Wykres D1 - para walutowa GBPUSD. W tym tygodniu ponownie trochę wzrosła. Struktura falowa nadal rozwija się w górę, wskaźnik MACD znajduje się w strefie zakupu. Na początku poprzedniego tygodnia cena rosła, ale potem zaczęło się spadanie. Uważam,...
No cóż, co tam, co tam z handlem? Bo postanowiłem trochę podkręcić rynek w górę i jednocześnie zyskać sto punktów na tej fali. Od poniedziałku byłem na zakupach, a wczoraj wziąłem moje zasłużone 100 punktów. Na razie poza rynkiem. Ale powiem wam,...
Para walutowa GBPUSD, interwał czasowy godzinowy. Analiza planu handlowego na dziś. Priorytet między zakupem a sprzedażą po stronie sprzedającego. Opiszmy warunki najbardziej korzystnej krótkiej pozycji na dziś. Jednoznacznie odrzuć handel po...
EURUSD Wszystkim dobrego dnia! Linia regresji na wykresie M15 skierowana jest w dół. Analizując obecną sytuację rynkową, można przypuszczać, że na rynku działa silny sprzedający. Niedźwiedź się ujawnił, zmieniając kierunek kanału. Oczekuję, że...
Para walutowa GBPUSD nadal porusza się w ramach wzrostowej korekty. Cena napotkała opór na poziomie 1,3549, z którego obserwujemy odchylenie w dół. Spodziewam się odwrócenia z tej strefy i kontynuacji spadkowego ruchu. W takim przypadku...