techniczna głównych par walutowych.
Pokażę ci mały szczegół na głównych parach. Oto wykres EURUSD, funta, audi i qiwi. Tutaj cena jest na paśmie powyżej numeru dwa.
To sugeruje, że północ przyjdzie niezauważalnie. Kiedy cena zaczyna spadać z drugiej linii, oznacza to, że gdzieś w krzakach są cielęta.
Pozostaje poczekać, aż w ciągu dnia pojawi się luka dla północy, co da impuls dla północy.
Załącznik 735
Kurs w momencie publikacji: 1.2072
-
Euro/Dolar.
Niedźwiedzie przebili wczoraj poziom 1,2050. Gratuluję tym, którzy handlowały krótkimi pozycjami, i życzę powodzenia w kolejnych transakcjach. Ostatnio wyraźnie widać południowy nastrój. Tendencja jest taka, że kwotowania mają niższy potencjał spadku niż potencjał wzrostu ze względu na siłę niedźwiedzi. Moim zdaniem optymalnym wejściem w takich warunkach jest wejście na cofnięciach w kierunku trendu. Każdy sam określa cofnięcia. Na przykład często działam według Fibonacciego. Czasami też handluję silnymi poziomami przeciwnymi trendowi, gdzie jest dobry stosunek zysków do strat w transakcjach.
Załącznik 736
Text on image:
Euro. D1. MA 20
EMA jest nachylona w dół.
Myślę, że wszystko jest jasne.
Kilka słów o moim handlu na jednym z moich kont. Wykorzystuje poziomy korekty Fibonacciego, na których składam zlecenia oczekujące. Po korekcie otwierają się automatycznie, a stop loss i take profit są ustawiane automatycznie. Nadal monitorujemy rozwój sytuacji w ramach oczekujących zleceń na korygujących cofnięciach Fibonacciego na poziomie 38,20 i 50,00. W tej chwili kupujący nie stworzyli wystarczającego popytu, aby cena wzrosła do tych poziomów i aktywowała zlecenia oczekujące. Więc czekamy na wiadomości.
Przypomnę, że punkty wejścia dla zniesień Fibonacciego 38,20 i 50,00 są wykorzystywane w handlu. Ograniczenie strat bezpośrednio powyżej poziomu 61,80. W tej konkretnej sytuacji 38,20 (1,2090), 50,00 (1,2100). Stop loss 1.2140. Docelowy zysk 1,2030.
-
Cześć wszystkim
Nieźle wczoraj przeanalizowaliśmy euro, a funt niby przebił od góry zawężający się kanał wzrostowy i spadł poniżej, indeks dolarowy też ma wszystkie przesłanki do wzrostu do 92,00, a potem zobaczymy. Dziś zostaną opublikowane dane zarówno dla euro, jak i dolara, być może po wiadomościach przesuną cenę jeszcze dalej, na razie wszystko wskazuje na spadek, aby byki przejęły inicjatywę, muszą osiągnąć poziom 1.2170. Teraz doszliśmy już blisko 1,2140, ogólnie rzecz biorąc, świetnie by było spaść do 1,1920 w ciągu tygodnia, postaram się złapać parę w obecnym impulsie spadkowym.
Załącznik 737
М15 jest skierowany w dół, wskaźnik siły jest w strefie sprzedaży i się umacnia, cena rano jest w pobliżu poziomu pivot, tutaj odbicie i dalszy spadek do nowych minimów, albo umocnienie i próba wzrostu, osiągną poziom 1,2040, będą próby wzrostu do 1,2100, a zatem na obecnych poziomach występuje presja spadkowa, która jest wspierana przez umocnienie dolara.
Załącznik 738
Kurs w momencie publikacji: 1.2045
-
Cześć.
Mam teraz na muszce poziom 1,2040, jeśli byki go nie osiągną, to ruch na południe będzie kontynuowany. Raczej mogą osiągnąć, ale dalszy ruch nie jest już możliwy. Azjaci nadal utrzymują cenę poniżej 1,2040 i jest to dla mnie akceptowalne. Niedźwiedzie się pocą, ale byki też odczuwają napięcie, jasne jest, że im też trudno jest podnieść cenę.
Technika nadal wygląda atrakcyjnie na południu, kroczące znajdują się na szczycie obecnej ceny, cena znajduje się poniżej poziomu 1,2060.
Nadal utrzymuję pozycje sprzedaży, będę czekać na przebicie 1.2000. To ważny poziom dla niedźwiedzi, otworzy nowe możliwości południowe.
Załącznik 744
Myślę, że jeśli cena wróci do poziomu 1,2090, to moim zdaniem trzeba będzie kupować i zapomnieć o sprzedaży.
