PDA

Zobrazit plnou verzi : Forex anallýzy

Stránky : 1 2 3 4 5 6 7 [8]

Petr
10-06-2022, 08:32 AM
Ahoj! Euro se začalo výrazně znehodnocovat. Včera jsem předpokládal, že euro posílí a zafixuje se nad 1,0700. Euro se však obchoduje poblíž 1,0634. Dnes potřebuji vstupní body k prodeji eura. Technicky předpokládám následující:
Navzdory oslabujícímu se euru vůči USD je na prodej eura pozdě.
Potřebuji korekci směrem nahoru. Můj obchodní plán je vyznačen v tabulce níže.
Očekávám, že cena dosáhne 1,0671, kde jsem zadal nějaké sell orders a take profit na 1,0610

Petr
10-06-2022, 08:42 AM
Na denním grafu se dvojici nepodařilo prorazit swing high a stále může dojít ke stažení. Zároveň může EUR/USD provést korekci na 1,0500.
V současnosti se cena pohybuje v širokém obchodním kanálu 1,0773 – 1,0612. Mezitím se pár může zvýšit na 1,0646, kde byla oblast supportu. Prodávat eura je dobrá úroveň. Také máme červenou trendovou čáru na 1,0660, kterou cena může testovat zdola/nahoru. Potom očekávám, že pár klesne na 1,0570.

Petr
10-06-2022, 08:48 AM
Ahoj všichni!
Pokud to vidím, pár už opustil trojúhelníkový pattern a posunul se dolů. Proto mou hlavní strategií na nejbližší období zůstává prodej páru v souladu se současným klesajícím trendem.
V noci se cena odrazila od nakloněné linie supportu na 1,0610 a mírně vzrostla. Uvidíme, jak to dopadne na evropském setkání. Korekční vlna může pokračovat a pár stoupne až k přerušované podpůrné linii nacházející se na spodní hranici trojúhelníku na 1,0670. Během růstu může cena znovu otestovat tuto linii zdola nahoru, což může být dobrým vstupním bodem pro prodej páru.
Myslím si, že v mém případě může cena od začátku pořadu klesnout směrem dolů a prorazit pod support 1,0610. Potom bude dalším cílem alespoň úroveň 1,0530.
Uptrend a nákupy páru budou relevantní, když se cena ustálí nad úrovní 1,0670.
Tentokrát budou rozhodující zprávy, protože USA zveřejní údaje o inflaci v pátek. Takže si myslím, že obchodní aktivita bude odpoledne vyšší.

Ottofx
10-06-2022, 10:17 AM
Myslím si, že USD/CAD ještě nedokončil svůj růst a dnes uvidíme růst ceny do týdenního kontrolního pásma 1,2727 – 1,2749. Momentálně se pár obchoduje v horním pásmu týdenního ATR. Týden skončil a kanadský dolar splnil svůj plán - přeskočil z dolní na horní hranici. Pokud se dvojice zastavila po pohybu hybnosti, je velmi pravděpodobné, že se bude nadále pohybovat stejným směrem. Proto jsem se rozhodl přidat několik dalších nákupních pozic do týdenní kontrolní zóny. Potom, pokud USD/CAD skutečně dosáhne této úrovně, budu sledovat jeho reakci na tuto zónu marže. Včera, když se dvojice prolomila nad hladinu 1,2685 a usadila se tam, sestupná struktura byla porušena a cíle byly nalezeny na úrovních 1,2760 – 1,2788. Nejsem si jist, zda se blázen konečně dostane do této oblasti, protože má před sebou podporu ve formě týdenní kontrolní zóny.
Další dva měnové páry, AUD/USD a NZD/USD, se kterými se vyplatí pracovat.

Australský dolar dosáhl týdenní kontrolní zóny marže 0,7100 – 0,7095. Nyní bychom měli sledovat tuto zónu, neboť odtud může stoupat cena. Neříkám vám, abyste udělali totéž, ale uvidím-li buying pattern, nakoupím ho. Dříve by bylo skvělé získat falešné prolomení týdenní kontrolní zóny, ale i bez toho by to bylo v pořádku. Kromě toho je na grafu další reverzní Head and Shoulders pattern. Cílová hodnota je v tomto případě 0,7660 – zdá se mi to dobré.

460

Petr
13-06-2022, 08:34 AM
Libra/dolar
Ahojte všichni! Doufám, že máš skvělý den.
Kanál lineární regrese na H1 směřuje dolů, což potvrzuje aktivní medvědí trend. Prodejci nyní pracují s klíčovou úrovní 1,2207. Prodejní pozice se otevírají v blízkosti horní linie kanálu až do úrovně 1,2512. V prodejní zóně medvědi odolají býčímu tlaku a ochrání své stop-loss příkazy. Stop-loss příkazy se spustí, pokud se cena ustálí nad 1,2512, po čemž se prodej zruší. Potom býci postoupí proti medvědům na grafu H4.
Kanál lineární regrese na H4 se také dívá dolů, čímž potvrzuje medvědí trend, který nabírá na síle, jelikož se oba kanály pohybují jedním směrem. To naznačuje, že aktivita kupujících je na trhu velmi slabá. Většina prodejních objemů se nachází v blízkosti horní hranice kanálu až do úrovně 1,2695, což slouží jako silná medvědí rezistence. Býci mohou zvýšit své objemy až po spuštění příkazů stop-loss stanovených medvědy v H1. V prodejní zóně budou trend bránit silní medvědi. Potom může cena směřovat ke klíčové cílové úrovni 1,2207. V případě, že cena stoupne nad 1,2695, prodej páru již nebude relevantní a nálada na trhu se změní.
465

Petr
13-06-2022, 08:39 AM
Upside omezený
Ahojte všichni! Doufám, že máte dobrý obchodní týden.
Pár začal tento týden poklesem a opětovným testováním minima 1,0506. Jak říkají někteří fóristé, po asijské relaci nám zbývá několik úrovní na testování, alespoň pokud jsem to pochopil správně. Myslím, že tuto úroveň skutečně otestujeme a poté začneme pullback. Je však nepravděpodobné, že by cena stoupla příliš vysoko, jelikož výše je překážka. Dnes na M15 se rezistence nachází na 1,0547. Cena se může v 1. pololetí ještě zvýšit na 1,0558. ​​​ Pokud to vidím, indikátory potvrzují tento vzestupný pokles. Histogram MACD se nachází nad signální čarou a pohybuje se výše, zatímco indikátor Stochastic je také nahoře. Pro rozvoj růstu a následného poklesu je důležité překonat první klouzavý průměr na 1,0512. V případě, že se dvojici nepodaří přes ni prorazit, posune se dále dolů.

Ottofx
13-06-2022, 08:44 AM
Upside omezený
Ahojte všichni! Doufám, že máte dobrý obchodní týden.
Pár začal tento týden poklesem a opětovným testováním minima 1,0506. Jak říkají někteří fóristé, po asijské relaci nám zbývá několik úrovní na testování, alespoň pokud jsem to pochopil správně. Myslím, že tuto úroveň skutečně otestujeme a poté začneme pullback. Je však nepravděpodobné, že by cena stoupla příliš vysoko, jelikož výše je překážka. Dnes na M15 se rezistence nachází na 1,0547. Cena se může v 1. pololetí ještě zvýšit na 1,0558. ​​​ Pokud to vidím, indikátory potvrzují tento vzestupný pokles. Histogram MACD se nachází nad signální čarou a pohybuje se výše, zatímco indikátor Stochastic je také nahoře. Pro rozvoj růstu a následného poklesu je důležité překonat první klouzavý průměr na 1,0512. V případě, že se dvojici nepodaří přes ni prorazit, posune se dále dolů.

