Miłego weekendu ! Długoterminowo na USDX niewielu inwestorów zwraca uwagę, ale biorąc pod uwagę obecną tendencję spadkową, szukając potencjalnych średnioterminowych celów, postanowiłem zajrzeć na W1. Na tym interwale czasowym dobrze widać, że...
Witajcie, miłośnicy rynku Forex i udanych transakcji. Obecnie analizuję parę walutową AUD/CHF. Cena na tym instrumencie przeprowadziła ruch na południe od poziomu oporu. Poziom na poziomie 0,52719 stał się dla pary poziomem wsparcia. Wskaźniki na...
W minionym tygodniu handlowym para GBP/USD kontynuowała trend spadkowy, jednak utrzymała się w kanale cenowym ograniczonym poziomem 1.3428 (poziom 6.8 Murraya) i oporem przy podstawie 35 figury (linia Kijun na H4). W przypadku wznowienia spadków,...
EUR/CAD. Na tej parze euro/dolar kanadyjski wcześniej już wszedłem na krótką pozycję, gdy cena była nieco powyżej poziomu 1,5864, i nawet całkiem nieźle zarobiłem na spadkach, chociaż nie idealnie oczywiście. Idealnie byłoby poczekać na spadek...
NZD/JPY. Zapraszam, drodzy koledzy. Sprawdźmy tę parę na wykresie H1. Kurs walutowy spadł z poziomu 87.00 do poziomu 85.40. Jednak po dotknięciu poziomu 85.40 kurs waluty odwrócił się w górę i wzrósł do poziomu 85.90. Sesja handlowa zakończyła...