Kurs w momencie publikacji: 1.2037
-
Witam spekulantów.
Mam dobrą wiadomość. Funt ruszył.
EURUSD, południe pozostaje w mocy, anulowane południa przebicie 1,2045, ale północy od razu nie będzie, więc można się nie spieszyć. Na dole mamy poziom 1.2000, który nadal służy jako ogrodzenie. Jeśli uda nam się przebić, lecimy do 1.1960.
------------------------------------------
Funt. Znowu tak jak wczoraj patrzymy na południe, cele poniżej to 1,3580 i 1,3550, mi wystarczy 1,3570. Wygląda na to, że funt się rozkręca, mam nadzieję, że dziś nie zawiedzie. Ale wraz z danymi z Europy może nastąpić cofnięcie, będzie bardzo dobrze.
Anulowanie południa przebicie 1.3615. Dobrze, że w nocy postanowiłem sprawdzić, co zrobią Azjaci i zobaczyłem, że go ganiają.
Cóż, dla EURUSD i tak nie zaszkodziłoby sięgnąć dna i spokojnie się cofnąć.
W międzyczasie EURUSD spogląda na południe, odwołanie w przypadku Kanadyjczyka i Kiwi, pewnie poczekamy na odpracowanie dna.
Załącznik 745
Kurs w momencie publikacji: 1.2008
-
Cześć. Nie ustawiłem jeszcze zlecenia take profit, więc z gratulacjami lepiej poczekać, ale i tak dziękuję. Jak to mówi jeden dobry trader - „zysk czy strata, to tylko proces roboczy”. Nigdy nie powinieneś cieszyć się zyskiem ani denerwować się z powodu straty. Jest jeszcze inne dobre wyrażenie innego profesjonalnego tradera: „Nie skupiaj się na zarabianiu pieniędzy - skoncentruj się na ochronie kapitału, który już masz”.
Byki wczoraj nie mogły przekroczyć, a raczej zbliżyć się do 1,2040, więc rynek przesunął się dalej w dół. Technika nadal wygląda dobrze na południu, przesuwając się powyżej obecnej ceny. Przekroczyli 1.2000 i, co ważne, umocnili się poniżej tego poziomu. Teraz tylko dalej na południe i uważam, że ruch będzie taki:
Załącznik 754
Kurs w momencie publikacji: 1.1967
-
Dzień dobry!
Euro/Dolara, mimo swojego spadku, może lokalnie wzrosnąć do poziomów oporu 1,2000-1.2010 i 1,2030. Weszliśmy już w strefę zakupów, jest to również strefa wsparcia i jest ograniczona przez poziomy 1.1910-1.1930 i 1.1975-1.2000. W związku z tym mogą zarówno cofnąć do przedziału 1.2000-1.2010 i 1.2030 lub nieco popchnąć cenę do 1.1940-30. Na razie ruch ma nastrój południowy na parze euro/dolar, a celem pozostaje poziom 1,1780. Jeśli cena zostanie zepchnięta z obecnego poziomu poniżej 1,1910, to kolejne cele spadku to 1,1840 i 1,1780. Ogólnie rzecz biorąc, teraz istnieje możliwość obniżenia ceny. A potem zobaczymy, do czego doprowadzi to cofnięcie, czy będzie to test wolumenu i dalszy spadek kursu euro/dolara. Na obecnym poziomie są zarówno kupujący, jak i sprzedający, ale powyżej 1,2000 nowe wolumeny kupujących są nadal na rynku, oraz powyżej 1,2065 i 1,2120 nie wszyscy zamknęli pozycje. Tam do dziś publikowane są filmy, nie spodziewam się żadnej szczególnej reakcji, od dłuższego czasu zwracają na nie uwagę tylko w przypadku pewnych krytycznych odchyleń w wartościach zatrudnienia, ale w piątek może pojawić się trochę zmienności :)
Mam tylko górną sprzedaż średniookresową, take profit na 1,1780, połowę usunąłem na 1,1970, połowę przeniosłem do strefy bezpieczeństwa (powyżej progu rentowności) i na razie trzymam..
Załącznik 755Załącznik 756
Kupujący wciąż są na rynku i nie widzę jeszcze silnego wzrostu, jeśli wyjdziemy ze strefy wsparcia 1.1930-1.1975 i zaczniemy rosnąć, wtedy już zobaczę, jak na to zareaguje cena. Obniżenie ceny jest nadal priorytetem, zobaczymy, czy uda się spaść poniżej 1,1910. Idziemy więc dalej, aby utrzymać wolumeny i chociaż kupujący otwierają pozycje w toku spadku cen, to trzeba przyśpieszyć kupujących, aby spaść niżej. Ogólnie poziom może stać się interesujący ze względu na cofnięcie ceny :) przedział jest oczewisty :)
Im niżej sprzedawcy wchodzą na poziomy, tym większe są szanse, że trafią w pułapkę :)
Kurs w momencie publikacji: 1.1957
-
Dzień dobry wszystkim.