Ottofx
13-06-2022, 08:49 AM
Také si myslím, že je čas růst. EUR/USD dosáhl denní kontrolní zóny 1/2 marže 1,0479 - 1,0470 a navrhované reverzní zóny, kde jsou umístěny svíčky likvidity. Proto jsem se rozhodl otevřít nákupní pozice na pullback nebo možná ještě výše s prvním cílem na 1/4 týdenní kontrolní zóně 1,0523 – 1,0528, což je zároveň zóna korekce. V této zóně často končí nějaké krátké pullbacky. Potom budu sledovat, jak se bude chovat cena. Je nepravděpodobné, že by se cena ustálila výše a posunula se výše do 1/2 týdenní kontrolní zóny 1,0571 - 1,0581. Zatím je to hlavní cíl růstu. Zde se nachází zóna denní marže spolu s dalším cílem. V tomto bodě cena v pátek prorazila týdenní ATR. Zpravidla se cena obvykle vrátí do tohoto rozsahu okamžitě nebo po určité době. Dnes je zde další cíl v podobě horní hranice ATR, kde se nachází mnoho cílů. Proto je vysoká pravděpodobnost, že cena dosáhne úrovně 1,0560 – 1,0570. Může to však chvíli trvat. Po dosažení 1/4 týdenní kontrolní zóny se cena může vrátit do 1/2 týdenní kontrolní zóny na 1,0480. Pokud EUR/USD neklesne pod 1/2 týdenní kontrolní zónu, vytvoří se tím další vstupní bod na nákup páru. Budu jednat podle situace, protože je ještě příliš brzy a všechno se může změnit na evropském zasedání.

Ottofx
13-06-2022, 09:04 AM
EUR/USD
Na denním grafu je úroveň pivot na 1,0467 (Stop And Reverse 2-nd) a shoduje se se středem dlouhodobého sestupného kanálu. To znamená, že před utkáním Fedu se pár potřebuje stáhnout. Pro pullback se očekává rezistence na měsíční pivotní úrovni 1,0623. Před zahájením stahování se však pár pravděpodobně dotkne 1,0467.

V každém případě očekávám pokles od 1,0623, ale je nepravděpodobné, že by pár prorazil sestupný kanál. Kromě toho mohou z trhu vypadnout spekulanti.
Pokud pár stoupne na 1,0623, je lepší otevírat krátké pozice s očekáváním poklesu. Je to však možné až po korekci směrem vzhůru.
467

Petr
14-06-2022, 08:59 AM
EUR/USD
Medvědům se včera podařilo stáhnout pár EUR/USD dolů. S největší pravděpodobností leží ve výsledcích zítřejšího zasedání Fedu. Pokud ano, nemyslím si, že pár může výrazně reagovat na zítřejší výsledky. Cena však ještě nedosáhla 1,0350, ale je pravděpodobné, že tuto úroveň brzy otestuje. To znamená, že stále máme možnost prodat pár během dne. Pár se pravděpodobně stáhne zpět na 1,0460 a otevře krátké pozice z této úrovně. Cena může jít i výše na 1,0500, ale na trhu převládá medvědí sentiment. Na druhé straně, cena se může po pozitivních zprávách stáhnout zpět na tuto úroveň.
Medvědi zároveň kontrolují trh a medvědí trend může zesílit během zítřejších zpráv. Kdo ví, možná pár může dosáhnout 1 000 v krátké době? Pokud cena prolomí 1,0350, bude pravděpodobně následovat tento scénář. Libra již dosáhla nového několikaměsíčního swingového minima. Je tedy čas, aby to euro udělalo.

Petr
14-06-2022, 09:21 AM
Dobré ráno, diskutéři!
Noční obchodování bylo poměrně produktivní a býci EUR/USD se opět dostali pod tlak. Dvojice se dostala na dno oblasti 1,04 a až na úrovni 1,0397 se kupujícím podařilo převzít iniciativu. Asijská seance probíhá relativně stabilně a nákupní zájem je relevantní. Přesto to může být falešný býčí průlom, protože medvědi začnou opět vyvíjet tlak na pár na úrovni 1,0435. Aktuální hodnota uvedená v grafu je příznivá pro otevírání příkazů k prodeji. Prvním cílem pro prodejce bude kulatá úroveň 1,0400, přičemž cena se ustálí pod touto hranicí. Hlavním úkolem medvědů bude otestovat roční minimum 1,0350. Býky však není třeba podceňovat, protože pár může stále provádět pullback z oblasti 1,04. Přeji vám velké zisky a pěkný den!
469

Ottofx
14-06-2022, 09:26 AM
Dobré ráno všem! Dnes jedeme s trendem. Na rozdíl od libry je můj scénář pro euro stále aktuální, alespoň dokud cena nepřetestuje minimum 1,0350. Jelikož indikátor úrovní dnes nemá povinnou zónu, je možný scénář s modrou čarou, přičemž cena dosáhne horní hranice kanálu na 1,0477. Potom může nastat krátkodobá korekce směrem k úrovni 1,0715. Toto může být vhodná chvíle k hledání vstupního bodu nákupu.
Pokud se cena řídí tímto scénářem modré čáry, je důležité, aby se rozložení filtrů příliš nezměnilo a 1,2 zůstalo níže. Obecně je celkový sentiment podle filtrů a jiných ukazatelů velmi vzestupný iz dlouhodobého hlediska. Všechno se však může změnit, zvláště když je růst pomalý. Pokud je to pravda, pak můžeme získat scénář červené čáry a nové minimum stejně jako v případě libry. Pokud jde o úroveň 1,0260, nemohu o tom nic říci, ale od včera se nikam nepohnula a je nepravděpodobné, že se to stane.

Ottofx
14-06-2022, 09:30 AM
Včera jsem otevřel pozice na párech GBP/USD a EUR/USD. Uzavřel jsem svou pozici na prvním páru a zůstal euro otevřeno. Bohužel jsem musel čelit ztrátám na libře a dnes, pokud se můj plán nepodaří, budu nést ztráty i na euru. Přesto je nedílnou součástí obchodování.
Euro včera nezaznamenalo pokles. Cena klesla na 1,0400 a prorazila na 1,0440, což bylo hodně zklamáním. Včera jsem očekával, že euro otestuje 1,0540 – 1,0550 a chtěl jsem otevřít krátkou pozici z této úrovně a zavřít dlouhou. V důsledku toho jsem neuspěl.
Dnes si myslím, že pár může mírně stoupnout a opět pokračovat v poklesu. Objednávku plánuji uzavřít během tohoto podzimu. Dvojice s vysokou pravděpodobností prorazí 1,0350.

