Nowy dzień, nowe sytuacje na wykresach i witam wszystkich serdecznie! Ciekawa para walutowa USDCAD na interwale czasowym H1. Wykorzystuję wskaźnik Parabolic SAR do określenia zmiany trendu, obecnie wynosi 1.3817. Poprzednia świeca zatrzymała się...
Na wykresie tygodniowym widoczne są dwa wzrostowe kanały: zewnętrzny (biały) i wewnętrzny (różowy) zawarty w granicach pierwszego. W poprzednim tygodniu cena przebiła w górę opór wewnętrznego kanału i zamknęła tygodniową świecę powyżej tego...
No i dotarłem do tej pary! Więc zaczynamy EURAUD na TF = H1. W określeniu potencjalnego kierunku wykresu pomoże mi Parabolic z ceną 1.7587. Ostatnia świeca zamknęła się na 1.7482. Pomimo chęci kupna, Parabolic nie zezwala mi na to. Krzyczy...
Na wykresie H4 dla pary walutowej dolar jen obserwujemy, że cena pary spadła przez dwa dni. Jednakże dzisiaj o siódmej godzinie cena pary odwróciła się od poziomu 142,114 i poszła na północ. Aktualnie para znajduje się w strefie byków wskaźnika...
Cześć od Motoristy. Chciałbym przeanalizować możliwość sprzedaży na EURUSD na interwale czasowym godzinowym, który wystarczy na jedną transakcję dziennie. Wejście do transakcji będzie możliwe przy - 1.1303. Umieścimy nasze zlecenia stop w...