Dziś mamy dzień świstaka.
EURUSD patrzy na południe, Azjaci przedstawiały aktualizację low, nie wiadomo na razie czy pójdzie dalej, nie wiem, bo nie jestem wróżką. Ale powiem, że cofnięcie i przebicie 1.1972 osłabi południowy nastrój i najprawdopodobniej rozpocznie się cofnięcie, które możemy odpracować do poziomu 1,2000.
Cóż, jak wszyscy rozumiecie, oczywiście nie wszyscy, ale wielu, że chociaż cena jest poniżej 1,1972, niedźwiedzie mogą się zabawić. Nie wiem jeszcze, czy będę liczył na południe, bo patrzę na wykres. Nie mogę powiedzieć, czy będę liczył na północ po przebiciu 1,1972, najprawdopodobniej nie, ponieważ spodziewam się kolejnego spadku.
Ale najprawdopodobniej w poniedziałek, jeśli dzień zacznie się od cofnięcia, to nie będą mieli dziś czasu na spadek.
Funt. lekarze powiedzieliby, że pacjent jest nieuleczalnie chory. Ale spróbuję wyleczyć funta, u mnie jest skierowany na północ, ale brakuje mu zygzaka w dół do 1.3640-30, a potem na północ. Ale musisz najpierw zobaczyć, czy zatrzyma się na poziomie 1.3630-40 czy po prostu spadnie.
Nie wiem na razie czy dzisiaj będę handlował funtem.
Życzę zysków.
Załącznik 757
Kurs w momencie publikacji: 1.1964
-
Cóż, w miniony piątek, w wyniku wzrostu aktywności kupujących, para była w stanie uformować bycze pochłanianie na D1, co wskazuje na możliwą korektę, ale na sesji azjatyckiej nie widzimy żadnych pozostałych zakupów, wręcz przeciwnie, wystąpił niewielki spadek, co wskazuje na niezbyt silną byczą formację pochłonięcia. Ponadto nie należy zapominać, że lokalnie na rynku nadal mamy niedźwiedzie nastroje, a wcześniej ukształtowana formacja głowy i ramion daje powody, by sądzić, że bycze pochłanianie zostanie całkowicie zignorowane.
Załącznik 762Załącznik 763
Na małych wykresach mamy bardzo dobrą strefę akumulacji wolumenów na poziomie 1.2009 - 1.2028, gdzie skupiła się większość kupujących z minionego piątku i która będzie główną strefą wsparcia, jednak nie Sądzę, że efektem aktywności kupców w miniony piątek będzie przebicie obecnego trendu spadkowego, bardziej prawdopodobne jest lekkie cofnięcie i późniejsze wznowienie spadku.
Generalnie w tej chwili euro bardzo mocno przykleił się do kursu złota i zmierza wyłącznie w jego kierunku, a w przypadku złota mamy bardzo duże szanse na dalszy spadek.
Kurs w momencie publikacji: 1.2039
-
Na otwarciu sesji kurs osiągnął poziom oporu 1,2055, po czym skorygował do pozycji krótkiej, istnieje możliwość, że w ciągu dnia kurs będzie w konsolidacji, testując poziom 1,2011, po czym jutro może być kontynuowany piątkowy ruch w kierunku pozycji długiej aż do przebicia poziomu 1,2055, co generalnie może spowodować kontynuację średnioterminowego trendu kupna
Załącznik 764
Kurs w momencie publikacji: 1.2039
-
Cześć wszystkim!
Moim zdaniem dzisiaj para nie cofnie się, ale wznowi spadek. Dziś wieczorem para zdołała odpracować poziom 50% zniesienia Fibonacciego (1,2054), a piątkowy wzrost można uznać za korektę wobec tygodniowego spadku.
Dopóki para nie będzie w stanie przekroczyć oporu 1,2054, nie będę rozważał zakupu, dlatego na razie patrzę na południe.
Głównym zadaniem sprzedających pozostaje wsparcie na 1,1953, którego przebicie otworzy drogę do dalszego spadku pary.
Dzisiejsza mała południowa luka jest zamknięta na poziomie 50%, więc można spróbować po obecnych cenach z małym stopem tuż powyżej 1,2053, a jak się zaczepi, to można będzie kupić.
Załącznik 765
Kurs w momencie publikacji: 1.2038