Petr
15-06-2022, 08:24 AM
Ahoj!
Dnešní ráno začalo pullbackem.
Včera tento pár nedokázal překonat úroveň 1,04, přestože klesající dynamika byla silná. Myslím si, že dnes bude cena nadále testovat tuto úroveň, dokud se nespustí všechny stop-loss příkazy. Teprve potom můžeme očekávat, že zvýšení objemu obchodů provede obrat směrem vzhůru nebo korekci.
Je také možné, že se cena posune nad současnou úroveň, jelikož jsou k tomu všechny podmínky. Kromě toho prodejci začali vstupovat na trh ve spodní části.
Toto je však jen alternativní scénář. Pokud skutečně dojde k obratu, je lepší obchodovat tehdy, když se potvrdí, to znamená, že cena testuje úroveň 1,0450 shora dolů.
Momentálně máme celkový pohyb směrem dolů s cílem 1,0350. Tady očekávám, že dnes uvidím cenu.
Prolomení úrovně 1,0485 zruší prodejní signály na vnitrodenním grafu, jakož i hlavní trend. Návrat k oblasti 1,04 potvrdí převládající trend. počkejme a uvidíme.
471

Petr
15-06-2022, 08:33 AM
Očekává se, že Fed zvýší sazbu o 50 bps, ale po zveřejnění údajů o inflaci v USA nelze vyloučit zvýšení sazeb o 75 bps. Včera se euro stáhlo o 90 pipů z minima a připravilo se na zvýšení sazeb. Měna může pokračovat v poklesu. Americký dolar dnes pravděpodobně posílí.
472

Ottofx
15-06-2022, 08:44 AM
Nedávno jsem byl opět přesvědčen, že musím ze své obchodní strategie odstranit GBP/USD. Faktem je, že tento měnový pár mi brání vydělávat víc. Nemůžeme vydělat na každém jednom pohybu. Cílem je najít spíše předvídatelný úsek, který s větší pravděpodobností přinese zisk. Proto jsem se rozhodl přehodnotit svou strategii a snížit počet objednávek a velikost šarže.
Pozorování ukazují, že v pondělí a úterý se cena obvykle pohybuje jedním směrem, zatímco ve středu má tendenci stáhnout se zpět nebo obrátit se. Někteří obchodníci by se o tom hádali, ale další týden ukazuje, že cena se v pondělí a úterý pohybovala jedním směrem. Podívejme se, co se stane dnes. Jak se říká, dopředu varován je předpažen.

Mezitím se zdá, že USD/CHF vytváří model prodeje. Cena klesla pod týdenní kontrolní zónu marže a znovu otestovala lokální minimum na grafu M5. Pokud se cena vrátí do týdenního kontrolního pásma 1,0010 na začátku evropské seance a cena neotestuje nové maximum, bude to signál pro vstup na trh na prodej páru. Totéž platí, pokud cena testuje nové maximum, ale poté se vrátí pod týdenní kontrolní zónu. V tomto případě se pokusím prodat, přičemž nastavím blízký Stop Loss. Zatím budu jen sledovat tento nástroj.
Je zde jedna věc, na kterou si musíme dát pozor. V časovém rámci H4 pár opustil měsíční ATR. Takže si myslím, že když se USD/CHF obrátí, jeho prvním úkolem bude znovu otestovat tuto hranici nacházející se na 0,9853 – 0,9850.
473

Ottofx
15-06-2022, 12:09 PM
EUR/USD
Pár EUR/USD se propadl a nyní se obchoduje v rozmezí 1,0635-45 a 1,0770-85. Očekával jsem pokles páru, ale pořád jsem věřil, že by se mohl zvýšit na 1,0900-1,1000. Podle technických ukazatelů jsou odpory stále aktuální a máme dvě úrovně rezistence 1,0770-85 a 1,0830-50. Komentáře Christine Lagardeové nepodpořily euro a měna klesla.

Účastníci trhu pár během poklesu kupovali. Vzhledem k úrovním, na kterých se pár nyní obchoduje, medvědi nemohli vstoupit na trh a býci nemohli uzavřít své pozice. V současnosti se obchodní rozpětí formuje blízko ročních minim a zatím není jasné, jakým směrem jej cena může prorazit. Kromě toho trh čeká na rozhodnutí Fedu o úrokové sazbě. Pár může prorazit oblasti rezistence 1,0460-1,0500 a 1,0505-20. Pokud ano, cena může stoupnout na 1,0635-45 nebo se dokonce dotknout 1,0700-1,0800. Naopak, pokud se páru nepodaří vymanit se z rozsahu směrem vzhůru, může dosáhnout nových ročních minim 1,0200-1,0180 nebo dokonce nižší úrovně 0,9900. Jak jsem již zmínil, euro může letos dosáhnout parity s americkým dolarem.

Petr
16-06-2022, 08:00 AM
Dobré ráno! Doufal jsem, že pohyb bude silnější, ale ve skutečnosti máme falešné prolomení úrovně 1,0400. Euro se zatím drží stabilně, ačkoli býci se snaží vyvinout správný vzestupný trend. Na 1hodinovém grafu pár vytvořil během dne široké konsolidační pásmo 75 bodů. Horní hranice se nachází na úrovni 1,0475, zatímco spodní hranice je na úrovni 1,0400. Podle toho, kterou z hranic cena prorazí, uvidíme další směřování. Došlo k dobrému odrazu od úrovně 1,0360, což podporuje býčí zaujatost. Medvědi se však také nevzdají, protože neustále hromadí objemy a cena se může v grafu pohnout doprava. Těžko říct, jak se to všechno vyvine, ale z toho, co vidím, se pár tlačí dolů minimálně do cenové oblasti 1,0340 – 1,0300.
Americká centrální banka již dříve oznámila, že zvýší sazbu. Trhy očekávaly méně agresivní nárůst o 0,50 namísto 0,75. Mezitím se euro snaží ze všech sil udržet na supportu 1,0400, což je poslední naděje pro býky. Vytvoření možného bočního kanálu v rámci hranic, které jsem zmínil výše, jen zpožďuje výsledek. Nyní bude pár potřebovat ovladač, aby opustil tento kanál. Uvidíme, co řekne ECB. Mimochodem, dnes zveřejní sazbu i BoE.
Hlavní strategií prozatím je prodej páru a bylo jasné, kde prodávat a kde nastavit Stop Loss v případě vyšší moci.
475

Petr
16-06-2022, 08:44 AM
Pár GBP/USD se včera výrazně zvýšil. Můžeme očekávat, že cena bude pokračovat v růstu ze současné klíčové úrovně, ale je to nepravděpodobné, protože pár překonal hranici indikátoru klíčové úrovně. Máme silnou rezistenci na 1,2200-1,2210 a pár může mít potíže s dosažením 1,2255 nebo 1,2351. To znamená, že musíme být opatrní při otevírání dlouhých pozic, protože cena může klesnout podle červeného scénáře, jak je vyznačeno na grafu níže.

Ottofx
16-06-2022, 08:50 AM
Ahoj!
Situace na EUR/USD se vyvíjela trochu jinak, než se předpokládalo. Před oznámením Fedu o velikosti zvýšení sazeb si účastníci trhu nechávali své prodejní pozice otevřené, což si s nimi ve skutečnosti dělalo špatný vtip. Z fundamentálního hlediska je logické prodávat, jelikož s vyšším kurzem národní měna posiluje. V tomto případě měl americký dolar růst a následně se očekával pokles páru EUR/USD. To se nakonec stane: trh dosáhne rovnováhy a všechno půjde tak, jak má. Když však obchodníci prodávali, aby získali nějaký zisk, trh se otočil a namísto poklesu zaznamenal lokální vzestupný trend. Je pravda, že pár testoval nějaká minima, ale nakonec se cena vrátila do rozsahu. Co můžeme vidět právě teď? Trh rozhodně zareaguje na prohlášení Jeroma Powella a dolar brzy postoupí. Během tiskové konference Powell poznamenal, že příště může být sazba opět zvýšena o 0,50-0,75%.
Letos můžeme dokonce vidět, že pár dosáhne úrovně parity.
Mezitím se cena drží v úzkém pásmu a nevýhoda zatím není zřejmá. Existuje tedy šance, že nabídka prorazí oblast 1,0505-20 a stoupne až na 1,0590-1,0615. V případě takového růstu bychom měli sledovat, jestli pár dosáhne oblasti 1,08.
Pokud pár klesne, klesající cíle se nacházejí na úrovni 1,0200-1,0180.

