Zobrazit plnou verzi : Přímé zahraniční investice
Alex Insta
11-03-2020, 09:43 AM
Přímé zahraniční investice
Scalper33
11-03-2020, 09:43 AM
Přímé zahraniční investice
Přímé zahraniční investice (Foreign direct investment - FDI) je pojem pro přímou investici do obchodní společnosti nebo do podnikání investorům z jiné země. Přímé zahraniční investice jsou investicí konkrétního investora do konkrétní společnosti - na rozdíl od portfolia investování na finančních trzích.
Přímé zahraniční investice v praxi: Investice označována jako FDI musí být nejméně 10% podílu v obchodní společnosti (nákupem akcií, či jiného obchodního podílu). Investor typicky získává významnou rozhodovací pravomoc ve společnosti, kam investuje.
RuthNEW2
19-04-2022, 02:59 PM
Přímé zahraniční investice jsou velmi zajímavé a rozhodně se plánuji do nich pustit. Zatím se teprve rozkoukávám a využívám platformu, kterou mi doporučil kamarád. Jedná se o tuto platformu https://www.robomarkets.cz/forex-trading/terminals/webtrader/. Velmi mi pomohli jejich příručky a návody. Mám pomalý start, ale obchodování je běh na dlouhou trať, takže není kam spěchat. Můžete mi někdo doporučit nějaký návod, jak začít s přímými zahraničními investicemi? Zkoušel jsem něco dohledat, ale všechny příručky byly stroze napsané a moc mi nepomohli. Jestli o něčem víte, tak mi to můžete poslat do zprávy.
Poháněno vBulletin® Verze 4.2.3 Autorská práva a kopie; 2025 vBulletin Solutions, Inc. Všechna práva vyhrazena.