GBP/USD Wszystkim wielkie Salam, towarzysze, mój plan się sprawdził, a raczej mój schemat zadziałał, cena wreszcie skoczyła do oporu 1.3430. Teraz zobaczymy, skąd cena woli zejść w dół. Biorąc pod uwagę, że to pierwsze podejście, oznacza to...
USD/CHF Szanowni spekulanci! Dzisiaj mój plan jest taki: poczekaj na korektę w górę, dlaczego potrzebna jest korekta? Ponieważ wczoraj przełamano opór 0,8326. Jeśli mamy przebicie, to trzeba jeszcze przetestować przebicie, więc będę czekać, aż...
Sytuacja na rynku USDJPY. Poprzedni dzień należy do przeszłości, ale informacje, które dostarczył, pozostają ważne w bieżącym dniu. Na ich podstawie określam punkt wejścia. Korzystając z poziomów Fibonacciego ustawionych na HIGH-145.512, co...
Kurs GBP/USD, który tak stanowczo odbił się od poziomu 1,32500, po prostu zjadł cały mój zysk z zlecenia sprzedaży, a teraz, biorąc pod uwagę, że jest sygnał kupna, jestem dosłownie w rozterce, czy otworzyć zlecenie kupna, ale coś podpowiada mi,...
Warto zauważyć, że w przypadku pary EURUSD sytuacja nie ulega zmianie, nadal poruszamy się w ramach wzrostowego trendu i obecnie rośniemy. Dzisiaj osiągnęliśmy kolejne cele w okolicach 1.1293, utrzymaliśmy się powyżej 1.13, a presja wzrostowa...