Ottofx
16-06-2022, 10:00 AM
Myslím si, že v nejbližších dnech se dočkáme skutečné reakce EUR/USD na trhu. Mezitím je trh jednoduše zmatený, což lze vidět na 1hodinovém grafu.
Stále se držím strategie prodeje páru. Na vnitrodenním grafu bude prolomení úrovně 1,0430 sloužit jako signál prodeje. V tomto případě může cena pokračovat v poklesu směrem k včerejšímu minimu 1,0353. Pokud to tam půjde znovu, s největší pravděpodobností se vytvoří dobrá sestupná vlna a otestují se nová minima.
Býci to mohou ocenit, pokud cena pronikne nad 1,0470 ze současných úrovní. Potom se dalším cílem stane silná rezistence 1,0530. Obecně je mi tady všechno jasné. Potřebuji jen sledovat situaci a rozhodnout se. Očekává se, že obchodování bude dnes aktivní uprostřed mnoha makroekonomických zpráv.
477

Petr
17-06-2022, 09:07 AM
Pár EUR/USD klesl pod týdenní kontrolní zónu 1,0383 - 1,0364 a poté se zvýšil a dosáhl cíle umístěného v týdenní kontrolní zóně z týdenního minima 1,0551 - 1,0570. Proto jsem si stanovil nějaké zisky. Očekávám však, že pár bude pokračovat v růstu na 1,0575 a zafixuje se nad touto úrovní. V tomto případě může dvojice pokračovat v rally.
478

Petr
17-06-2022, 09:15 AM
Euro/jen
Ahoj!
Kanál lineární regrese na H1 směřuje dolů, čímž se potvrzuje medvědí sklon. Medvědi testují klíčovou úroveň 137,50 po dosažení důležité hranice 139,06. Většina krátkých pozic je akumulována v blízkosti horní hranice kanálu na 141,40. Medvědi budou bránit svou půdu v ​​prodejní zóně, aby chránili stop lossy. Stop-loss příkazy budou spuštěny, pokud se cena ustálí nad úrovní 141,40. Potom bude prodej zrušen a kupující se vrátí ke svému trendu v H4.
Kanál lineární regrese na H4 směřuje vzhůru, čímž potvrzuje býčí trend. Tento trend však oslabuje silný prodejce na 1hodinovém grafu. Kanál lineární regrese na H1 se pohybuje opačně než hlavní trend. Většina dlouhých pozic je akumulována v blízkosti spodní hranice Murrayovy úrovně 137,50. Slouží jako silý býčí support. Medvědi se snaží nahromadit objemy, aby provedli pohyb směrem dolů. Pokud ano, sentiment na trhu se změní na medvědí a dlouhé pozice budou zrušeny. Mezitím chtějí kupující vrátit cenu na cílovou úroveň 143,75. Tato úroveň již byla testována, stačí se nad ní usadit, aby pokračovaly v růstu ke klíčové úrovni 146,87. Jeho proražení umožní býkům směřovat k novým cílům v důsledku změny celé sestavy.

Ottofx
17-06-2022, 09:22 AM
AUD/USD
Dvojice téměř dosáhla nedávného minima. Zároveň uzavírá druhý den v řadě s býčím svícnem. To je dobrá zpráva pro býky.
Každopádně mám z dvojice dobrý pocit a očekávám, že bude pokračovat v růstu.
V rámci vzestupné vlny 0,6851 – 0,7036 pár prorazil horní hranici. To znamená, že cíl může být umístěn na 138,2 (0,7107). Věřím, že cena má všechno k tomu, aby dnes dosáhla tohoto cíle.480

Ottofx
17-06-2022, 09:28 AM
Překvapivě se nejnepopulárnější scénář přesně naplnil, jelikož pár dosáhl úrovně 1,06 pip.
Teoreticky by se cena měla vrátit zpět, protože výše již nezůstaly žádné úrovně. Kromě toho se takové skoky uprostřed zpráv staly něčím běžným pro pár EUR/USD. Tolikrát se to stalo, když cena vyletěla vzhůru a všichni doufali, že to bude znamenat obrat trendu. Namísto toho se cena vrátila dolů a pokračovala ve svém medvědomém trendu, jako by se nic nestalo.
Proto dnes neočekávám žádný zázrak. Medvědi už stlačili cenu zpět na 1,05. Pokud pár klesne na 1,0450, vydláždí to cestu k nižšímu cíli 1,0350, aby se spustily příkazy k zastavení.
Nemyslím si ale, že se to dnes stane. S největší pravděpodobností uvidíme korekci a pohlcení celého vzestupu, ke kterému došlo uprostřed zpráv.
Myslím, že příští týden se odehraje zajímavější dynamika. Dnes tedy zůstává prioritou vnitrodenní prodej s cílem maximálně 1,04. Možná se vytvoří i zigzag.
481

Petr
20-06-2022, 08:21 AM
Včera se pár EUR/USD podle hodinového grafu obchodoval v sestupném kanálu. V asijské seanci se cena dostala mimo tento rozsah a začala se pohybovat směrem vzhůru. Dá se tedy předpokládat, že dvojice bude ve svém býčím běhu pokračovat. Postavil jsem vzestupný kanál pro pár. Dnes očekávám, že ceny rozšíří zisky s cílem dosáhnout horní hranice tohoto kanálu, úroveň 1,0681. Tato úroveň se shoduje s horní hranicí odcházejícího kanálu na denním grafu, ze kterého se očekává postup dvojice. V případě, že se cena dostane z tohoto kanálu směrem vzhůru, pár bude s největší pravděpodobností pokračovat ve svém vzestupném pohybu.

Petr
20-06-2022, 08:26 AM
EUR/USD, 2022
Ahoj všichni!
Trh se v poslední době obchoduje směrem dolů. Soudě podle makroekonomických ukazatelů, pár EUR/USD zůstane ještě nějakou dobu pod tlakem. Především minulý rok odborníci předpověděli pokles cenových nabídek. Klesající trend lze připsat vyšším úrokovým sazbám ve Spojených státech, jakož i dalším statistikám z Evropské unie, které také táhnou euro dolů.
Trh nakonec ukázal korekci pro pár EUR/USD. Navíc jeho pohyb směrem dolů byl dost výrazný. Po tak obrovských ztrátách je logické očekávat odraz. Věřím tedy, že pár EUR/USD zažije korekci na úroveň 1,0734 a následně další pokles na cílovou úroveň 1,02.

Petr
20-06-2022, 08:33 AM
EUR/USD, 2022
Ahoj všichni!
Pár EUR/USD odstartoval nový obchodní den ziskem. K rozšíření zisků a dosažení úrovně 1,0650 však cena potřebuje získat silnější dynamiku růstu na začátku obchodování. V současnosti je nejbližší úroveň 1,0650, ze které se pár může otočit směrem dolů.
Proto neuvažuji o krátkých pozicích ze současných úrovní. V této situaci je nejlepší způsob, jak dosáhnout zisku, jít dlouho.
Podle technických ukazatelů bude vnitrodenní pohyb páru pravděpodobně stoupající.
Poměr otevřených pozic ukazuje, že se očekává pohyb páru směrem dolů.
Myslím si však, že stojí za to zaměřit se na nákupní signály s cílem dosáhnout cílové oblasti 1,06-1,0650.

Ottofx
20-06-2022, 08:46 AM
Dobré ráno!
Denní graf je určitě medvědí, ale otevření asijské seance ukazuje, že býci aktivně tlačí cenu směrem vzhůru. Když se to stane, obvykle kontroluji indikátor Bollinger Bands: zatímco na D1 je vše víceméně jasné, na H4 se pomalu přebírají býci. Cena testovala střední pásmo tohoto ukazatele. Hladina 1,0475 byla tedy dostatečně silná, aby odolala útoku prodejců. V důsledku toho se nálada na trhu stala optimističtější. Kupující se mohou pokusit dosáhnout alespoň horního pásma na H4, což je úroveň 1,0570. V tomto bodě musí prodejci jednat, jinak se cena může začít pohybovat vedle pásmu, což může pár dovést k oblasti 1,06. Každopádně, prodej se nyní zdá relevantnější. Aktuální vzestup, který momentálně můžeme vidět, může být poslední příležitostí k prodeji. Myslím, že úroveň 1,0570 je pro to dobrá.

Souhlasím s tím, že prodej se musí provádět na vyšších úrovních. Jak už jsem psal, budu hledat vstupní bod na prodej blízko úrovně 1,0570, protože se to jeví jako velmi pěkná oblast k prodeji. Samozřejmě, je možné, že cena může vyskočit výše. V sobotu se však Bitcoin vůči americkému dolaru výrazně znehodnotil. O den později se býkům podařilo vrátit cenu zpět na vyšší úrovně, ale tlak dolů přetrvává dodnes. Totéž lze říci o jednotné evropské měně. Krátké stažení ze středního Bollingerova pásma jen podnítí další klesající trend. Tentokrát však budou mít medvědi dvě překážky na úrovních supportu 1,0475 a 1,0400. Pod tímto se nacházejí jen roční minima a spodní pásmo indikátoru se nachází na úrovni 1,0375. Myslím si, že medvědi mají dost síly na to, aby tyto úrovně zdolali. Když nasbírají dostatek likvidity, mohou snadno dosáhnout oblastí 1,03 a 1,02.

Hezký den!

Ottofx
20-06-2022, 08:51 AM
Ahoj! Klíčový indikátor úrovně neukazuje nic nového. Dvojice zahájila pořad na horní hranici kanálu a povinné zóny. Myslím, že to může signalizovat vzestupný trend. Teď ale nechci kupovat euro. Podle tohoto scénáře se pár může vrátit na 1,0495 a mírně nad tuto úroveň, protože dnes je pondělí, což znamená nečinné obchodování. Očekávám pokles ceny. Zároveň nechci, aby testoval 1,0535, ale zdá se, že je to nevyhnutelné.
485

Petr
21-06-2022, 08:15 AM
EUR/USD, 2022
Ahoj všichni! Americká centrální banka skutečně začala dramaticky měnit pravidla hry. Americké podniky se jednoznačně obávají zvýšení nákladů na půjčky bank, ale myslím si, že se s tím vyrovnají. Pokud jde o Evropu, francouzský prezident Emmanuel Macron v neděli v parlamentních volbách ztratil kontrolu nad parlamentem, ale evropská měna na tuto zprávu téměř nereagovala. Macronovu táboru se nepodařilo získat absolutní většinu v parlamentu. Francii tedy hrozí politická paralýza. Jediné, co lze zaznamenat, je růst výnosů francouzských státních dluhopisů, což naznačuje, že investoři začínají být nervózní. Podle obchodního grafu se pár EUR/USD nadále obchoduje mezi úrovněmi 1,0487 a 1,0570. Konsolidace cen se zjevně protáhla. Teď nechci spěchat k závěrům a určovat směr dvojice. Budu čekat na prolomení rozsahu, abych mohl obchodovat ve směru tohoto přelomu. Soudě podle technických ukazatelů, nejpravděpodobnější scénář naznačuje, že kotace postoupí, aby otestovaly úroveň 1,0570 a pak pravděpodobně prolomí tuto hranici.
487

Petr
21-06-2022, 08:23 AM
EUR/USD, 2022
Ahoj všichni! Pár EUR/USD strávil předchozí obchodní den konsolidací v rozmezí, aniž by se pokusil z něj dostat. Cenu neovlivnily ani vyjádření prezidentky ECB Christine Lagardeové. Dnes pár odstartoval obchodní den opět zisky. Proto se domnívám, že ceny s největší pravděpodobností získají vzestupnou dynamiku. Samozřejmě zatím nemám žádné technické potvrzení mého předpokladu. Pokud by se i tento scénář naplnil, sotva vstoupím na trh.
Pokud se cena dokáže zkonsolidovat nad lokální úroveň odporu, která se shoduje s 21denním exponenciálním klouzavým průměrem, očekává se, že cena bude směřovat k úrovni rezistence umístěné na 1,07582. V blízkosti této úrovně rezistence očekávám vytvoření reverzního signálu a obnovení pohybu ceny směrem dolů.
Pokud dnes cena tvoří otočnou svíčku z úrovně rezistence 1,05325 nebo úroveň dynamické rezistence v podobě 21 EMA, s největší pravděpodobností se cena posune k úrovni supportu 1,03589. Pokud se cena zafixuje pod indikovanou úrovní supportu, očekává se, že pár bude pokračovat v medvědomí pohybu. V tomto případě lze úroveň podpory na 1,01730 považovat za cíl pro klesající trend. V blízkosti této úrovně supportu se může vytvořit obchodní nastavení, které nám pomůže určit další směřování páru.

Petr
21-06-2022, 08:42 AM
Ahoj! Včera se pár obchodoval v postranním kanálu a dnes můžeme sledovat jeho výsledky. Dnes se obchodní kanál posunul směrem vzhůru. V současnosti očekávám, že cena bude následovat modrý scénář, jak je vyznačeno v grafu. Přejetím přes povinnou zónu může dosáhnout 1,0579. Cíl jsem nenastavil výše, protože první formace na grafu představuje třívlnový pattern, který může vyústit ve stoupající klín. Zítra cena pravděpodobně udělá další tři vlny směrem vzhůru a poté začne korekci. Červený scénář naznačuje, že cena klesá, jelikož hranice kanálu stoupla na 1,0469. Navíc máme dolů ještě nedotčenou mandatory zónu.
489

Ottofx
21-06-2022, 09:05 AM
Při futures na euro čekám, že cena dnes nebo zítra dosáhne oblasti 1,07445. Potom bude dvojice pravděpodobně klesat. Zda přetestuje předchozí minimum, je nyní obtížné říci.
Obecně v současnosti neexistují podmínky pro další růst. Trhy dnes očekávají prohlášení Christine Lagardeové (pokud vůbec nějaké existuje) o dluhové krizi některých zemí EU. Pokud budou Řecko, Itálie a další zablokovány, ECB nebude mít na tyto země žádný vliv. To může vést k nejednotnosti v Evropské unii. Ale tohle jsou jen mé myšlenky. Mezitím si myslím, že cena dosáhne úrovně 1,074 a začne nový klesající cyklus směrem k 1,033, pokud mluvíme o futures. Na spotovém trhu už bylo minimum testováno, ale na termínovém trhu ještě ne. Na rozvoj dalšího růstu ho skutečně potřebujeme získat.

Ottofx
21-06-2022, 09:09 AM
GBP/USD
Očekávám, že dvojice bude pokračovat v růstu. Nižší a denní časové rámce však vykazují rozdíly. Na grafu D1 se pár vrátil na 1,2160-1,2170, kde se obchodoval v pátek. Zároveň je pravděpodobné, že pár učiní další pokles na H1 grafu. Cena může klesnout až na 1,2080. Teď čekám, až se pár vrátí na 1,2160. V současné situaci je lepší případné nákupy odložit, dokud cena nedosáhne této úrovně.
491

Ottofx
21-06-2022, 09:14 AM
GBP
Účastníci trhu čekají na nové řidiče již od minulého týdne. Obchodní aktivita se ve středu týdne pravděpodobně zvýší, protože Spojené království ve středu zveřejní důležité statistiky o inflaci.
Podle předpovědí inflace stále roste v důsledku prudce rostoucích cen energií, což není žádným překvapením. To zase potvrdí další zpřísňování měnové politiky ze strany Bank of England. Proto se očekává zvýšení volatility trhu. Někteří obchodníci se zablokují v dlouhodobých krátkých pozicích, zatímco jiní otevřou nové. Dle denního grafu stále platí dlouhodobý klesající trend. Pokud se cena dostane nad úroveň 1,2695, klesající trend bude zrušen. Pokud se inflační projekce analytiků ukážou jako pravdivé nebo jsou-li ukazatele lepší, než se očekávalo, pár GBP/USD s největší pravděpodobností vzroste na 1,2695.

JPY
Dnešní makroekonomický kalendář obsahuje projev FOMC Loretty Mesterové
Možná její prohlášení pomůže dvojici získat vzestupnou dynamiku. V tomto případě bude americký dolar pokračovat ve svém vzestupném běhu vůči japonskému jenu. Obecně je nejlepším způsobem zdržet se obchodování, ale jen sledovat trh.
Bitcoin
Nyní se podívejme na graf obchodování BTC. Cena podle denního časového rámce vytvořila dva svícny, což podle mě naznačuje plnohodnotný obrat a postup na okrouhlou úroveň 25 tisíc.492

aminit
05-07-2022, 09:59 AM
:143::143:

Pullback
17-01-2025, 02:15 PM
Index S&P500 je možná na býčí vlně ABC

Od 6. ledna se cena snížila o téměř 2,45 %, z 6018 na 5871. Tento pokles vytvořil pětivlnný pohyb. Zdá se, že dno bylo dokončeno na úrovni 5871 a cena nyní může začít formovat vlnu C vzorce ABC.

Pokud bude vše probíhat podle očekávání, měl by se S&P500 vyvíjet tak, jak ukazuje graf, přičemž oblasti odporu se nacházejí poblíž 5927, 5962 a 5994.

Další podrobnosti najdete v grafu!

Pullback
29-01-2025, 11:22 AM
Volatilita na měnových párech za poslední 3 týdny.

Obchody se dělají tam kde se to hýbe :-)

548

Pullback
29-01-2025, 02:34 PM
Úterní seance skončila nárůstem indexu S&P500 o 0,9 procenta, takže nárůst nestačil vyrovnat pondělní pokles o téměř 1,5 procenta. V kombinaci s kosmetickou změnou kontraktu během středečního obchodování zůstává týdenní změna neustále negativní, i když - jak ukazuje i CFD graf - jde hlavně o pondělní otevírací mezeru. Trh neztrácí kontakt s úrovní 6 100 bodů. a ATH tažené indexem v oblasti 6128 bodů. Přesto se vrací těsně pod 6 100 bodů. je signálem, že odpor – i přes oslabení – zůstává bodem formujícím místní technický systém. Podíváme-li se na oscilátorový vzor, ​​zdá se rozumné předpokládat, že proražení se může ukázat jako past na býčí trh. Při odhadu šancí býků na pokračování růstu je třeba připomenout, že trh si již vybudoval potenciál pro nárůst o šířku konsolidace, která je přibližně 300 bodů. V praxi nás trh vybízí k tomu, abychom se podívali na oblast 6 400 bodů, nebo skutečně na psychologickou bariéru 6 500 bodů. Navzdory varováním ukazatelů a poklesu pod 6100 bodů. na krátké straně trhu je stále málo prostoru, protože poptávka je podporována cenovým vztahem s průměry za 50 a 200 sezení, což přispívá k pozitivní hybnosti. V důsledku toho je nutné pokusit se hrát na korekci s těsně umístěnými příkazy stop-loss.

551

Pullback
29-01-2025, 02:59 PM
Zlato se snaží navázat na úterní zisky a ve středu se obchoduje v červených číslech pod 2 760 dolary. Investoři zůstávají stranou, zatímco čekají, až Fed oznámí měnověpolitická rozhodnutí, což ztěžuje XAU/USD získat směrovou hybnou sílu.

Pullback
30-01-2025, 08:44 AM
Šéf Fedu Jerome Powell zdůraznil sílu americké ekonomiky, ale naznačil, že i přes očekávaný pokles inflace na 2% cíl, Fed s dalším snižováním sazeb vyčká na další data potvrzující tento trend.

Federální rezervní systém (Fed) včera splnil očekávání a ponechal úrokové sazby beze změny, což mělo minimální dopad na trhy. V Evropě reportovala své výsledky za 4. čtvrtletí společnost AMSL a v USA po uzavření trhu následovaly technologické giganty jako Tesla, Meta a Microsoft. Dnes o sazbách rozhoduje Evropská centrální banka (ECB) a večer se očekávají výsledky firem Apple a Intel.

Futures na americké indexy se obchodují v zelených číslech, ačkoli akcie Microsoftu po solidních výsledcích klesly o více než 4 % kvůli nižšímu než očekávanému růstu cloudové služby Azure.

Meta Platforms si připisuje 2% nárůst i přes překonání očekávání tržeb a zisku. Ztráty divize Reality Labs sice překonaly odhady, ale společnost potvrdila kapitálové výdaje (CAPEX) ve výši 60 až 65 miliard USD pro rok 2025. Akcie Tesly po uzavření trhu vzrostly o 4 %, i když výsledky mohou být pro některé investory zklamáním. Největší růst zaznamenaly akcie IBM, které po překvapivě silném reportu posílily o téměř 9 %. Index US100 roste o téměř 0,3 % a indexy US500 a US30 se pohybují v mírném plusu.

560

Pullback
31-01-2025, 02:36 PM
USDCAD včera večer prorazil na nová maxima v uptrendu, který je viditelný od poloviny roku 2021 a je na dobré cestě otestovat historická maxima z let 2016 a 2020. A to v žádném případě není opožděný efekt úrokové sazby Bank of Canada snížení, ke kterému došlo ve středu (o 25 bazických bodů), pouze rostoucí riziko naplnění scénáře uvalení vysokých cel na kanadské produkty vyvážené do USA. Trh to vnímá jednoznačně negativně, jako faktor, který by mohl výrazně poškodit kanadskou ekonomiku - BOC ve středu představila patřičné stimuly.

567

Pullback
03-02-2025, 10:17 AM
Americké zasedání: V obchodování v USA Eurodollar klesl kolem 1,03783 USD. Investoři jednoznačně zhodnotili dolar (index USD: +0,19 %) poté, co americká data PCE (preferovaný indikátor inflace Fedu) vzrostla o 0,2 % m/m a německý CPI klesl o 0,2 % m/m.

Asijské zasedání: V asijském obchodování vidíme, že EUR/USD prudce klesá o 1,31% na přibližně 1,02105 - 1,02119 $. Americký dolar v košíkovém vyjádření posílil o 0,95 % v reakci na rozhodnutí amerického prezidenta Donalda Trumpa uvalit 25% cla na Kanadu a Mexiko a dalších 10 % na zboží dovážené z Číny.

574

Pullback
03-02-2025, 12:13 PM
Zdá se, že prezident Donald Trump začal plnit to, co slíbil... obchodní válku.
Tenhle už byl oslavován jako jeden z nejhloupějších a s autory článku z Wall Street Journal nelze souhlasit.
Je jasné, že USA používají cla jako páku k řešení jiných problémů – zde Trump silně zdůrazňuje sociální, zdravotní a bezpečnostní aspekty (pašování drog) – které nemusí mít nutně ekonomický základ.
Teoreticky by také mohlo jít o šokovou strategii, která by byla formou přípravy „půdy“ pro „vyjednávání“ – zde USA předpokládají, že mají-li ekonomickou výhodu nad Kanadou a Mexikem, mohly by si uložit vlastní, příznivější obchodní podmínky. Analytici jedné z amerických investičních bank předpokládají, že takto vysoké celní sazby nebudou mít dlouhého trvání, a mohou mít pravdu. To je zničující pro obě strany.

Podle toho, co Bílý dům rozhodl, bude od zítřka (4. února) dovoz z Kanady a Mexika podléhat 25procentnímu clu. celní tarif (kromě ropy, která bude činit 10 procent). Vyšší cla se dotknou i Číny (sazba 10 procent). Kanada již oznámila stejná odvetná cla (25 %), Mexiko se ještě nerozhodlo a Čína to zatím bude chtít napadnout u WTO, ale Wall Street Journal už píše, že Peking může mít zájem o obchodní jednání s Trumpem. V případě Kanady a Mexika přesáhl export do USA 70 procent. celkově jsou proto tyto země ve velmi špatné pozici.

Bude možné se vyhnout tarifům, které mají vstoupit v platnost zítra?
To je velmi pochybné. Nezdá se ale, že by se případ táhl měsíce.
Odhady jsou neúprosné – to by mohlo zvýšit inflaci PCE v USA o 0,7 procentního bodu,
snížit kupní sílu průměrné domácnosti a především zasáhnout americkou ekonomiku. Tohle Donald Trump nechtěl, že?

Reakce trhu na zprávy o clech byla značně nervózní.
Krach nastal v kryptoměnách , což ukazuje, jak pákový byl tento trh,
a místní investoři se cítili de facto podvedeni Trumpem, který během předvolební kampaně složil mnoho slibů.
V devizovém prostoru dolar získává na širokém trhu Jednou z měn, která nejvíce ztrácí, je euro (pár EURUSD
se ráno přiblížil k 1,0210) poté, co Donald Trump oznámil, že Evropská unie bude další z hlediska vysokých cel.

Dnes máme den s indexy PMI pro průmysl - pozornost je věnována slabému čtení z Číny (údaje Caixin
ukazovaly 50,1 bodu). Údaje z eurozóny (46,6 bodu) byly lepší, než se očekávalo,

ale to může mít omezený význam, pokud bude globální obchodní válka pokračovat (Trump provádí své hrozby vůči EU).
Stále máme před sebou data o inflaci CPI v eurozóně (11:00) a údaje PMI a ISM pro průmysl v USA (v 15:45, resp. 16:00).

576

Pullback
03-02-2025, 02:06 PM
USDCAD pár otevřel v neděli večer s odstupem a nad maximy z roku 2020. Momentálně jsme na úrovních, které jsme neviděli od roku 2003. USDCAD se snaží mírně stáhnout. Teoreticky může trh doufat, že po dnešních jednáních obě strany dospějí k závěru, že obchodní válka s vysokými tarify, která může začít zítra (4. února), nemá smysl, ale šance na to jsou mizivé. Tento vývoj událostí by zároveň mohl zvýšit očekávání dalšího snížení sazeb ze strany Bank of Canada – trh už nyní vidí až 93 procent. šance na další posun o 25 základních bodů. v březnu a 65 bazických bodů. (téměř tři snížení) do konce roku. Mezitím šance na uvolnění Fedu systematicky klesají. Díky tomu jsou šance na úplné uzavření nedělního rozdílu v příštích dnech mizivé.

580

Pullback
03-02-2025, 02:08 PM
Úterní seance skončila nárůstem indexu S&P500 o 0,9 procenta, takže nárůst nestačil vyrovnat pondělní pokles o téměř 1,5 procenta. V kombinaci s kosmetickou změnou kontraktu během středečního obchodování zůstává týdenní změna neustále negativní, i když - jak ukazuje i CFD graf - jde hlavně o pondělní otevírací mezeru. Trh neztrácí kontakt s úrovní 6 100 bodů. a ATH tažené indexem v oblasti 6128 bodů. Přesto se vrací těsně pod 6 100 bodů. je signálem, že odpor – i přes oslabení – zůstává bodem formujícím místní technický systém. Podíváme-li se na oscilátorový vzor, ​​zdá se rozumné předpokládat, že proražení se může ukázat jako past na býčí trh. Při odhadu šancí býků na pokračování růstu je třeba připomenout, že trh si již vybudoval potenciál pro nárůst o šířku konsolidace, která je přibližně 300 bodů. V praxi nás trh vybízí k tomu, abychom se podívali na oblast 6 400 bodů, nebo skutečně na psychologickou bariéru 6 500 bodů. Navzdory varováním ukazatelů a poklesu pod 6100 bodů. na krátké straně trhu je stále málo prostoru, protože poptávka je podporována cenovým vztahem s průměry za 50 a 200 sezení, což přispívá k pozitivní hybnosti. V důsledku toho je nutné pokusit se hrát na korekci s těsně umístěnými příkazy stop-loss.

582

Pullback
04-02-2025, 08:26 AM
Úterní ranní obchodování na devizovém trhu přináší trvale silnější USD, což udržuje volatilitu kolem měn EM. Polský zlotý se kotuje takto: 4,2338 PLN za euro, 4,1125 PLN za americký dolar, 4,5058 PLN za švýcarský frank a 5,0972 PLN za libru šterlinků. Výnos polského dluhu je 5,848 % u 10letých dluhopisů.

V posledních hodinách obchodování na trzích došlo k výrazným výkyvům souvisejícím s děním kolem obchodní politiky USA. Návrhy cel proti Mexiku a Kanadě vedly k jejich cílenému pozastavení na dobu 30 dnů, zatímco příslušná jednání pokračují. Jiná situace je u Číny, která přijala odvetná opatření (cla na dovoz některých produktů z USA, včetně uhlí a LNG). V důsledku toho vidíme obnovené mírné poklesy indexů a silnější USD.

Během dnešní seance máme k dispozici balík dat o objednávkách z USA, ale pozornost trhů se nejspíše zaměří na výměnu obchodních úderů z americké strany.

Z pohledu trhu vidíme návrat k volatilitě PLN, přičemž největší nárůst zaznamenal pár USD/PLN. Zde však již máme rezistenci v oblasti 4,1185 PLN, zatímco na EUR/PLN je to pouze kolem 4,25 PLN.

588

Pullback
04-02-2025, 08:29 AM
Podle nedávných zpráv mluvil Donald Trump s prezidentem Mexika a oba dosáhli dohody o zvýšení bezpečnosti hranic, aby se zastavilo pašování drog. Přitom 25 procent cla na Mexiko budou odložena o měsíc (nebo možná nikdy nevstoupí v platnost), protože bylo dohodnuto, že příští čtyři týdny budou věnovány jednáním na vysoké úrovni, na nichž se budou podílet ministry zahraničí, ministerstva financí a obchodu (ze strany USA) ) za účelem vypracování nové dohody mezi zeměmi. Zdá se, že Trump použil cla jako formu maximálního tlaku, stejně jako před více než týdnem v Kolumbii, aby dosáhl svého cíle : jednání začínají, ale USA do nich vstupují z pozice síly.

Trhy tuto zprávu přijaly dobře - nervózní reakce viditelná ráno je rychle vymazána. Nicméně, problém Kanady , kde 25 procent. cla mají vstoupit v platnost zítra (a kanadská strana oznámila stejné odvetné kroky). To také ukazuje, že Trump bude chtít podobnou taktiku použít proti Evropské unii, Velké Británii a Číně, ale možná i Austrálii a dalším. Trhy by měly být připraveny na to, že americký prezident bude ve svém přístupu naprosto nepředvídatelný.

Co se týče makrodat, dnes jsme dostali řadu lepších makrodat – mluvíme o průmyslových PMI, které překonaly očekávání v Evropě, ale i v USA. Působivý byl zejména index ISM, který se vrátil nad úroveň 50 bodů. (50,9 bodu), což ukazuje, že americká ekonomika zůstává silná. V kombinaci s tím, co Trump trhům dává, dostáváme scénář, ve kterém bude Fed dlouho čekat a sledovat, a proto se vrátí k diskusi o snižování sazeb. Předpokládaný termín snížení je ale stále červen a červenec.

589

590

Na páru EURUSD oživení z 1,0210 dosáhlo rezistence na 1,0332. Bude možné uzavřít sestupnou mezeru, tj. dosáhnout 1,0360? To by bylo možné, kdyby byla zrušena cla i proti Kanadě, ale to není jisté. V případě USDMXN můžeme vidět obrovskou medvědí svíčku, která téma peso slabosti prozatím v podstatě uzavírá.

Pullback
04-02-2025, 08:31 AM
Americká seance: Americké akcie značně kolísaly podle zpráv z celní a celní fronty. Nakonec byla omezení vůči Mexiku a Kanadě odložena o 30 dní, zatímco jednání pokračují.

Asijská relace: V asijském obchodování testuje eurodolar 1,0272 USD. Asijské indexy mírně odskakují, zatímco futures SPX a DAX ztrácejí.

591

Tržní klima: Trh se obává, že po přesunech do Mexika a Kanady se další návrhy budou týkat EU.

Pullback
04-02-2025, 08:58 AM
Kdo získal a kdo ztrácel podle finviz dot com

592

593

WarHorse
04-02-2025, 11:34 AM
EUR/USD se zotavuje z úrovně 1,2400 – Co očekávat dál? Technická analýza k datu 4.2.2025

EUR/USD v pátek zaznamenal výrazný pokles o více než 100 pips po lepších než očekávaných makrodatech z USA. Kurz spadl až na 1,24098 a krátce se dostal i pod klíčovou úroveň 1,2400.

Posílení amerického dolaru podpořily pozitivní statistiky z trhu práce – ekonomika USA přidala 200 000 pracovních míst oproti očekávaným 180 000 a růst mezd rovněž překonal prognózy. To dodalo dolaru sílu vůči všem hlavním měnám. Naopak euro se během ranního evropského obchodování dočkalo menšího oživení díky lepším než očekávaným PMI datům ze sektoru služeb eurozóny. To pomohlo páru vyšplhat se zpět k 1,24749, než se ustálil v okolí 1,2413.

🔍 Klíčové úrovně:
➡ Rezistence: 1,2540 – prolomení této hladiny by mohlo potvrdit pokračování rostoucího trendu s cílem na 1,2600 / 1,2660.
➡ Podpora: 1,2380 – rozhodné prolomení by mohlo přivést kurz směrem k 1,2330 / 1,2300 / 1,2260.

📌 Obchodní nastavení:
📈 BUY kolem 1,2430
🔻 SL: 1,2380
🎯 TP: 1,2535 / 1,2600

Sledujte vývoj na trhu a řiďte svůj risk management! 💹

Pullback
04-02-2025, 11:46 AM
Včera jsme měli silný odraz EURUSD od supportu na 1,02 a pohyb směrem k rezistenci na 1,0332, která byla později proražena (1,0350). Z pohledu inflačního rizika v USA by trhy spíše než napětí s Čínou znepokojovala dlouhotrvající celní válka s Mexikem a Kanadou (i když ani ta nebudou pozitivní). To vysvětluje, proč EURUSD vymazal pokles pozorovaný dnes ráno a kotace se vrátily do oblasti 1,0340.

597
Denní graf EURUSD

co bude dál? Klíč spočívá v tom, kdy se Trump „ujme“ Evropské unie – a zde také oznámil stávku na téma cel. Trhy spekulují, že by to mohlo být začátkem března, ale jisté to není. Na druhou stranu euro pozitivně reagovalo na komentáře amerického prezidenta, který po Ukrajině „vyžadoval“ přístup ke zdrojům vzácných zemin výměnou za další vojenskou podporu ve válce s Ruskem. Může to však být signál, že Trump může mít zájem na rychlém ukončení konfliktu a dohodě s Ruskem. A to by byla pro euro pozitivní zpráva.

Viva
04-02-2025, 12:07 PM
Ve 4hodinovém grafu komoditního nástroje platina (#PLF) indikátor CCI úspěšně prorazil zdola nahoru, přičemž byly překonány všechny tři důležité úrovně (-100, 0 a 100). Aktuálně se však nachází v rozmezí mezi úrovněmi 0–100, což naznačuje, že #PLF ovládají kupující, přestože momentálně konsoliduje.Zdá se, že v blízké budoucnosti bude pravděpodobně otestován SMA (50), který slouží jako dynamický support. Pokud však současné oslabení neprorazí a cena nezavře pod úrovní 960,0, má #PLF potenciál k dalšímu posílení. Hlavním cílem je úroveň 1044,5, a pokud další posilování podpoří také růstová dynamika a volatilita, dalším cílem bude 1074,5.

Pullback
04-02-2025, 12:49 PM
Včera se zdálo, že šance na zacelení růstové mezery nejsou velké,
ale hodně se změnilo s večerní zprávou, že Kanada se poklonila Trumpovi – odložení cel o 30 dní,
opatření na hranicích a v podstatě přípravy na obchodní jednání uzavřít záležitost rizik souvisejících s tímto tématem.
USDCAD se tedy jasně obrátil směrem dolů a černá svíčka je působivá.

Stojí za zmínku, že vyhlídky na obchodní válku s USA podpořily očekávání snížení úrokových sazeb ze strany Bank of Canada
v letošním roce – pohyb o 25 bazických bodů. na další schůzce byla oceněna na téměř 90 procent a v průběhu roku se trh blížil
ke 3 snížením. Dnes máme jen 61 procent. očekávání pro březen a 52 bazických bodů. po celý rok. To ovlivní pohyby CAD.

602